No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Tuesday, March 31, 2009


Hari yg tipikal..

Ya..itulah yg dapat ak katakan tentang hidup ak..walaupun tipikal tp quite interesting sebab hidup disamping org2 yg tersayang..hehe..sapa tu?ntah ak pun tak tau..secret..shhh..

Haha..padan muka ak tak mau kasitau...(pulak?)-Kes tak ada ilham menulis blog

Hari2 keja ak mengadap blog..demi korang readers la..walaupun tak banyak sampai juta2 tapi yg sedikit ni la ak hargai ak cherish mcm ko ingat2 penyanyi pujaan ko tu (ni penghargaan ok..nescaya ak tulis nama korang sebijik2 dalam penghargaan tiap ximen ak)..apapun, sori..entry suma buat suka hati ak ja dengan harapan korang2 enjoy dan dapat relese tensen macam ak yg tulis blog utk hilangkan tekanan.Sori entry ak taklah cantik n ada kaler2 emoticons apa menda tah mcm blog lain sebab ak tak reti nak buat..lagipun ak masih baru dalam dunia ni plus ak ada malas sikit..suka yg simple ja..nantilah ak merajinkan diri setelah semua kerja selesai..setelah ak kembali ke rumah dengan line stremex kesayangan dan PC laju Quad 2 Core tuh (ok..ak dah stat menyindir PC rumah yg agak err...mantap sikit itulah).And kpd bloggers yg kaki catfights..marilah berfikir secara open Minded..ala2 Open University Gitu..haha..stop la ckp pasal Copy cat ka Kucing kopi ka, padahal kita semua ambik layout dari blogskins..tak macho arr mcm ni..kalo mmg diedit 100% guna HTML,graphics,emoticons segala dengan hak cipta terpelihara yg mmg anda start from scratch nak buat..then u have the right to use the term 'copycat' ok..nak lagi bes..kasi private ja..then u have no fear of somebody who accidently use the same layout like u as we got it from Blogskins...(ak buat web shimaskins.com baru tau)..sporting okeh?Bukan apa,menda ni byk ak tgk masa blog walking..(padahal sendiri pun pernah kena)...sob..sedey pula ak..takda mud nak buat entry lawak2

Dah.Amboi3...speaking London pulak ak ni...malas ar nak syadu2 pepagi neh..(apa ko berjiwang ni shima?haha).Mcm ak ckp..life quite interesting...dia maybe bukan fairy tale yg sudah tentu hepi ending but u can still live it tu the fullest (see...ak gecek London lagi).Semalam ak hepi bangat dapat sometin2 special...dapat kain biru putih dari kak nab (Bukan Cik Nab HEP k)...Mula2 ak rasa nak posing gedik ma kain tu..tapi tak jadilah..nanti ak disamakan pula dengan model Gulati's ,Kamdar, BTC
Textile, Bunir Textile ka apa2 manda tah..haha..mind u..ak model kelas A okeh..lala..

Ni la kain tu...agaknya nak buat fesyen apa ya? Buat jumper ok tak?hua3



Labels:


Posted @ [11:02 AM]

Monday, March 30, 2009
Masa Bumi


'Kami warga IPKS sama-sama menutup lampu untuk masa hadapan yang lebih cerah!!!!"

Wah!ak suka betul sologan ni..balik2 ak repeat dalam kepala hotak ak.Sungguh genius sologan ni..rasa nak jadikan moto hidup ak la pulak..haha...Entry kali ni sengaja ak letak 'masa Bumi' sebab mana2 blog ak pegi semua tulis pasal earth hour.Nescaya lepas ni kalo ak dengar lagi pasal earth hour, ak akan termuntah (uwek!!)..korang semua mmg pencinta wanita (err..telayan lagu Irwansyah la pulak), maksud ak..pencinta alam..ha barulah betol

Malam tu mak ak pun sebok call tanya adakah ak participate Earth Hour.Ak ckp ya lah..dah tutup lampu pun masa tu..Bagusnya perubahan mak ak neh..jadi pencinta alam la pulak...sebelum ni buat notis pasal kebersihan (sila rujuk entry ak yg tahun apakah ak tak ingat)..ni pasal earth hour pulak..Balik bulan 5 ni (InsyaAllah) nescaya ak akan diserang angin ahmar kalo nampak tong-tong recycle kat rumah ak yg berwarna warni itu...mesti mak ak dah terpengaruh ngan national geographic, animal planet apa2 ntah neh..jangan mak ak terpengaruh fesyen barat american next top model ka, Mr.Bean ka, Dance with the stars ka,maximum expose ka sudahlah..sangat tak sesuai oke!

Bebudak jr semua sedang buat kajian pendek..kami pun sedang buat kajian lapangan...dui..nak sawan ak buat power point dia sebab bila ko start buat..eh..bila ak start buat baru sedar banyak lagi kekurangannya...tadi En Yap pun dah tegur2 penambahbaikan..oke..ak kena buat detail lagi.Tapi lantaklah ak presen apa yg ada dulu nanti2 kemudian ja fikir apa kebendanya nak tambah...biodata penemubual, hobi pekerja di masa lapang, berapa ramai yg suka kumpul kiut items dan sebagainya..lala..sudah..sawan ak dah balik lagi (palis2!)

