No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Wednesday, September 30, 2009
OH!RAYA....


Hari Raya Aidilfitri sememangnya ditunggu-tunggu kedatangannya sebab masa inilah dapat menikmati makanan 'free' secara marathon dan dapat pula merasa makanan yang 'superb' yang sampai menjilat jari...sempena Hari Raya yang lalu, kami hidang sushi dalam balang kuih untuk membuat kelainan..selepas itu hidangkan pula air zam-zam untuk dapat barakah dan ketenangan...Errr..hehe..semua di atas tipu belaka (bajet takut berdosa menipu readers yang innocent)...lala..ala..mcm biasalah kuih muih,kek lapis sarawak,sate,kek icing (yg org hadiahkan siap ada replika masjid bangunan KLCC, Temple apa2 ntah lambang satu Malaysia) , lemang dan nasi minyak adalah menu wajib..best!barulah dapat merasa 'makanan real yg sedap' berbanding kafe yg sememangnya no match dengan masakan di rumah sendiri...

So, let the picture speaks for itself...

Caption 1: Masa ni tengah 'malu-malu kambing' snap gambar guna kamera BenQ murahan itu (cet..tapi bersyukur okek dari yg pakai Hanpon ja..haha) sebab kazen ,uncle semua sepakat membawa berkat beli DLSR or is it DSLR ka apa ntah hantam sajalah...hanya kamera i shj yg murahan di situ..hehe..takpa2.Jangan harap saya membeli kamera mahal tersebut seandainya tidak ada dalam warna pink

Caption 2:Candid semata-mata. Mau juga selitkan dan mempromote serta menyemakkan blog dengan gambar sendiri..hehehehe
Caption 3 : Jejaka idaman Malaya...Cucu-cucu lelaki family kami...err..org banyak tanya kazen saya yg baju putih yg duduk hujung sekali tu single,double,triple or four flat (eh apa kes neh?).. haha...mentang2 dia hensem mcm Irwansyah ko nak la yea?Sorry GURLZ,he's TAKEN..cuba lagi tahun hadapan..

Caption 4 : Ni gambar daring bersama adik pada raya ke-4. Gambar ala vampire itu sengaja diadakan sempena release filem 'the new moon' yg ada tukang kebun kami berlakon, namanya Edward Cullen..haha

But,raya tahun ni tidak meriah...1st time beraya tanpa atuk (Al-Fatihah). Kami tidak lupa ziarah pusara datuk..we miss him dearly

Err..dan saya malas hendak edit gambar 'red eye' kami semua sebab semua gambar pun mcm itu. Kami semua clan vampires dan hanya keluar waktu malam hisap sirap air bandung..lala

HAPPY HARI RAYA SEMUA

Labels:


Posted @ [9:54 PM]

Tuesday, September 29, 2009
No More Fuss



WIRELESSS CAMPUS???

ANDA BOLEH BLAH....HAHAHAHA
( Ni memang kes kacang lupakan kulit, sudah bertahun guna wireless campus secara Free tiba-tiba cakap wireless ini boleh Nyah dari muka bumi..hehe...very ungreatful...
(- _ -)
*sigh)

SEBABNYA??

I've got my own Broadband!!!Yippieeeeeeeee
Hanya pada RM 167 yo...jum kita kira-kira sebentar ...

MODEM = RM 99.00
REGISTER = RM 68.00

The best thing is???

Free usage for 30 DAYS!!!
and...NO CONTRACT!!

EH, sekejap..hurm..that is not the best thing rasanya...
...................BEHOLD.................
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

YA...IT IS PINK , LADIES!!!Heheheehe
Don't E.N.V.Y comes in mind?

Oh ya..BTW ni hendak promote sedikit...
Ever heard about Digi Broadband?? Check This OUT...




YES PEOPLE...FREE MODEM FOR STUDENTS!!! INI BUKAN TIPU...WITH RM58 PER MONTH, ENJOY DIGI BROADBAND THAT IS RM10 CHEAPER THAN CELCOM FEE (RM68 PER MONTH)

Available at Wisma Karamungsing, Kota Kinabalu. Kuching, Sarawak residents? Sorry , tak pernah jumpa offer macam ini..err ..maybe 3G pun belum sampai ke sana...

