No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Tuesday, June 30, 2009
COSPLAY


Aritu kan masa jalan2 di The Spring,ada lah ni 'perjumpaan bersama peminat' bagi drama Love 18.Series ak tak pernah tgk drama tu.Korang ada tengok?bes kah?Sebab ak tanya ialah ak rasa la kan pelakon dia tu mmg fames gila kot sebab bapak punya ramai bodyguard dia..siap pakai suit serba hitam lagi semua dan berbadan sasa...yg lucunya kan..takda pun org pegi serbu2 dia..ak rasa takda org kenal dia kot..hahaha..Pelakon dia semua remaja lagi dan mmg hensem gila i tell u..

Lepas tu pada hari yg sama pun ada event lain.Ni dah kali kedua ak nampak..remaja2 cun pakai costume anime tu (cosplay)..mmg real la..tak silap kalau nak bergambar kena bayar n guna camera sendiri..drg buat tu nak kutip fund utk persatuan apa ntah..tapi boleh dikatakan setiap 2 minggu ada benda ni...ak ingat lagi ada sorang tu dress up as Naruto..mmg lucu k rambut dia..susah actually nak tiru gaya rambut naruto tuh..hehe

Kita tgk pula Cosplay yg lain oke...kalau di jepun ada pertandingan tau..sebab tu mereka sanggup melaram..takpun suasana ni boleh dilihat di Harajuku.Bes kan?






Dari dulu ak admire baju maid neh..kalau ada costume event,mmg ak jadi watak maid..hehe



Ni pula watak 'cloud' dari final fantasy 5.Watak tu mmg cool tapi org ni jadi cloud mcm tak real ja..hehe



Ni pula pemenang pertama pertandingan Cosplay di Jepun..Ntah watak dari mana neh



Watak ni juga diadaptasi oleh Pullip Doll..comel kan?



Posted @ [5:15 PM]

Friday, June 26, 2009
PERCUTIAN ITU..




Beberapa hari ni kerja ak takda lain..asyik menjenguk ke blog org lain..amboi3..setiap blog yg ak lawat ada ja cerita tentang percutian,apa yg dorang buat time cuti,perjalanan balik dan mesti ada cerita pasal orang kahwin..hehe..mmg ak tak nafikan cuti2 ni ramai org kawen sampai sehari ada 2 jemputan kahwen.Ni kalau dekat tak apa, satu jauh di santubong satu lagi di bandar kuching..rush2 pi org kawen mmg memenatkan tapi yg paling bersemangat ialah mak dengan nenek ak...siap boleh pau daun sirih junjung utk kasi ak mkn (cet..lama lagi la ak nak kawen..hehe)

Ni byk org cerita pasal pengalaman bercuti ak pun jeles lalu ingin menceritakan percutian ak jugak..(walaupun di kampung sendiri)haha...sayangnya camera telah dipinjam oleh adik maka ak takda bukti kukuh utk menjeleskan org lain dgn gambar yg cun2 'heaven on earth' i tell u (bajet ayat nak kasi org dengki).Dalam kesibukan sempatlah pergi telaga tujuh menikmati pesona laut,ak makan secara banyak - mi kolok,mi jawa, Hartz Chiken,Pizza (ni mmg wajib; tgk la betapa 'curvy' badan ak sekarang..aw aw..curvy k bukan gemuk)..

Lepas tu mcm biasa kerja secara part-time di sekolah tadika...anak murid i comel2 gila i tell u..gemuk2..byk anak kacukan so bayangkan ak peluk,siap leh cubit2 kiss2 dorang (jeles bukan?haha)sayangnya tiada pic utk membuktikan kecomelan tahap gaban tersebut..takpa2...then balik kerja pula siap jual aiskrem dan keropok segala dari rumah (mcm koperasi la pulak!)dan membantu mak ak katering (kecik2 jer)

Cuma satu ak nak khabar yg burger di Swak ni mmg murah.Standard beef/chiken burger Rm1 ja jadi kalau mcm burger di Sabah ni siap harga RM2.50,2.80 mmg org takkan pandang silap2 ko kena repot dekat Kementerian pengguna...err..pointnya di sini ak mmg byk makan burger..jadi badan pun gebu mcm burger kecuali curvy sikit..haha (ingat jangan lupa masukkan perkataan 'curvy' tersebut-Perasan la penulis ini)