Ok ak dah ngantuk gila neh...nak zzz jap.Sebelum tu cuba tgk astray yg boleh berbunyi ni..ko cecah rokok dia bunyi2 sengsara..haha..lawak..ni mesti dia nak sindir para perokok..

Labels:


Posted @ [10:54 AM]

Tag


10 hobi atau fakta pasal aku :-

1. Suka susun barang secara linear (semua kena lurus)...jangan harap kat bilik ak nak susun senget2...semua kena lurus..kalo mak ak decorate perabot ada senget2 ak akan luruskan semula..ala mcm monk tu..(ok...ak mula rasa ak ni pelik)

2. Tanpa ak sedar suma baju dlm almari ak semua colour coordinated-means pink sama pink, biru sama biru dan semua tu ikut kaler dalam almari (Nerd kah ak?haha)..menakutkan

3. Ak obses buat power point..suka bangat..ada ximen buat power point mmg ak bergaduh,berebut sampai bergusti,bertumbuk n ber sumo ma ahli kumpulan ak..sampai tarik2 baju dan rambut semua

4. Oleh sebab suka buat power point, ak habiskan banyak masa surfing cari wallpaper yg cantek utk power point tu..kalo satu website sampai ada 46 page..ak sanggup abiskan n tengok semua 46 page tuh semalaman sebab kalo tak abes tgk mmg tak senang ati n tak bole tido ak..err...normal ka ak ni??

5.Ak rasa agak rimas kalo tak pasang kipas..rasa lemas..mcm ikan jatuh terjelapuk dari luar akuarium tanpa air (Cuma bezanya ak ikan duyung seksi la..aw..aw...)..korang tidak rasa begitu ka?

6.Ak hanya akan ada satu kasut jalan fav dan kasut kuliah.Dua2 kasut ni ak akan pakai sampai worn out..selagi ak boleh pakai dan takda rosak ak akan pakai..Banyak camna pun kasut mmg satu ja yg akan ak pakai..beli yg baru pun takda guna..ak akan pakai yg lama tu juga selagi elok

7.Ak tak boleh buat 2 kerja dalam satu masa..kalo ak tgh menaip..ada org bercakap dengan ak, maka ak akan stop..sebab kalo ak teruskan taip ak takkan dgr apa dia ckp (hear but not listen)...samalah mcm stadi..sebab tu awal2 ak akan tido,dah semua tido baru ak stadi sebab masa tu semua org tido jadi tiada yg akan bercakap dengan ak..ak tak bole stadi kalo org ajak ak sembang walaupun intipati sembang tu perbincangan pasal subjek.

8.Mudah obses dan boring dengan sesuatu.Misalnya kalau masa tu ak dapat game baru, dan ak rasa seronok, ak akan main sampai abes selagi terdaya dan ada peluang.Tak senang hati ak kalau tak main sampai habis.Dah habis..mmg ak mcm nak termuntah pula tgk lepas tu..Tapi ni tidak apply dengan org k..ak tak pernah boring dengan korang2 teman begaduh bertumbuk ak..haha

9.Fobia dengan anjing..ak tak kesah anjing tu kecik ka,kiut ka,adorable, magical n apa2 ntah mmg ak takut sampai rasa nak monapos (pulak?)..anjing tu 100km di hadapan pun ak bergetar seluruh badan apatah lagi ni yg di depan mata...dia menyalak pun buat ak mcm nak pengsan (hebat kan kuasa anjing neh?)

10. Ak paling tidak suka org yg ambil barang ak tak kisah la atas meja atau di mana2 yg mmg hak ak tanpa kebenaran ak.Kalo sebelum tu dia ada mintak izin..ok...ni kalo tetiba hilang dah berhari2 ak cari baru dia nak ckp mmg ak hangin...lepas tu ak tak suka org tgk2 belek2 barang ak secara curi2...mcm ak letak box atas meja pastu masa ak takda dia tgk kandungan box tu.Jangan tak tau, ak tau kalo ada org usik menda ak walaupun ak tak nampak sebab ak tau Exactly kedudukan menda2 ak semua ...(ok..ak dah bunyi mcm psyco)

Last but not least,tq Pika atas tag anda..berkurun kak tunggu blog tu diupdate. sekali berpukal pula entry baru..hehe..Arigatou

Ak nak Tag Sapa hah?

