No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Tuesday, November 16, 2010
Anugerah Meraikan Kejayaan


Wee~~ cuti sekolah telah bermula...patut cuti dalam 19 November tapi tiba2 keluar pekeliling semua sekolah start cuti 17 November..hehe...last day sekolah aku buat anugerah kecemerlangan. Memang sangat penat aku dibuatnya. Apa tidaknya, selama kau pergi kursus tak ada masa latih budak..tu pun nasib baik semua oke..


Pagi itu punyalah spoil sebab masa nak bermula majlis, tiba2 tak ada elektrik a.k.a karan..cet..adui la bingung aku kalau tak ada mikrofon ranap persembahan budak-budak aku...ntah macam mana drg buat orang letrik datang lalu menyelamatkan keadaan..hehe...majlis tertangguh selama satu jam.


Pagi itu, tetamu VIP ialah adun N4. Err..aku lupa nama YB tersebut..al maklumlah kalau nama artis ja aku cepat hafal..haahah...patutlah hafal nama tokoh pemimpin subjek sejarah dulu fail..


Bukan aku ni selalu tak mahu tempek muka student aku tapi student aku malu2 gajah hendaknya...depan aku bukan main tak tahu malu dah diambil gambar tahu malu pulak..adess...tu pura2 tak mahu pandang kamera


Pelajar tahun 2...ya ampun comelnya genit2 semua...kalau bab bergaya mmg no 1


Ko tgk anak murid aku posing..amboi..bila besar boleh join American next top model versi tutup aurat..haha..aku siap warning ckp masa persembahan mesti pakai tudung..kah kah mcm skema gaban pula aku neh


Muka poyo gila buruk aku..hehe..masa ni seriyes aku rasa nak pengsan sebab penat sgt...partner aku ajk persembahan kursus so tinggallah aku terkapai2 rush sana kemari..tak pernahnya aku rasa sangat penat dan stress macam hari ni..terus bisa kepala aku berpinar2...nasib baik hanya utk sehari...kalau 10 hari??? so no wonder la kan cikgu yg paling byk masuk hospital bahagia

Labels:


Posted @ [9:52 PM]

Monday, November 15, 2010
Jewlerry


Ha...tataplah belog aku puas2 sebab time cuti ni entah apa nasib belog aku..hehe..kemungkinannya akan bersawang hendaknya sebab aku akan pegi holiday!!!Yippie!!! Yalah, mana tau lah kan tengah2 holiday terbukak pintu rezeki aku pi mengerjakan umrah maka takkan ter-peduli-lah blog ini. (ceh ayat poyo macam tak mahu orang baca belog dia ja..peh)

eh..eh sudah..sila lihat kotak di bawah ini...siapa dpt teka isinya aku bagi 100 rupiah..


Jeng..jeng...tertera pada kotak jenama nya ialah 'chomel'- tak berapa jelas di situ maka aku jelaskan..


Tada!!!!Buat pertama kalinya dalam hidup aku dapat pearls!!! Original okek aku sendiri tangkap dekat laut lalu ku buat rantai..aku ada..korang??ada??hahah << ayat menyakitkan hati


Aku tak sure la jika ni pearls ori atau tidak tapi ada certificate ni maksudnya ori kot..ni hadiah dari makcik aku sempena belated present aku konvo bulan Mac yg lalu..TQ..TQ...mendapat pearls ini menyedarkan aku betapa aku perlu jadi ladies sekarang..hahah..tapi bagi aku la kan, siapa2 pun mampu beli pearls walaupun mahal tapi kita tak mahu la kan sebab tak berbaloi. Contohnya bila ko perlu duit..boleh ka ko bawak pearls ko pegi pajak gadai di bank rakyat??tak boleh kan?so bagus beli emas dari pearls...takpun ko beli ja syarikat kepsi ka, piza ka, mcdonals ka, kenyang perut setiap hari (ok ok ni dah bab melalut)


Lama aku tak ada letak gambar Shizuka di sini..hehe..see...aku belikan dia bow biru yang baru cantik kan???


Tangan kiri Shizuka haritu patah...sob sob...tak kira mcm mana aku nak zoom bahagian tangan dia yg patah tu tetap takda nampak dalam gambar...kalau mata anda tahap x-men boleh lihat pergelangan tangan kiri dia..ada bekas kena gam. Sedihnya...now tangan kiri dia sudah tidak dapat digerakkan lagi nak posing2 sebab telah di glue kan..apapun aku tetap syg si molek Shizuka..hehe

Ok la...di kesempatan ini aku nak ucap hepi holidays kepada semua dan selamat hari raya Aidil Adha...aku pasti akan post journey aku sepanjang holiday ni nanti dalam blog okek..

Labels:


Posted @ [2:48 PM]

Monday, November 8, 2010
Macaron


Sebenarnya aku selama ni terliur-liur bila tengok orang sebut Macaroon (entah betol ka tidak ejaan aku neh)..ala Macaroon....sejenis makanan/kuih yang orang Paris agung-agungkan sebab susah gila nak buat lepas tu cerita macam heavenly sedap. Aku hanya mampu tgk gambar ja tapi nak buat jgn harap..aku tak terer..sedangkan karipap pun boleh jadi donat apatah lagi kalau ko suruh aku buat macaroon..hahah


Tada..teruja.sempat gosok bijik mata bila tengok benda ni.Tertera pada kertas menu 'macaroon'. I cannot believe my eyes man! Nak suap pada mulut punyalah terketar-ketar..fuh!


Ok ini adalah marathon gambar macaroon..


Lagi macaroon..please tlg jangan menyampah dia kiut sangat sampai nak ulang tayang gambar..hahah


We enjoyed our macaron tapi rasa dia macam bahulu ja...ni mesti org Melayu yg buat neh..peh.Ada rezeki aku nak ambek maid orang peranchis mintak dia tlg hari2 buat macaron..eh eh tak main lah maid Indonesian sekarang neh sebab kerek dah bakar bendera kita and mintak up gaji segala..eh terkeluar topik pula tiba2 nak emo.

Labels:


Posted @ [7:36 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011