No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Thursday, January 27, 2011
Bekerja di ladang Strawberry


Semasa di Cameron, terjumpa pintu gerbang ajaib ke alam stoberi..haha...bila masuk boleh makan stoberi puas2...


Tada!!!!Bayangkan aku bawak sebijik buah stoberi di pintu gerbang neh...nescaya orang rumah pecah perut makan siap boleh buat jem setiap hari..lepas tu peti sejuk terpaksa dikosongkan sebab nak simpan stoberi neh (kan stoberi suka tempat sejuk ja...lala)


Tu...siap ada tumbuh melata lagi di luar pagar...Cuba ko pergi korea ka,US ka...ada tidak stoberi sebesar ini???Tak ada kan?Well, ni lah the 8th wonders of the world.Terdapat di Malaysia yo..haha


Selepas puas bergumbira...kita kembali semula ke tempat kerja okek...atau should i say i'm the tokey and the worker here di dunia Stoberi...?(ok melalut...skip this part)...Lihat..potong stoberi sangat mudah..tidak perlukan gunting khas,gunting rambut atau gunting corak.Cuma perlu gunting tajam sahaja dan pilih stoberi mana berkenan di hati...hehe


Sebagai tour guide hari itu,En Sanim dengan terernya memilih dan memotong buah stoberi dengan sekelip mata...errr...baiklah 10 kelip mata..haha...seolah olah ladang stoberi ini dia sorang yang punya...En Sanim kata pilih yg beso beso sebab rasanya manis yg kecik tu masam...Ala,aku takda kesah kecik ka besar,sebab aku siap curi2 makan masa ambek buah stoberi...kalau manis,aku ambek stoberi yg berdekatan buah itu tadi...haha.Bijak tak aku???



Kalau En Sanim dah penuh sebakul, aku sebijik stoberi pun takda kutip lagi sebab byk hilang ke dalam mulut..bukan berakhir di dalam bakul..lalala


Jeng-jeng!!!!Siap kutip Stoberi...hendak sejam lebih juga kami di sini....aku ckp kat En Sanim buang la daun2 stoberi tu supaya tak berat (sebab dia timbang apa ko ambek and charge accordingly)..dia ckp tak payah..berapa gram sgtlah daun tu..cet


Tgk betapa besarnya ladang stoberi ini...ni baru one part..part belakang tak tgk lagi


Yay....stoberi dah dibungkus dalam bekas cantik!!!!Manis dan sedap..yum!


Okek..jgn tamak..bagi Helo kitty siket.Kesian dia duduk lama dalam kereta tunggu kami...nah.Enjoy ya!

Labels: , ,


Posted @ [6:05 PM]

Wednesday, January 26, 2011
Holiday 2010


Melihatkan blog orang lain hati terasa gatal pula nak update... (gatal nak update okeh bukan ikhlas nak update..haha)...actually dah lama terniat untuk mengupdate tapi kamera tertinggal pula tak sempat naik kapalterbang bersama aku...


Masa hujung tahun lepas banyak berjalan2 sakan tapi consider ni sebagai part 1 journey aku..bersama miss Hello kitty on the way to Cameron Highlands..yay!


First time datang ke Cameron memang sangat teruja..ni siap jumpa sayur2 an gergasi..begitu suburnya tanah di Cameron ni ya....terlebih baja neh


Wah wah terasa macam di London pula pakai shawl macam ini.


Ok.Masa itu emas...tu la bergambar dgn jam la pulak..


Cantik betul bunga neh..hargaa pun murah2 ja,,tapi kalau bawa balik kompom layu..melainkan siap2 letak dalam peti sejuk..hehe


Bila lalu tepi rumah ni rasa wajib ambil gambar....cantik sungguh tempat ini..ada rezeki hendak buat rumah ada attic...baru best kan??

Okeh cukup.nanti kita sambung part 2 pula ya!

Labels: ,


Posted @ [7:40 PM]

Sunday, January 2, 2011
Cara Menghabiskan Cuti Sekolah


Secara jujurnya aku tidak pasti jika blog ku neh masih ada readers ka tidak memandangkan aku lama tidak mengupdate dan mengabaikan blog.Dulu, hari-hari bukan main terer aku mengupdate blog setiap hari untuk melepaskan tensen dan sekarang?hehe...sungguh tidak bertanggungjawab menjadikan blog untuk melepaskan tensen

Baiklah..azam tahun baru..menulis satu post at least seminggu sekali...okek????

Cuti sekolah ini merasa sungguh bahagia.Holiday siapa tidak suka kan???Ini pula kerja part time adik aku ngan aku sempena holiday neh:


Mencuba spek pelbagai jenis.Ini spek joker.Siap ada loceng di tepi bucu spek tapi tidak kelihatan pula di dalam gambar.


Patutkah aku menamakan ini spek rama-rama??Amat sesuai dipakai mengadap guru disiplin agar tidak dicam selepas buat kompelen macam-macam..hahah


Spek pening


Wow...spek Saloma hidup kembali


Semasa di shopping mall tersebut,mencuri-curi untuk snap gambar sebab terlalu banyak benda pelik dan cute.Untuk jamuan mata sahaja.Sin Chan dalam bikini pink.


OMG (OH MINAT GILA ) dengan benda macam neh.....fake cake nampak macam benda sebenar...dulu time di maktab selalu buat kek, biskut , candy dari kain tapi ni rasanya lebih elok dan lebih real...harga sangat berpatutan tapi dengan keimanan (cet) aku berjaya menahan diri dari membelinya...kena ada display rack baru mula nak serius beli benda2 macam ni la kan??

Ok adios..esok aku dah mula kerja..sob....mmg tak ada mud lah

Labels:


Posted @ [6:19 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011