1.Oi Lan
2.Musa
3.Mastet
4.Epi
5.Ayin
6.Intan
7.Yati Jr

Ala,senang ja tag neh..nescaya korang berpahala kalau menjawabnya..lala

Labels:


Posted @ [7:59 AM]

Saturday, March 28, 2009
BERRY ICE CREAM SHOP


Haritu, sebelum mengadakan lawatan ke Swak ak n en sanim telah try satu kedai ais krim yg bes.Memang sesuai utk lepak2.Namanya Berry Ice Cream Shop.Niat di hati mmg lama nak makan tp takut x halal pula.Setelah drg budak2 jr banyak pegi, baru memberanikan diri ke situ.Aiskrimnya ditaja oleh walls.Agak hampa la sebab harap2 kedai ais krim ni mcm tu Desserts atau Blu ais krim yg dibuat sendiri (home made).Apapun harganya berpatutan dan ais krim nya pun boleh tahan!









Next time akan ke sini lagi.Recomended!!

Labels: ,


Posted @ [8:25 PM]

Friday, March 27, 2009
ARIGATOU


Syukur ak ke hadrat Ilahi kerana dengan izin serta limpah kurniaNya ada jugak org ingat beli ole2 utk ak...cey..ko ni shima macam buat penghargaan utk tesis pula..syoh2 buring...nanti ada org mengutuk ko pulak..haha..eh, tapi betol lah.ada org baik hati lagi kiut miut (style lama mengusya org suruh beli ole2 lagi la tu...tak malu betol ko neh shima!!)membelikan ak ole2 dari Johor..clap2 utk Vujie tersayang!!(amboi..kalo ada ole2 baru ko nak bersayang sayang yer?simpan ayat2 manis ko tuh utk teater tahun depan..haha)Korang tak percaya?okeh..silalah scrool lagi utk menatap beg yg kiut miut ini sesuai mcm pemiliknya...err..org yg membelinya (see..ak puji ko lagi vujie..mahal tu..sebab ak tak pandai memuji org ak pandai mengutuk ja..lala)



Comel kan?ak paling suka sebab beg ni ada loceng.Bila ko bawak jalan2 ala2 gedik dia akan bunyi kring..kring...mmg mcm heroin filem hindustan ak rasa...then mulalah ak berangan hendak berguling2 depan padang masjid tu buat ala2 video klip kuch2 hota hai..(ko nak kena panah petir shima?)dengan heronya 'abg bersuara merdu'..sebab dia pandai nyanyi..kah..kah..blur?sila tgk entry vujie ttg abg bersuara merdu (see..ak promot lagi blog ko vujie..mcm nuffnang pula)

Sudah.mencarut ja ak ni.hari ni ak dihiburkan lagi oleh si lembu.sapa tu..ni la meow asrama yg menemani ak di kala suka duka,hujan,panas petir,kegawatan ekonomi dan sebagainya..haha..memperkenalkan..lembu!!!(appluse)





Elelele....manjanya dia..rupa dia macam lembu kan?kalo dia betol2 lembu dah lama ak perah2 susu dia...buat campo dalam teh lalu jadilah teh tarik...haha..masa ni mulalah ak berangan..kan bes kalo ak ada aligator peliharaan ka..dapat ak suh gigit2 bontot orang yg jahat sama ak sampai putus..hua3(sound effect ketawa yg kejam)pastu ak nak aligator yg kow2 punya..keturunan bujang senang yg memang pro makan orang..bahagianya ak..ni kucing pun oke jugak...tapi kan lagi bagus kalo dia pandai typing2..dapat ak suruh dia buat ximen ak...tinggal ak cari bahan dia tukang buat..lala..isk apalah ak ni..mulalah berangan yg bukan...sudah..jangan layan ak..

Yay!besok hujung minggu..ak nak berjoli hingga pagi (bawak mengucap ko shima)..isk..ak nak tgk muvie la ilangkan stress..ak baru ja khatam cerita honey n clover (ketinggalan betol) lepas ni nak tgk cerita kimi wa peto apa ntah..till then tata!!!!!!

Labels:


Posted @ [4:49 PM]

Thursday, March 26, 2009
Sehari Dalam Hidup


Salam...oke..ignore apa2 tajuk yg ak tulis..mmg ak agak sot sekarang..tajuk2 pun apa2 ntah.Haha...ayat pertama terlintas di otak ak itulah yg akan jadi tajuk entry neh..misalnya masa tu ak pikir pasal kek coklat..jadi tajuk entry akan jadi yummy kek coklat..atau kek choc moist idamanku..atau bagilah ak kek coklat dan sebagainya yg buang tabiat walaupun tak ada kaitan dengan isi kandungan....kamu sabar jalah..