Ok sudah..mengada pula ak taip banyak di sini..lastly ak admire la kembar black and white ni...sangat adorable..ckp pasal black n white...Micheal Jacson passed away today (yesterday kot) sebab sakit jantung..dia baru 50 tahun..semoga he Rest in Peace





Khas utk PIKA yg COMEL,ANGGUN lagi SEKSI tahap Cipan (bajet ayat nak cover supaya pika tak marah..haha):

Kehadapan pika yg comel....betol kak ada beli byk coklat utk pika..belum bukak lagi brand new,sedap2 dan coklat mahal semua tapi telah tertinggal dlm peti sejuk di rumah..nak sampai airpot baru teringat..sudahlah jarak rumah ke airpot 7 tahun cahaya jauhnya jadi tidak sempat berpatah balik...nanti adik kak balik sana kak pesan dia bwk coklat tu ke sini oke...i love u tau (semoga pika sejuk hati dgn ayat ini..lala)

Labels: ,


Posted @ [8:30 AM]

Tuesday, June 23, 2009
ONE MORE TIPICAL DAY




Semalam pelajar baru selamat mendaftar di IPGM kampus Keningau tapi sangat tidak best kerana mereka terpaksa tinggal di luar memandangkan pengambilan tahun ini sangat banyak dan asrama tidak mencukupi..baru seminggu di keningau terpaksa mencari rumah sewa pula dan most of them dari Swak.Kesian kan?

Second day of campus life.Mmg sangat bosan i tell u.Hanya dalam bilik surfing sampai takda tau nak surfing menda apa lagi dah..last2 buat download lagu2 Lady Gaga yg walaupun rupanya pelik tapi lagu dia bes woo...

Last sunday,En sanim telah mengajak ke Secret Recipie.Sebenarnya telah lama memasang angan2 utk makan di tempat tersebut tapi niat selalu saja dikaburi setelah melihat godaan makanan dari piza hut dan burger king yg menyebabkan hasrat itu terus tertangguh..however,last sunday tekad utk makan di tempat tersebut dan mmg berbaloi dan sgt sedap.En sanim order black paper chiken dan ak pula order..er..lupa eh nama dia..tapi chiken yg ada filled melted cheese dalam dia..then kami mkn kek choc indulgence...mmg sedap tidak terkata..tapi harga chantek jugak laa..hehe

Tak lama lagi hari raya...dan for sure puasa akan menyusul.Malas nak bangun pagi2 la..hehe.Tu ja kelemahan ak.Tapi takpa2..bukan lama pun..sebulan ja puasa..this year belum decide tema warna baju famili..tapi ak,my sis dan mak awal2 dah order gelang dan rantai kristal..nak lain drp yg lain pulak tahun neh..besa pakai barang kemas emas ja..so this year pakai kristal..mak pun ada order pearl..mmg chantek...order buat dari KK ja..



Labels:


Posted @ [5:23 PM]

Sunday, June 21, 2009
A PLEASENT SUPRISE!


Hello semua!
Sori sebab holiday neh blog terikut sama bercuti (see..ada perkataan 'ter' yg membawa maksud tidak sengaja...poyo la syima dengan helah bela diri dia..haha)..

Hari ini baru sampai ke hostel..lalu menerkam pc sejurus tahu ada wireless..sudah lama bangat tidak update..mesti pengunjung (ala..fans ak la tu..-perasan!) menyumpah seranah kerana tidak ada apa2 yg baru..atas rasa bersalah itulah pulang lalu menerkam pc..taip2 guna keyboard pun rasa janggal (ini menandakan sudah lama tidak menaip dan melihat pc gamaknya sepanjang cuti ini....hua3)weih...ni cuti sudah tamat akan kerap update..Promise..eh..InsyaAllah (amboi..polite nya si penulis blogger hari ini).Sedih tahu meninggalkan famili,makanan lazat masakan ibu dan bilik yg super kawaii dihias oleh ibu..