So..berminat? Just tunjuk student card..isi borang and bayar RM100 in advance untuk penggunaan selama dua bulan ! (kira bayar bil awal lah ni)

THE DOWNSIDE?
Ada kontrak selama 12 bulan. Means, you cannot terminate this service within 12 months.

Kami pun ada test brodband Digi ini di Booth Digi tersebut dan mmg maybe 4-5 kali ganda lebih laju (speed) dari Brodband celcom, sebab users nya masih belum ramai lagi..Tapi itu di Kota kinabalu. Rakan-rakan di Keningau?

Better stick with Celcom sebab sini tak ada 3G.hehe

Labels:


Posted @ [11:35 AM]

Wednesday, September 9, 2009
SOK SEK KONTREVERSI TERJAWAB!


( Ini adalah interview olok-olok yang hanya berlaku dalam imaginasi penulis sendiri..tidak ada kaitan dengan yg masih menonton tv,tgh syok dok mengumpat a.k.a menghirup oksigen dan yg telah tutt......-bunyi mesin alat pernafasan mcm dalam filem ko tgk dia kat hospital tu)

Orang A : Eh, sejak bila jadi bisnes-women neh??Jual kasut crocs pula tu..ready stok ada di bilik?

Orang Kiut : Oit bagilah salam dulu..amboi2 belum tahap bisnes pon...ni nak tolong orang jual, ready stock tak ada..nak support je.

Orang A : Ye ke?betul ka tak kena bagi komisyen?ooo..ni mesti dah mark up harga kan?untung besar le banyak orang beli..

Orang Kiut : Nope.Tak ada.Memang niat hendak tolong..orang baru nak bussiness, kena bagi sokongan.Tak mark up harga satu sen pun.Mmg tu harga dealer,harga tu saya post.Happy dapat tolong org jual dan happy kalau orang ramai dapat pakai crocs ori pada harga murah. (ceh tak malu sempat promot lagi..haha).Nak balasan dari 'atas' sana ja (masa tulis ni bahu kanan rasa berat..banyak pahala kot..ehehehe)

Orang A : Bila beli ni nak kena bagi upah pos ke?Mahal tak?

Orang kiut : Mmm...kalau ikot lokasi dealer..free ja ke petaling jaya..tapi utk kawan2 budak kampus en sanim tolong bawak la ye.Jimat duit pos.Tapi order macam banyak..mungkin bayar pada harga minimum je..ehehehe..untuk ke tempat lain..kalau benda tu dah ada pada saya,akan sanggup cari currier termurah.Kesian bayar pos mahal2.

Orang A : Perasaan sekarang?Best dapat bantu org memiliki Crocs?

Orang Kiut : Best.Saya pengguna Crocs..org lain dapat saya pun happy.Cuma terkilan.Saya harap ready stok dah ada tempat saya.Tentu saya secepat kilat sattle order dan bagi perkhidmatan tip top kepada customer.Maybe next time saya hanya promote ready stock yg ada pada saya je..betul tak?

Orang A : Ya..ya...tu lebih senang..boleh confirm terus dengan customer..reputation kena jaga..hehe

Eh..kenapa tulis entry ni?buang tabiat apa?Hehe..
Just menjawab persoalan secara kreatif (kreatif la tu konon..hohoh)

Labels:


Posted @ [11:24 AM]

Friday, September 4, 2009
READ THIS


A.T.T.E.N.T.I.O.N!!!!

START FROM 10th September 2009, ALL CROCS SHOES ORDER WILL BE CLOSED.
HOWEVER, IF YOU STILL INTERESTED, YOU MAY CALL
FOR MR.NAQI AT :

012-666 8601 OR
013-282 1909

(PETALING JAYA)

THANK YOU VERY MUCH FOR ALL CUSTOMERS.
YOUR CROCS ORDER WILL ARRIVE AFTER RAYA...HEHE (NOW A BIT BUSY)

SALAM AIDILFITRI TO EVERYONE IN ADVANCE!
MAAF ZAHIR & BATIN



Labels:


Posted @ [4:54 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011