25 Mac 2009...Besday mak ak.Hepi Besday mak..ak syg mak lebih dari bapak,adik,abang,nenek,wa itom, anjang james,tawi,buma dan seisi jiran2 di jajahan (ko ingat ni kelantan?) di Swak itu. Eh,mengadanya ak.buat perbandingan pula pepagi neh.Kan dah ckp ak buang tabiat...apapun...ak syg mak lebih dari ak syg diri ku sendiri..dah 52 tahun umo mak..tapi org ckp mcm baru 30++ jer (Orang ckp ok!org ckp...)..Rahsia awet muda tu biar anak mak ja tau oke..lala

Semalam ak pegi ke hospital.Pening kepala yg hampir 2 minggu ni buat ak fikir macam2.Siriyes, ak dah fikir yg bukan2.Tgk history ak la.Isk apa ak ckp ni?Ya ya..ak sangat risau sehingga desire utk ke hosp tak dapat ditangguh2 lagi. Sampai ja di hosp ak berharap DR tu bagi ak imbasan CAT ke,MRI ke (ak tau singkatan ja,full nya ak tak tau..tanya dr berdekatan anda)..bila ak cerita kerisauan ak penin2 Dr tu dgn ramahnya interview ak.Tu la ak malas betol jumpa DR..sebab ko akan ditanya soalan bertubi2 yg menguji KBKK,KDNK,KKIP dan apa2 ntah padahal doktor tak tau kepala hotak ko dah pusing n biol...dah...sambung cerita...dia ckp ak stress, makan tak cukup (dr..ko org keempat ckp camtu dlm masa 2 minggu neh),rehat tak cukup dan segalanya tak cukup...jangan dia kata ak tak cukup sifat (gila) sudahlah..mmg dia kena penangan tandori payat ak...(lebih2 lagi kalau dah sakit neh)..haha...sempat juga dalam hati ak berharap lagi..kasilah can ak masuk mesin MRI..utk bebetol sure..plz..plz (merayu la pulak dalam hati)..

Apapun ak dikatakan ok.Migrain ja..isk..nak ja ak ckp Dr hapa ko ni hah?Masukkan ak dalam mesin MRI tu cepat!!haha..tapi tu tak berlaku...nak ja ak masuk menjunam ke mesin MRI kalo ak tau tempat dia di mana tau...lantaklah..!!sejak semalam ak fikir aneh2 oke(kan dah ckp)..ak terfikir nak wasiatkan menda2 ak ma sapalah,nak tulis surat wasiat la,simpanan ak nak bagi org ka sedekah ka,belanja kat las vegas ka (bawak mengucap ko shima) dan ximen ak yg suma separuh jalan ni ak fikir nak lelong ja..bidaan tertinggi akan dapatlah..cey..sumpah sampai begitu sekali ak fikir..sebab penin ni membuatkan ak nak mengeluarkan segala isi hotak dengan chain saw, gelek ma bulldozer ka, pakai penyedut lemak ka..supaya sense sakit tu takda lagi..haha..sudah..sabar shima..Tuhan nak uji ko tuh..

Ak mmg suka membebel sekarang neh..berdoalah lepas cuti bulan 5 ak normal semula..kwang2...mmg ak stres sikit (kot la).Ini soal hati (bukan soal jantung,limpa dan usus ko yg ewww tu..haha...jangan marah nanti ma usus2 ko tu ak karate).Ak nak balik kampung.Geng jr pun buat PBS..sob.Penutup..silalah tgk gambar di bawah..interesting!!



Labels:


Posted @ [7:33 AM]

Tuesday, March 24, 2009
Info Penting!!


Kontreversi dan sok sek yg semakin meningkat tentang penemuan terbaru ini membuatkan ak tercari2 info dan kebenarannya.Artikel ini ak dapat dari Berita Harian Online.Sejauh mana kebenarannya,Hanya Tuhan yg tahu.Namun,berhati2 n kpd yg was2 elakkan benda2 tersebut di bawah:

Babi SUDAH JELAS HARAMNYA PERHATIAN KEPADA SEMUA UMAT ISLAM RISALAH INI DIEDARKAN OLEH DR. RASHEED MOS,UNIVERSITI MALAYA KL, PERSATUAN PENGGUNA MALAYSIA , MAJLIS AGAMA ISLAM MALAYSIA & JABATAN KASTAM MALAYSIA. KAJIAN TELAH DIBUAT OLEH MAHASISWA UTM, UUM, USM, UM, UKM, & CAP.

SENARAI BARANG YANG MENGANDUNGI LEMAK Babi
> 1. Minyak Masak LAM SOON ( Cap Helang & Buruh )
> 2. Ubat Pearl Cream Arche ( Thailand )
> 3. Ajinomoto ( Thailand )
> 4. Ais Krim Harga RM1.00 ke atas
> 5. Semua tauhu buatan Orang Cina
> 6. Sabun LUX & Lotion Badan Buatan Malaysia , USA , & Thailand
> 7. Sabun FAB berbuku
> 8. Lobak Jeruk
> 9. Mee & Kueteow basah ( buatan Cina)
> 10. Krim Muka Hazeline Snow

