No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Tuesday, August 31, 2010
CUTE boxes,make up


Percaya tidak kalau aku cakap raya nak seminggu lagi tapi aku langsung takda baju raya?? Sob...panjang ceritanya...tak ada orang sanggup buat / jahit baju raya aku..actually dah bagi tukang jahit awal and dia peram punya peram..last2 baru tahu aku nak jahit baju kebaya sedangkan dia kata tak pandai jahit baju kebaya..uwaa...sudahnya tak berbaju raya la aku...kesian kan??ala..salah aku juga sapa suruh tak tanya dulu dengan tukang jahit tersebut..padan muka...but happily nasib baik en Sanim telah belikan aku baju readymade (malunya)..niat di hati nak mengadu dan berkongsi kesedihan, sudahnya aku dapat baju free!!yay..tq En sanim & emak encik sanim yg tlg pilih baju tersebut..dapat sehelai pun jadilah..

Bulan lepas aku baru berjinak-jinak pakai eyeliner...dah tak tau pakai eye shadow sudahnya macam badut sakai ja aku tgk so pakai eyeliner lagi mudah...tapi malangnya eye liner pencil yang main slide tu baru ja beberapa minggu aku pakai dah patah. Mahal pula tu aku beli..mmg rasa nak mengamuk lalu bertukar jadi ultraman ja (eh apa kaitan) supaya aku boleh fire penjual tersebut (takda mangsa lain yg aku fikir boleh salahkan)..sebab aku tak ingat aku patahkan eyeliner tersebut..sungguh!!!Dia self-destruct (alasan)

So penyelesaiannya???


Ha..ambek ko aku taknak pakai pencil eyeliner,slide2 ke apa ntah..pakai brush ni lagi bagus..siap ada bekas sekali..puas aku tenyeh kat mata...MAYBELLINE eye studio LASTING DRAMA...tapi i bukan drama queen macam u oke..hahha (tiba2 emo dengan pembaca)


Beg plastik cute..err..no komen..ni perbuatan membazir...thehehe


Wah..wah..sudah lama mengidam beg ni di BUBBLES.. kiut gila kan???Tapi last time nak beli stok dia rosak..jadi buatlah booking..lepas tu cek punya cek stok baru dah sampai dan habis..sob sob...(kan dah booking???uwaaa) eh i bukan jenis back up buyers oke....tu la salah sendiri juga tak selalu cek.....mmg merajuk masa tu..lepas tu tiba2 nampak beg yg sama di blog VUJIE...so minta tlg dia usya di Miri


Nampak fimilliar???hehe...box bag ni ada juga jual di bubbles....terjumpa benda ni masa di Wisma Satok , Kuching....banyak barang baru dia sampai..hello kitty pula tu termasuklah beg ni..memang rambang mata boleh habis duit gaji kalau lama2 di situ...tapi beg ni kecik..tak muat letak blythe dan pullip doll...


Pandangan dalam beg tersebut..LIKE!!!!Cute gila woh...kebelakangan ni mmg banyak barang cute di Kuching..bahaya kalau keluar window shopping..


Tada!!!!ni hasil usya Vujie dalam pencarian box bag untuk aku...cute gila..aku memang percaya taste Vujie...mmg high class..haha...walaupun bukan pink, tapi mmg VOUGE teringat tema jenama barangan GUESS...Last2 Vujie cakap, ni hadiah sempena belated besday aku...adui la terharu aku sungguh angelic insan bernama Vujie neh..wajah dah cukup angelic tambah hati angelic mmg boleh jadi Charlis' Angel la.. (amboi2 mentang2 dapat hadiah suka la tu baru cakap orang angelic..huh..dasar meterialistik..lala)


Tada!!!!beg tersebut dijadikan pula Blythe Carrying case...mmg bergaya gila la...suka sangat...dah lama nak cari blythe carrying case tapi gila mahal engko sampai harga rm300 baik aku beli gelang emas kan?kan?so lepas ni kalau ke pasar ikan atau membeli juadah berbuka dapatlah bawa blythe....tapi tak boleh bawa semua 3 doll sekali termasuk Shizuka si Pullip doll..tak muat pula...tapi apapun mmg hepi..tq vujie...ni belated birthday gift yg paling best!!

Labels: ,


Posted @ [6:51 AM]

Monday, August 30, 2010
Berbuka Ramadhan


Hari Jumaat yang lepas, kami the whole famili telah berbuka puasa di hotel Pullman, Kuching...rasa exited la apa lagi la kan tak payah masak2, kemas lepas makan , lepas tu siap membazir beli 10 jenis kuih tapi tak makan..nafsu mata..isk2...


