No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Friday, February 26, 2010
Berita Gembira


Yipieee!!!!

Mulai 1 Mac ini kami akan berpindah ke sekolah baru..bangunan yang selama ini hanyalah merupakan bangunan sementara yang dibina sebelum sekolah baru siap didirikan...(sementara pun 2 tahun cikgu2 sekolah ini tunggu tahu!!)

O.k...kenapa aku teruja sangat neh??Pindah sekolah baru pun nak havoc..tau tidak kenapa??Ha ni ialah sebab-sebabnya:

1. Aku dengar ada wireless..besar ertinya tu meskipun aku tak ada laptop lagi (laptop lama dah hangkang)..lepas ni aku dapatlah ajar budak2 aku surfing atas ombak..eh..surf atas talian..hehe (kunun!)

2. Projector...lama sudah aku hendak guna benda ni..very pity budak2 aku banyak benda mereka tak paham dan tak tahu..dahlah aku explain memang tak terer..aku ckp sarawak pun masih slack bagi diorang sampai lepas tu mulalah tanya..cikgu ni org mana sebenarnya?? (nak ja aku jawab aku sebenarnya alien..kalau diaorang banyak tanya nanti aku makan)...eee...ak lantak bahasa Jawa nanti baru tau..

3. Keselamatan..bagunan sekarang 100% kayu/plywood. Jadi aku terpaksa kawal berat badan..terlebih berat takut menyebabkan kerobohan secara tiba-tiba

4. Aku nak padang yg luas untuk Pj..ni budak2 aku gila exited bila Pj bising2 tapi kadang2 ada org tegur ganggu pelajaran..aku harap dapat bawak anak2 murid aku main jauh2 supaya kami boleh bising sesuka hati tanpa mengganggu kelas lain.(Sebab now harap kawasan sekangkang kera di tengah sekolah)

5. Aku hendak bergaya okek...sekolah sekarang aku tak dapat pakai heels sebab takut tersadung kerana harus meniti jambatan sebelum sampai ke sekolah..mana vouge kalau tidak pakai heels kan?

Ha..cukup 5. Letih da aku taip banyak2...lately aku perasan jarang upload pictures..kali ni aku sesaja letak gambar untuk cuci mata okek..Enjoy!(Oleh kerana kamalasan yang tidak terhingga..gambar disusun secara rawak..terima kasih!)


Sekolahku syurgaku...ada kempen one Malaysia..di pentas inilah tempat cikgu duduk semasa perhimpunan..


Ini namanya tak ada kerja..saja letak gambar sebab tuan punya blog rasa sudah lama tidak menempek gambarnya sendiri dalam blog..hehe


Organisasi sekolah..takda muka aku tapi dun wury, nanti di sekolah baru pasti ada muka aku yg paling cun melecun ni..lala


Bilik guru..meja aku yang ada bekas oren jenama tuppurware atas meja(mau juga sebut jenama mentang2 tupperware mahal sekarang)..sapa tidak nampak pendek umur..haha


Cikgu2 yang gigih bergossip..;-p


Salah satu kerja anak murid aku tahun 3...sweet kan?

Oke..hingga jumpa lagi di entry akan datang...Hepi Maulidul Rasul!!

Labels:


Posted @ [11:09 PM]

Friday, February 19, 2010
Coret Coret


Actually aku dah bosan dengan layout blog neh..nak tukar susah pula sebab dia 3 column..adui la..ada sesiapa boleh bantu?hehe.

Di sini, sejak bulan 12 tahun lepas aku datang asyik hujan...bes la sejuk2..pagi petang malam hujan..memang kerja asyik ngorok (makan) ma zzzzz tido ja...sebab tu lah aku puasa harini sebab badan dah makin cumel...hehe (cet niat tak betul dah gemuk baru hendak fikir puasa ganti)

Cerita kontrovesi minggu ini (punyalah poyo sound suspen ja):
1. Actually niat di hati hendak jumpa lee Lip Chaw...he was here in Kuching..but something very bad happened to him..:-(

2. Aku hampir pindah sekolah...dapat tahu sekolah yg sangat dekat dgn rumah ak tu (3 minit perjalanan) ada kosong...tau2 untuk cikgu pengajian melayu..sob..sob (BM i teruk oke..teringat statement syarifah amani "i sound stupid if i talk in Malay"..cet..but aku lain..tetap bangga ckp Malay tak kira org kutuk slang ak ka hapa)

3. Aku bantu guru data buat sistem maklumat murid..tau2 kerja keras itu ranap begitu sahaja apabila laptop sekolah diserang virus..so...kena buat semula.. (engkau ingat sikit ka data aku taip..sampai merekah jari2 ku yg mulus ini..sob...kejam sungguh ko virus!!!)