SENARAI BARANG YG MENGANDUNGI ( KULIT Babi, URI & BINATANG YANG TIDAK HALAL)
> 1. Semua Jenis Serbuk Mee Segera Terutama Maggi
> 2. Pucuk , Kulit Popia, Fish Cake & Bebola Ikan buatan Orang Cina
> 3. Daging Burger Import
> 4.. Sardin, Kari Ayam dlm tin & Yong Taufu buatan Orang Cina
> 5. Kasut Bola Jenis ‘ Gold Cup’
> 6. Berus Gigi Jenis ‘ Reach’
> 7. Mee Kering ( sanggol )
> 8. Semua sabun mandi yang diimport
> 9. Ajinomoto kecuali keluaran Kilang Lot 5710 Jalan Kuchai Lama KL
> 10. Semua jenis shampoo kecuali keluaran Orang Islam
> 11. Have Pearl Cream
> 12. Ramuan Kentucky Fried Chicken & Mc Donald
> 13. Ubat Kurap buatan Org Cina
> 14.. Beehon Segera Siam
>15.Mee Rebus Tulang&Kiub Perasa Ayam
> 16. Sabun Mandi Yang Berminyak

SENARAI BARANG YANG MENGANDUNGI GELATIN ( LEMAK BABI DAN BINATANG TIDAK HALAL )
> 1. Bosset Wine Gum
> 2. Dairy Milk Coklat
> 3. Coklat Cadbury/ Chewing Gum
> 4. Sugus Strawberry
> 5. Passer Doily Mixture
> 6. Trebo Mint Chewing Gum/ Peppermint
> 7. Scothes Vikmin
> 8. Share Extra Atrenght
> 9. Black Current Jelly
> 10. Royal Gulaman & Decart Oranges
> 11. Valvis Gelatin
> 12. Sarung Kapsul Ubat
> 13. Ais Krim dalam bekas plastik
> 14. Gula-gula Fruities
> 15 Cake Mets Vilber Punch
> 16 Coklat Cake
> 17 Tepung Kastard Lady’s Choice
> 18 Semua jenis Jelly
> 19 Semua jenis gincu bibir
> 20 Keseluruhan Jenis Sheisedo
> 21 Lady’s Choice Jelly

> SENARAI BARANG YANG MENGANDUNGI ALKOHOL UNSUR-UNSURNYA
> 1 BARANGAN AVON KESELURUHANNYA
> 2 PEWANGI KETIAK TERUTAMA JENAMA VITALIS & CONCORD
> 3 MINYAK RAMBUT BRYLCREAM ( HIJAU )
> 4 RACUN SERANGGA JENIS SPRAY SEPERTI SHELTOX, BAYGON & MORTIN
> 5 SELURUH UBAT BATUK JENIS SIRAP
> 6 KESELURUHAN BALL PEN DAKWAT KERING
> 7 TONIK BAYI GRAPE WATER, TONIK WATERBERRY COMPOUND
Kami dalam keresahan memohon ampun dan maaf terlewat memberutahu perkara di atas. Pastikan Pakaian anda tidak terkena bahan-bahan diatas terutama pakaian sembahyang. TOLONG CETAK DAN EDARKAN RISALAH INI KPD SEMUA SAUDARA ISLAM KITA.
Confirm - Pringles Potato Chips - tidak HALAL !!

AMARAN OLEH KERAJAAN M’SIA BERHATI-HATI SEBELUM MAKAN!

Ref. Message: Pringles Potato Chips
Looks like you have to find another alternative to munch.
Just to let you and gang know…….. I have checked. It’s true that the chips contain Emulsifier.(sejenis bahan yg merangupkan makanan dan mempunyai unsur babi)

Dr Safurah Hj Jaafar ;
Principal Assistant Director;
Ministry of Health , Malaysia ;
Tel: 03-2540088.
TOP URGENT…….. PLS FORWARD TO OUR MUSLIM FRIENDS… Forward
this to your pork-free muslim friends. Beware of what You eat.

Labels:


Posted @ [4:44 PM]

Seperti Hari Biasa


Enjoy the pics!!;-)









Labels:


Posted @ [9:33 AM]

Monday, March 23, 2009
IKLAN KREATIF










Ak takda idea update blog sekarang..hehe..thesis!thesis! Ak kena berusaha agar thesis ak diluluskan.Bukan senang buat oke!Have a lovely day everyone!!Nanti kita sembang lagi ok!

Labels: ,


Posted @ [3:36 PM]

Saturday, March 21, 2009
TEMPAT DUDUK TIPAH TERTIPU








Minta ampun maaf kalo ada yg tak senonoh.Hehe..ak cuma nak ckp alangkah bagusnya kalau pengiklan tempatan kreatif mcm neh..artistik dan fantastik sungguh!

Labels: ,


Posted @ [2:54 PM]

Pagi YG Cerah


Salam semua...

Entry pagi ini dipublish dengan niat untuk memberikan info..err..tapi ak takda apa2 nak di inpomkan...mm..korang baca akhbar sendirik la oke...yg ak tau beberapa hari lepas ada lagi org dibaham buaya di salah sebuah sungai di sarawak (mati i tell u) dan ikan jerung tidak akan menyerang org yg berswimming suit hitam (yakah?nanti korang test sendirik la di aquaria)

Semalam ak dengan selamat membuang heater yg meletop.Terima kasih heater.Anda mmg berjasa.Terima kasih pakcik maintenence baiki soket.Anda mmg hensem.Terima kasih mak sebab everyday tepon.Anda mmg kiut-tgk anaknya la (pulak!?).Haha..eh pasal apa terima kasih arigatou semua ni?Ahh...jum layan lagu 'TERIMA KASIH cinta' la cenggitu.Peh!