Di sini , berbuka adalah sekitar jam 6.48ptg tapi pelanggan hanya dibenarkan ambik makanan sekitar jam 6.40ptg oke...sebab?pernah ada kes orang tamak dia ambik byk2 sejak awal lepas tu tak makan (membazir) dan yg kedua..belum sempat orang lain nak ambik makanan dah habis..kesian la kan kalau orang datang lewat..petang tu mmg full house...ingat takda org berbuka di sini...o ya..picture di atas adalah roti john,nasik,udon(mcm mee goreng tu) dan daging kambing with gravy...ambil makanan ala kadar..nanti melantak tak ingat dunia habis program diet aku..hahaha


Lepas tu 2nd round pula ambik cookie, kepah, kerabu sotong, kerabu perut dan octopus (gila besar)...mmg byk makanan petang tu tapi by 3rd round gila kenyang dah rasa nak terberak aku makan byk....mmg sedap gila makanan di sini


Posing dengan cookie sedap...teringat en Sanim yg suka bangat dengan cookie..aku doakan dia cemburu tengok aksi mesra aku dengan cookie sedap gilaa neh..haha (poyo la)


Aku maafkan orang yang mrng-interframe gambar kiut aku...isk isk


See..full house...kami siap tempah 3 meja sekaligus...sekali skala berkumpul mmg bes..bagi kaum ibu..buka posa ja terus bukak gossip...adui la..


Suka bangat gambar neh..sesuai ni buat poster merdeka...(apa kaitan??)


Okeh, perasan model..i know..i know...


Blur...


Blur lagi...


Isk..semua blur....mmg retarderd la orang yg ambil gambar ni...hehe..jgn marah, gurau ja...blur pun tetap memaparkan keindahan ciptaan tuhan yg kiut miut neh (perasan gila wei)

Ok...cerita dah habis...esk cuti hari merdeka...aku malas dah nak dtg mengajar di sekolah..harap Tuhan halalkan gaji aku..hehe...jasad ku di sini..tapi hati aku berangan dah kemas rumah dan buat kuih raya...

Labels: ,


Posted @ [7:55 PM]

Sunday, August 22, 2010
AUTO SHOW


Sesungguhnya aku tak ada idea untuk mengupdate blog....perut lapar gila dah ni (jam baru menunjukkan pukul 9.00 pagi)..hahaha...tapi sayu pula hati aku nampak blog terbiar tanpa update seolah-olah aku telah menghilangkan diri ke luar negara ka hapa ntah...jadi hari ini menggagahkan diri untuk mengupdate blog...

Sebenarnya banyak yang hendak aku update tapi kadang-kadang bila connection internet ciput gilaaaaa aku jadi sentap beb...nasib baik pagi ni lajuuuu sikit so dapat update..sekarang mood tengah hendak berhari raya....yay..(eh engko yang tak puasa sana tuu tak boleh raya okeh?haha)..Gambar2 di bawah ni pun lama dah aku nak post..sebelum puasa lagi tapi tangguh2 baru harini dapat upload...auto show ni berlangsung di Sejingkat,Kuching...sadly, tak ada kereta..motosikal sahaja..kredits to my friend, Dayang sebab aku cedok semua gambar ni dari camera dia..


Tengok motor ni aku teringat transformers..eh..eh bukan autobots..tapi yang jahat tu decepticons..


Motor dan kompang???Hm..tak paham tak paham ....


Motor ni pula dapat byk awards...nampak biasa ja..ntah apa yg spesel tu


Doraemon!!!Cute....tapi takda motor hello Kitty Pon...


Barisan motor di belakang yang tidak terlibat sama


No komen...gabungan biru dan hijau...


Sebaik dia tunjuk 1 jadi di kedudukan yang bukan 'middle-finger'...kalau tak sentap aku terpaksa photoshop apa yang tak patut..haha


Neh memeng suka men poker neh....

Kalau bab motosikal punya auto show mmg aku kurang berminat la..nasib baik haritu hati aku kuat tak mau pergi this auto show..patutnya dia letak sana 'motor-show' ke hapa kan?kan?

Labels:


Posted @ [7:54 AM]

Friday, August 13, 2010
Bulan Kemerdekaan


Oke..sekarang dah masuk bulan Ogos juga bulan puasa..adui la lemah aku takda dapat fikir benda lain selain makanan ja time puasa neh..haha...makan tido berbuka sahur semua ingat nak melantak ja..habis program diet aku..

Bila dah masuk bulan Ogos..semua sekolah akan sibuk buat bulan kemerdekaan..sekolah aku macam tu juga la anjur pelancaran bulan kemerdekaan..aku dapat jawatan jadi AJK persembahan.. aku rasalah pihak sekolah nampak muka aku neh macam pengetua AF kot atau ntah hapa kalau ada persembahan mesti aku yang urus..haha..kalau tidak jadi pengacara AJK persembahan..memang jawatan tetap dan berpencen..nasib baik aku enjoy..so sekolahku syurgaku this is for you!!! (ayat skema gila wei geli aku)


Sempena bulan merdeka, setiap kelas buat gubahan bendera dan serahkan kepada guru besar..ala..macam simbolik la penyerahan/penyertaan hari kemerdekaan kan...macam sukan olimpik ke Olympus tu aku tak tahu la dia serah obor..kan kan???tapi takkanlah bulan merdeka ko nak serah obor juga kan???