4. Masih memperjuangkan EPW aku. Aku kira lantaklah submit ja borang ke PPD nanti sebab aku dah dapat pekeliling bahawa aku layak..hahaha (err..ada lawyer yg sudi berkawan dengan aku?sebab ak perlukan sappot andai kena masuk court bagi hujah nanti)

5. Anak murid aku agak CRANKY minggu ini aku tak tahu kenapa. Terlebih sensetif dan suka menempeleng rakan sebelah secara tiba2. Adakah virus lembu gila bakal melanda??

Haih..cukup 5 dahulu sebab esk kena kerja lagi..nanti aku upload picture banyak2..sebab sekarang pun terkejar2 masa..game FB pun terbengkalai.

P/s : Ada 2 sahabat aku bakal melangsungkan perkahwinan bulam Mac ni...Selamat pengantin baru in advance..sori tidak dapat datang sebab time tu aku ada majlis sendiri (isk..majlis konvo la..apa yg ko fikir??ish..ish)

Labels:


Posted @ [5:34 PM]

Saturday, February 13, 2010
Reunion


Tidak lama lagi majlis konvokesyen akan berlangsung..tidak sabarnya!!!!Harap-harap panjang umur dan murah rezeki dapatlah ke sana tanpa ada halangan. Tiba-tiba Zhafran menghantar sms menghulurkan bantuan untuk mem-booking hotel (Tq Zhafran)..memang banyak duit la mau pegi sana..gaji pun belum tentu cukup..hehe

Jumaat yang lepas pula sempat jumpa Nasiruddin di sini (Kuching)...rasa bersalah yang teramat dengan nasir kerana beliau datang secara ad-hoc sehingga tidak sempat bawa beliau jalan2 dan bertandang ke rumah makan2..ni lah masalah utamanya sebab aku tak pandai driving...sob..menyesal tidak ambil lesen di maktab dahulu..join kawan2..sekarang baru mau terhegeh2 ambil lesen..:-(.Last-last hanya sempat belanja nasir makan dan hantar beliau ke hotel...tujuan beliau ke sini pun untuk membeli printer...tidak sangka printer di sini sangat murah!Printer yang nasir beli baru rm160, jenama canon siap ada photostat, scan dan print...plus buat ink outank baru Rm260. Printer brothers 3 in 1 plus ada fax baru sahaja Rm 260 plus outank baru Rm360..murah kan??

Tidak cukup dengan itu...hari keesokannya, Sabtu telah dihubungi oleh Encik Kadir..gembira betul banyak tetamu datang..kali ni pun tak dapat lama kerana abang yang menjadi driver untuk hari tersebut agak busy...jadi hanya sempat chill out bersama En Kadir di Chilli Papers..tu pun tak lama..sejam ja..Sedih juga time mereka datang gaji bulan 2 belum masuk..(gaji bulan satu lesap dah macam magic..hehe)...Apapun sangat hepi la jumpa mereka..dapat cerita macam2 dan imbas kisah di maktab (chewah)

Hari Isnin atau selasa ni pula sudah buat appointment untuk jumpa Lee Lip Chaw..beliau telah meng sms mengatakan merayakan sambutan Gong Xi Fa Chai di sini!!Wah..bestnya perasaan apabila setiap kali kawan2 datang mesti call/sms cari..macam tu la kawan kan??

Sekarang ni saya berusaha untuk ambil lesen..cuma sekarang tiada masa sebab petang2 biasa sudah pengsan...(tidur kepenatan)...lepas tu kewangan belum stabil lagi...jangan sangka duit ribu2 gaji cikgu cukup oke..lebih2 lagi tinggal di bandar..duit minyak sebab terperangkap dalam jam pun cecah ratus2...belum lagi termasuk tanggungan terhadap famili dan adik2..

p/s : Aku mata duitan..dengar ja gaji polis naik basic ja sampai 2000++ mula dah rasa menyesal..kenapa tak jadi polis dulu??hehe

Labels:


Posted @ [8:18 AM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011