Ni la gambar kenangan heater ku.Babai..semoga ada insan yang baik hati men recycle kan anda semula..



Sudah.Tak bes la entry ko ni shima.Mesti nanti ada org mengutuk penggunaan bahasa ko salah,tak informative n ntah apa2 tah..ops..biarkan ak oke..yg penting kita sama2 bahagia..lala..Ingat tak ak cerita pasal malang?Hm.ada kawan merangkap junior ak lagi malang.Kesian dia.Dompet Hanpon semua kena curi.Kesian ak tgk.Kalau dalam keadaan begini mesti korang akan ckp 'sabar..sabar..'kan dengan dia?Kalau ak x bolehlah.Entah kenapa mmg dari dulu.Kalo org eksiden ka,jatuh longkang ka,patah leher ka (mcm pengarah dulu2 haha)ak takkan dapat kata 'sabar' sebab dalam keadaan begitu ak terfikir..ak boleh sabarkah?TAPI!Tapi..tapi..tapi..tetapi..akan tetapi..menatapi (Eh, apa ak merepek neh?) ak akan gantikan perkataan sabar dengan 'ala kesiannya'..atau 'mesti ada hikmah tu'..betol kan?ak rasa tu lebih afdal-bagi akulah..takkanlah pula ak nak ckp 'wa caya sama lu' atau 'bulih ba kalo kau' pulak kan?Pergh..silap2 mmg ko yg disumbat dalam lubang tandas yang dah berbulan tak kena flush..hahaha..padan muka!

Semalam ak burak di bilik Oi lan sampai pecah perut.Byk cerita kami story (Tapi kami bukan mengumpat ok..tak ada masa ak nak menambah dosa..kwang2)Oi Lan bagi keychain dari Melaka.Yippie!(obses seorang collector keychain).Dia ada banyak komik dan novel sekarang ooo..jeles ak..betullah tu..kita kan ada elaun buku..jadi beli bukulah (novel dan komik termasuk ok)..ni barulah perbelanjaan yang berhemah..haha.Sudah.Ak melalut lagi.TQ Oi Lan.



Seminggu cuti kali ni ak x balik.Surfing3 ja kerja.Korang semua pegi mana hah?Zuhal?Neptune?Black Hole?!!!?Sana tak ada connection ka?Takda setelit ka?Takda Blackberry ka?tarak update pon..paling byk pun 1..peh..Mentang2 la bercuti..nanti baik bulan 5 jangan harap ak update (Hangin nampak?)Haha..ak gurau ja(ye ker?).Ak cuma rindu tulisan kamoo di Blog.Apapun ak tak sabar tunggu bulan 5.Ada kejutan.Apa tu?Isk..tunggu ja lah..Syoh2..dah Maghirb..balik2!(Pulak?)

Labels:


Posted @ [8:25 AM]

Friday, March 20, 2009
Malang?


Oke...ak baru sahaja melalui hari yang malang...hari ni heater meletup masa masak air..ntah pape ntah tiba2 pom!mmg tensen k sebab lepas tu soket semua tarak dapat digunakan...tensen2..apatah lagi takut apa2 jadi ma PC.Hari ni sahaja 3 orang bertanyakan soalan yg sama 'engko masak di bilikkah?'..duh..tensen lagi..shima x tipu okeh..jadi tunjuk heater yg meletop..aduhai heater..ko ni pun satu, meletop buat cara meletop..berkecai ke..itam rentung ke..ni nampak normal..apapun takpa2..dorang percaya..sebab muka pun tensen gila oke...

Entah utk kesekian kalinya ak ckp 'saya malang' kpd encik sanim sampai dia tensen2.Nasib baik dia sabar, nasihat macam2.Sori.Mmg geram..memang manyak susah tak ada soket woo..no pc,no surfing,no gayut2 n yg penting...really..takmau masak air lagi!!!(Tu lah mengada nak mandi air panas konon..nah..rasain!)

Well, semua sudah ok kembali.Hepi3 dan sgt bersyukur.Pakcik maintainance tu pesan jangan pasang byk menda satu masa.Tu dia meletop tu.Ok..mari recap..masa masak air tadi,Pc..on.Kipas Meja?On.HP?Charging..Printer?On.Ok.Admit.Ni bukan malang.Ni kecuaian..Lenkali on lagi banyak2..tak sedar diri soket di bilik satu ja..ehehe..Nasib baik PC ni ok..maunya hilang semua ximen ak kat dalam..mmg rasa nak terjun masuk kolam renang Bukit Jalil Oke!!Tgk ak somersult sana..kalah atlet paralimpik..Baiklah.Berhenti.Anda dah pandai membebel sekarang.