Banner hari merdeka..LIKE!!!!


Eh jangan main2 ni lah gubahan maut aku..haha..memang tidak berjiwa seni..dah ni ja aku mampu buat untuk kelas tahun 5 aku..


Gubahan semua kelas..cantik kan??


Phewwwiitttt.....kereta aku siap parking bawah bumbung..parking VVIP neh..lantak la aku tetap nak parking kereta BARU aku bawah bumbung.. haha (perasan seangkatan dengan guru besar)


Kalau bab bergambar..Syikin mesti join sekaki..dia jadi MC hari tersebut..


Ni gambar baru ambil tadi...saja2 buat kenangan..eh eh aku tidak curi tulang tahu...dah aku dan anak murid siap buat kerja baru kami snap2 gambar isi masa lapang..hehe


Semangat patriotik..kunun (lagu Ibu pertiwiku lagu kebangsaan Sarawak pun aku tak hafal2 lagi...aku takut nanti hafal lagu Swak aku lupa lagu sabah) <--- alasan

Ok..perut aku berkeroncong..puasa ada 2 jam lagi..wawawa
Harap aku dapat hit 40kg lepas puasa berakhir..lalaa

Labels: ,


Posted @ [4:05 PM]

Sunday, August 8, 2010
KEPENATAN


Tidak lama lagi semua umat Islam akan berpuasa...yea yea tidak lama lagi kaan menyambut hari raya!!!! Lepas tu semua orang berebut-rebut sibuk buat kenduri..kadang-kadang terkejar kejar siang ada kenduri lepas tu malam pergi lagi ke rumah yang lain...adoi la..penat..

Last week pergi ke Santubong...jauh tu hampir sejam drive...tidak ada apa-apalah yang menarik tapi jom kita cuci mata dahulu layan karenah baby Alia..ni kazen montel kesayangan..rasa macam anak sendiri dah..haha


Kalau bab makan minum mesti dia kusyuk gila..


Bila ambil gambar, dia sibuk minta camera..isk


Camwhore sendiri..haha


Muka kepenatan drive dari Kuching ke Santubong..lebih tensen kalau mengiringi belakang motosikal...bengang aku penunggang motosikal sekarang bukan tau jalan tepi2 tapi dia dok jalan tengah jalan...susah la nak memotong..isk

p/s : Now aku terfikir alangkah bahagianya kalau dapat memiliki kereta kebal..
BTW selamat berpuasa semua..11 Ogos kita semua start berpuasa..jangan pura2 lupa oke?

Labels: ,


Posted @ [5:42 PM]

Monday, August 2, 2010
SARAWAK REGATTA


Pernah dengar Sarawak Regatta? Sebenarnya aku sudah lama mengidam nak tengok benda neh. First time dapat tahu pun melalui satu blog (tahun lepas) yang buat cover pasal Sarawak regatta. Punyalah exited aku nak pergi..al maklumlah memang bes kalau dapat lihat orang berlumba perahu..pada hari yang sama kebetulan ada pertandingan car drift di Sejingkat, eh eh kalau setakat drift tak hingin aku baik tengok orang lumba perahu di samping cuci mata tgk omputeh pakai bikini haha (untuk lelaki sahaja dengan pesanan taubatlah..isk )


Ni perahu penambang yang biasa bawak penumpang tak kerja weh hari tu sebab nak berlumba..teringin aku tengok pakcik2 pendayung sampan neh berlumba nak tgk dia fit ka tidak ada hati nak lumba meh lumba dengan aku gerenti jadi johan (weh poyo gila pompuan neh padahal dah gemok tak slim langsung apatah lagi fit utk berlumba)


Ni antara perahu naga yg sempat di capture..kurang jelas al maklumlah pakai kamera aku yg setakat cokia ni kan...tu pun sorok2 keluarkan kamera sebab malu kamera org lain canggih2 siap ada aksesori zoom segala panjang dia sedepa tahu..


Penaja hari tersebut..harian Metro..weh aku ingat naik perahu penambang haritu free..rupanya bayar jugak..isk nama je penaja tapi kedekot nak taja orang pegi seberang sungai.isk


Helikopter terbang rendah di udara..kejap2 nampak dia terbang buat liputan kot rasanya


Mak siap pakai topi..i macam biasa kena maintain glamer..spek hitam will do the trick..haha..perasan gila rasa macam Paris Hilton la pulak


Saja snap.Tak ada caption.


Dewan Undangan Negeri Sarawak...lihat dari kejauhan sahaja ye..jangan mimpi nak masuk..dilarang sama sekali..kecuali ko sanggup menyamar jadi tukang cuci tandas dia..takpun cakap ja dari Indah Water...

Ok lah.Yg penting hari tersebut best.Happening..!
p/s : Mesti kamu jeles kan tak dapat pergi..wahahaa (tiba2 bunyi nak cari pasal)


Posted @ [7:50 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011