Yep..that is my plesant suprise..mak dengan murah hati (betol ka simpulan bahasa neh?)telah menghias bilik sebelum cuti haritu..mula2 rasa nak cat dinding bilik pink semula..tapi bila mak dah naik kan curtain apple pink,buat cadar pink dan gantung butterfly pink rasa bilik bertukar pinkish pula..mmg best gila..rasa tak mahu tinggalkan bilik..lantak la kebuluran busuk ka hapa mmg takda mau tinggalkan bilik (amboi..ini sudah penipuan yg melampau..)jom2 share my room makeover..




See..comelkan langsir apple tu?then my sis and i add a touch of kawaiiness dengan melekatkan strawberries right on top langsir tu pada dinding.nampak yummy kan?




Then,mak saya beli pink butterflies pins dan letak pada langsir...ditambah dengan gantungan flowers di tingkap tu..betol2 rasa mcm dlm garden!



Ni pula bedsheet pink yg mak buat utk bed My sis and i




Workstation My sis..kena letak pulip tu tinggi2 nanti kazen kecik gatal tangan mau usik..lala




Depan bilik ada beeds warna oren..matching dengan bed set semua..

So,bilik anda bagaimana rupanya?:-p

Labels: ,


Posted @ [11:44 PM]

Monday, June 8, 2009
Shizuka's own room


Shizuka has her own room now..and of course she also had her own pinky bed...however she still have to share it with sophie..i'm very happy both of them have their own space and can sleep peacefully during the holidays..hehe





The bed is very cute is it?Kiranya nanti hendak tempah satu almari utk buat house shizuka and sophie sebab now mereka dah ada bedroom set,kitchen set,butiqe set, two bathroom set and now tengah cari set meja makan dan ruang tamu..ada jumpa haritu tapi takda puas hatilah sebab rasanya mcm nak yg cantik lagi...nanti lah sambung hunting di kk pula...

Ni nak cerita sikit..haritu kan..en sanim and I pergilah so-called kedai helo kitty di Wisma merdeka..boleh2 dia halau me masa tgk2 barang hello kitty tu kata 'kami mau tutup sudah'...masa tu kedai tu belum pun closed tapi mungkin dia tgk masa dah cukup then tak sabar2 nak balik..padahal masa tu mmg nak beli someting dari sana..then saya jawablah 'saya tgk sekejap saja'..then rasa takda mud terus keluar..rasanya tak mau lagilah pergi kedai tu or beli something dari sana..hati dah merajuk..(-_-)*sebak..tak patut tau halau customer camtu..at least tutup jalah kedai but layan saya sorang2 dalam tu tak kasi yg lain masuk lagi..agak rude la kan?

Ok la.sekarang sebenarnya curi2 masa nak update...kejap lagi nak ambil mak di MARDI..my mom sekarang belajar buat mi mentah tu di sana sekarang..for free..untuk bisnes sikit2 la..tadi pagi mak masak mi yg dibuat sendiri tersebut..not bad dan mmg sedap..hehe..nanti bolehlah buat bisnes sikit2..:-}

Labels: , ,


Posted @ [10:15 PM]

CHOC-O-HOLIC


Kali ini balik ke rumah rasa sangat heavenly kerana di peti sejuk ada banyak coklat..mmg best la..hehe..rupa2 nya my aunt dengan baik hatinya telah memberi coklat yg aneh dan beraneka jenis tersebut..gerenti buat korang meleleh air liur..(woit..lap air liur ko tu sekarang!!hahaha)Nak tau apa coklatnya??jom kita terjah (mcm Melodi la pulak..isk!)

Ha..coklat yg pertama neh ialah coklat stoberi..bagi aku,inilah coklat yg paling sedap di dunia!!(peh..padahal belum rasa coklat seluruh dunia pon!!)di luarnya ialah creamy white chocolate manakala di dalamnya ialah sebijik stoberi segar dipetik dari ladang..(chewah..mcm tau2 ja bunyi ala2 promoter)..mmg sedap gila woo lebih sedap dari farerro roche (betol ka sebutan ak tuh?)..mmg ngetop i tell u sampai jilat dinding padahal rupa buruk nak mampos bulat2 mcm kueh makmor ja..haha..takpa2..yg penting rasa nya sedap!