Shift.Tadi pagi ke pos opis.En Sanim ambil rebat.Lama tunggu di sana tapi takpa sebab lepas tu dia janji belanja makan di Granma Kafe'.Mahal tapi tak sedap.Plz la jangan pegi sana.Not Our taste.Bagus bukak megi, masak air dan siap!Boleh makan n sedap lagi..Opss..jangan sebut pasal masak air..saya dah fobia..Apapun, pegi pej pos tadi teringat Kiriman ni, khas utk my bestie,Daya.

Daya besday 08 Feb.Tapi sampai sekarang hadiahnya belum dikirim lagi.Silap2 bulan 5 nanti baru pegi courier la.Masalahnya 2 daripada hadiah daya tertinggal di rumah di Swak.Duh..lupa..Ni hadiah yg bakal dicourier tapi siap2 bungkus takut daya sekodeng tgk hadiah dia di sini..lala



Apapun..hepi besday beti..nanti (ntah bila) akan sampailah persembahan ini kepadamu..haha

Labels:


Posted @ [12:49 AM]

Thursday, March 19, 2009
Seteguh Karang


Bila sebut pasal ladang sawit, teringat pula novel 'seteguh karang' yg kita belajar masa komsas dulu2.Bezanya kali ini kami bukan buat praktikum ke ladang sawit mcm watak dalam novel tu tapi kami ke sini buat kajian...utk paper Manusia dan alam sekitar..Mmg penat woo...pegi sana ja nak sejam...masuk ke dalam nak 20 min...pastu duduk tgk2,raih info maunya 3 jam...hehe..bila terkenangkan pekerja ladang sawit ak syukur k...camnalah dorang tak boring buat keja yg sama..hari2...bagus jadi cikgu..buat keja yang sama juga hari2...tapi karenah pelajar tu yg mencuit hati..hehe..kelapa sawit?boring..boring...

Helo semua!(Baru nak ckp Helo)...sori lama tidak update...seminggu lebih demam sampai idong berdarah2 (tak sangka pula begitu high fever)dicampur diadun lagi dengan selsema,batuk,ni lagi ampos..mmg sedaplah..tapi ni semua dugaan..redha..redha..ni tidak kebah lagi jadi biarkan...rehat ja cukup2 oke..

Satu lagi,ak x tahu jika masalah yg sama dihadapi oleh anda2 di luar sana sebab most of the time blog neh kena block!ada virus la apa..but i'm lucky SOMETIMES dapat view.Tu pun sekejap..tak paham..tak paham...Boring oke (ni mesti angkara IP nyer wireless)...ok..silalah bawak bersabar

Sudah..cukup2 la kompelen....ni antara gambar yg di snap masa pergi ladang..enjoy!













Bagi gambar sikit2 ja lah ok..apapun banyak info kami dapat hari tu..TQ to Mr Jason..

Labels:


Posted @ [6:41 AM]

Monday, March 16, 2009
DIY FOODS


Mesti anda pernah dengar tentang DIY Foods ni kan?Actually benda ni telah lama berada di pasaran cuma saya malas membeli sebab melibatkan kerja jahit menjahit..Tapi kebelakangan ni, saya lihat semakin byk kedai yg jual DIY food yg sudah siap...tapi punyalah mahal...bila tgk yg dah siap,rasa teringin pula nak beli sebab cantik dan nampak menyelerakan mcm makanan betul...so, saya menyahut cabaran utk menjahit DIY Food ni sendiri...saya pilih...sushi!!



Beginilah rupa hadapan kotak..agak rosak sedikit sebab yg sushi ni tinggal satu ja..yg lain tu kurang menarik..However dah cek dalam kotak..semua barang dia ada..lengkap..panduan, saiz,benang,kain,jarum..semuanya disediakan di dalam..



Bahagian belakang kotak..banyak lagi pilihan sebenarnya tapi saya paling suka yang ini..lepas ni rasanya nak beli yg kek pula..mangkuk dia pun kita jahit sendiri tau!



Ni dia bahan2 yg disediakan di dalam tu..semua ada dan lengkap.Gunting ja takda..hehe..apapun..semua meterial ni berkualiti..tidak menyesal beli..



