No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Monday, December 6, 2010
Bedroom idaman


Dari dulu aku memang minat gila dengan interior design.Kalau ada rancangan makeover rumah atau seumpamanya dalam TV, aku takkan bergerak ke mana2 dan akan terus terpacak depan TV walaupun rancangan tersebut ke udara non stop selama 5 jam..terpacak okek...dan aku boleh sehari suntuk di Library tgk gambar dalam buku interior design atau home decorations tanpa rasa bosan sebab aku jenis takkan beli majalah hiasan rumah sebab mahal beb..bgus ko pi library je (gila haji bakhil aku neh)


Peh...katil seumpama ini dah lama jadi idaman kalbu aku...aku suka design macam ni...antik, english style dan empuk..lepas tu letak bantal banyak2...aku suka juga design floral dan tingkap tu..very simple n cute.....nanti ada rumah sendiri bedroom aku harus ada table lamp...gila comel


Ni pun best...sangat jimat ruang..boleh letak baju di bahagian kepala katil...bila lihat gambar ni bagi aku idea bedroom all-white not bad juga..mmg lawa gila..lepas tu hati pun byk tenang kalau ada bilik mcm neh


ni satu lagi contoh bilik simple n all white...add in sikit warna pink n perabot gelap...mmg mantop


bilik macam ni pun best....suka gila dengan meja biru tersebut...


black n white pun boleh tahan juga....


Aku suka bangat dengan katil macam ni..tengok kepala katil picture di atas..very princess like...sekarang katil macam ni susah nak dapat...aku nak white in colour...


Mmg jatuh cinta kalau ada bilik macam ni..takkan keluar bilik la jawabnya...selalu aku mengidam nak ada bilik di bahagian attic....dengan katil ala2 picture neh..mmg best la...a perfect bedroom for me...nanti nak cari rumah ada attic..baru boleh buat bilik macam ni..hehe



Google dan terjumpa box ni...apa kebenda ni hah???


Hehe...bilik kiub yg boleh disewa...macam comfy ja kan???

Labels:


Posted @ [9:52 PM]

Sunday, December 5, 2010
Juicy Couture Black


Sebenarnya dah lama tercari2 beg juicy couture yang cantik.Selama ni cari jumpa wallet sahaja takda jumpa handbag.Kalau jumpa yg handbag pun , nampak huduh sekali sebab obvious sgt fake dia..hehe


Akhirnya jumpa handbag JC ni..buatan amat kemas.Design sangat cantik dan harga..er..boleh tahan


Paling suka bahagian ni...ada bling2 dan hiasan tepi bag...very funky


Siap ada huruf 'J'.....hehehe...




Si penjual ckp ni bag original.Nampak pun mcm original sebab siap ada tag dan code number lagi...tapi tak tahulah kan..fake ka ori ka..ada ku kesah?hahaha...janji nampak vouge sudah...beg ni aku beli for my sis birthday present...dia dah lama minat menatang jenama neh...so happy gila dia dapat la kan beg idaman dia..hehe.Happy 15th besday sis!

Labels:


Posted @ [10:42 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011