Korang percaya tak kalau ak kata ada choc perisa lada?yup..mmg ada tau..takda percaya?cuba tgk gambar di bawah neh...(percayalah..ak takda super-impose gambar tersebut okek!)

Tada!!!!ni bagus ni bagi budak2 melawan cakap mak..tak payah susah2 ganyang ma cili api or lada..cukup beli choc ni dari kedai pastu biar dia bukak mulut besar2 then sumbat ja ma choc pedas neh..haha...recomended utk ibu2 yg anaknya kuat melawan!!



See..jangan tertipu dengan packingnya yg menarik...padahal coklat lada..ni ak tak berani cuba lagi tapi my mom ckp sedap..rasa mcm hot2 je dia ckp..nak cuba?try la kalau berani..lala



ak baru ddiscover hari neh bahawasanya peti sejuk di rumah kami tu 'free of CFC'..(tu yg ak baca kat stiker di peti ais itu oke)..then ak dapat tahu my bro selalu ulang alik pergi pusat recycle (di kuching ni mmg byk pusat recycle) utk recycle tin dan semua benda2 yg boleh di recycle la...it really freaks me out..sejak bila my family jadi enviromental friendly neh?(-_-)*sigh...but anyway...hepi la juga sebab ada kesedaran..hehe..anda bila lagi?? \(^O^)/ jom recycle!!

Labels: ,


Posted @ [6:14 PM]

Sunday, June 7, 2009
Home With Shizuka


Hello semua!!!Wah rindunya sebab lama sudah tidak bersembang di blog ini.Thanks kepada yg sudi dropped by (sungguh terharu..haha).Mintak ampun ya sudah lama enggak (amboi speaking indon la pulak!)update..bukan sebab malas tapi terleka sebab sudah di Home sweet home takda ingat dunia lain lagi lala…

Memandangkan cuti sekolah kami semua kazen mazen berkumpul dan byklah aktiviti yg dilakukan termasuk bercanda dengan Shizuka (tuannya bangga bangat kerana pullip tersebut dipuji cantik padahal takda iras tuan dia pon!)…lebih melekakan bila baju2 barbie di rumah fit dgn pullip tersebut..jadi apa lagilah shizuka melaram..my sis pun join sekaki lalu kami sehari suntuklah berkurung dalam bilik..haha..nasib baik my mom sporting dan kadang2 join sekali belek2 funiture untuk shizuka neh..hehe.Mak sempat pesan jangan buli en.sanim beli doll,miniatures n macam2 sebab kesian dia (padahal en sanim pembuli no 1..sob) Anyway..aritu bawak Shizuka Shopping2…jom tgk apa kami beli!!!

Yay!shizuka dah banyak baju baru.I did mcm Lisa Dearlova buat..put in a plastic bag dresses tu supaya tidak berhabk...



See...accessories pun shizuka ada...her feet muat utk semua shoes tu..seronoknya!!



Ni semua baju sudah tersusun rapi dlm plastic bag...baju gown pun shizuka ada..nanti snap2 gambar dia pakai baju tu oke!!



Semalam telah hantar maid grandma kembali kepada agen..Maid itu jauh lagi sih perjalanannya pulang ke kampong halaman di Solo,Jawa tengah..katanya mau cari semula famili dan suaminya sebab 4 tahun sudah kerja di Malaysia dan terputus hubungan dengan sanak saudara..kesian dia nangis2 hendak pulang..but 4 years kira lama kan?so kena balik la…lagipun sekarang musim kotrak maid n passport telah mati..nanti tidak pasal2 my nenek pula kena kan?Harap2 agen tu baik la dengan maid tersebut dan terus hantar dia balik dan takda peras2 ugut mintak duit dari dia (most agen do that ok..)

O.k la..have to go..hehe…masa 3 minggu cuti mesti digunakan sepenuhnya utk bermanja dengan famili and my cats here…bulat2 semuanya n one of my cat pregnant..eee…tak sabarnya ada kittens baru!

Labels: ,


Posted @ [12:12 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011