Setakat ni baru siap jahit rice sushi..mmg kena banyak sabar dan ambil masa jahit..bagi yg tak tahu menjahit..bagus belajar basic menjahit dahulu sebelum buat DIY fOOD ni oke..semua benda ni saya kumpul dalam satu kotak tisu terbuang.Senang ambil kalau rasa nak jahit..Hepinya ada hobi baru..it really spice up my life..lala

Labels:


Posted @ [6:43 AM]

Sunday, March 15, 2009
SUSHI!!yam...yam


Memang sudah lama saya mengidam hendak makan sushi..tapi selalu tangguh2 sampai terlupa..hehe..akhirnya semalam merasa juga saya sushi yg sedap tapi murah...saya tapau ja..Presenting...UNAGI MAKI (eel wrapped with rice)







Percaya tak harga dia baru RM3.50...saya mmg tak percaya..sampai balik2 tanya waiter tu 3.50 kan?3.50 kan unagi maki?...mesti waiter tu bengang..haha..tapi tetap melayan saya dengan senyuman..kalau di Kuching..2 unagi maki ja dah RM8.50 oke..dia kasi 6 unagi maki pula tu..siap ada chopstik..kicap (dalam paket) dan wasabi.Berbaloi kan?dan rasanya? Sama dgn apa yg saya pernah makan di restoran2 jepun..mmg kick!

Sebelum makan sy cek jugak la, bukak2 tu sushi..manatau dia guna bahan reject yg tidak fresh..tu la murah..tapi sudah cek..ok pula..rasanya dia murah sebab dia guna bahan mentah tempatan dan yg buat tu pun org tempatan...biasanya restoran jepun mmg dia import bahan sushi dari jepun (semua sekali)dan chefnya pun org jepun,itulah mahal kot...

O ya..kalau anda berminat beli..silalah ke Sushi Express...tingkat bawah sekali di centre point..kedai dia kecik ja..oke..

Labels: ,


Posted @ [9:33 AM]

Thursday, March 12, 2009
Dippin Dots


Tada!!inilah dipin' dots yg sgt2 diidamkan..tahu tidak di mana ada dijual (around malaysia lah)?bestnya kalau dapat makan ni...tak pernah rasa tapi nampak sangat sedap!!





Bentuknya tidak seperti cream tapi bebola tu sangat menarik hati utk kita mencubanya



Haritu kan sebelum pergi ke sarawak, sempat makan di Berry Ice Cream..sangat sedap!nanti saya updatekan apa yg ada di sana ok?

Labels:


Posted @ [10:46 PM]

Tak ada idea tulis Entry


Dari semalam saya rasa tak sihat..kerongkong pun rasa sangat perit..tiba2 tgh malam tadi terfikir utk cuci baju..barulah saya rasa bertenaga semula..hehe..sini sgt sejuk semalam..nasib baik tidak beku..sudahlah tiada air..terpaksa mandi dekat tangki di bawah..malang sungguh!!



Ok..fokus bukan kepada nonohonzoku,tapi kepada botol air kawaii yg baru dibeli itu..hehe..sesuailah time tiada air ni kita stok byk2 air dalam botol..nanti tidak pasal2 dihydration..lala (sory kalau salah eja)..semalam pun hujan lebat, tu la sebabnya kena hujan lalu demam..hm..



Ni pula door bell helo kitty..hehe...saudara Rosli memberitahu ada sale sebelum muflis (clearance store..bukan lagi clearance stock!)berlaku adalah di sebuah kedai ni..harga barangan dia mmg murah tahap cipan..bila sampai pekan,cepat2 pergi kedai tu..takut habis..nasib baik ada lagi..saja nak buat main2 lekat di luar bilik..hehe

Rasanya kita baru betemu dalam blog beberapa hari yg lalu selepas sy balik dari sarawak kan?Nampaknya kita akan berpisah lagi sebab dalam seminggu ni kami akan ke ladang sawit buat kajian..InsyaAllah kalau tak ada aral melintang..anda dilarang merindukan saya okeh?(cet..perasan)..

Pesanan Penaja : 'A friend is someone who walks in,when everybody walks out'

Labels: ,


Posted @ [11:30 AM]

KANTOI


Bekham terkantoi tgk pompuan lain..isk3...mata keranjang sungguh!!!

Labels:


Posted @ [12:52 AM]

Tuesday, March 10, 2009
Hati yg Riang!


Kali ni kita sharing pula apa yg saya beli di Swak...byk RM yg terbang sebab dibelanjakan utk makan...mengidam la katakan..baru merasa makanan di kampung sendiri..apapun...enjoy shopping sakan juga!

Hello Kitty Bags...







Stiker album..utk isi stiker yg berlambak



Stoberi deco yg sangat comel..utk menceriakan bilik nanti..lala



Coin education Burung kenyalang yang dibeli oleh encik Sanim..tidak tau pula rupanya hornbill ni haiwan terancam..



Ni coin education Kongkang bernilai 25sen yg saya beli di Cultural Village sarawak..besar kan mata kongkang tu..sangat kiut miut..ni Endangerd spesis oke..



T shirt ni comel kan?Ada gambar kitty di hadapan...pink pula tu





Rupa belakang T shirt..kawaii!

Masa lawatan tu,kami (anim,sanim,ah chaw n i)tidak join rombongan ke sarikin..itu taktik utk save badget..nanti kalau pegi abeslah simpanan semua..hehe..walaupun sempat balik rumah sekejap ja..tapi takpa..yg penting hepi dapat jumpa semua.nanti kita balik rumah lagi okeh?

Labels: ,


Posted @ [1:09 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011