No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Tuesday, December 30, 2008
Menghitung Hari


Menghitung hari utk apa ya?Semestinya dalam mengira jam utk ke tahun baru!!Hepi tahun baru 2009!Apa azam tahun baru kali ni?



Sebelum cuti yg lalu sempat juga kami sambut besday Lee dan meraikan zek n epi yg telah berkahwin...so,kawan2 lain ada yg mau kahwinkah tahun ni?hehe...jangan lupa jemput k?




Tak lama lagi sudah ingin balik...mcm mana ya keningau sekarang?Rindunya suasana di sana...selama saya di sini..maybe kerana cuacalah...saya berperang dgn Jerawat.mmm..susahnya..nasib baik ada Serum Rosa T yg berjaya menghilangkan jerawat saya.Benarlah org ckp ni serum magic...sebab letak semalam ja,esk paginya dah hilang semua jerawat.Tapi itu utk sayalah...org lain tak tau pula..

M..hari ni tak ada rancangan jalan2...duduk di rumah sahaja...gembiralah sebab sebelum balik byk benda saya plan menjadi dan telah dilaksanakan.Antaranya,saya telah siap mengemas stor di rumah.Semua beres...Kali ni balik saya tak plan utk bawak balik apa2.Beg perlulah dirigankan seringan2 nya.Malah kalo boleh nak balik sehelai sepinggang.hehe.Jadi kengkawan,no ole2 for u all this time...next time lah ya?

Bercakap pasal 2008 ni, kenangan paling pahit rasanya bila ilang kucen saya si puteh.tiba2 ja dia lemah then tak mau makan.All in one day.Tak sampai hati saya tgk dia sakit.Saya peluk kasi panas badan dia sebab badan dia mula lemah dan sejuk.Tapi puteh pergi juga...mak putih pun tak balik2. Entah di mana dia sekarang.Putih cari mak dia kot.Tu dia rindu.Mcm kata en Sanim,Binatang pun ada instict.En sanim sayang kucen...n saya sayang semua org yg sayang kucen....(Eh,apa pula ni?)Silakan minum dulu en sanim k?Slruppppppp


Ok, sebagai penutup tirai saya nak meng show-off kan dapatan saya aritu.Kitchen ware ni ala2 silverware yg buat saya jatuh hati.Memandangkan harganya yg murah...saya kebas la...nanti bila rak dah siap..saya akan display dalam tray....mantap tak?





Ok la...That's All..tulis panjang2 pun mesti anda skip baca kan?hehe...Bon Voyage!

Posted @ [11:35 PM]

Monday, December 29, 2008


Gambar di atas ialah mukadimah kita utk hari ni...actually,tu ialah kenangan saya iaitu hasil utk ximent seni saya...mempersembahkan....karya Shima!hehehe...saya bangga tau..sebab saya bukan orang seni..kalo Guru seni saya tgk hasil seni ni..tentu dia terharu hingga menangis dan berdarah idung..sebab ni kira satu pencapaian tahap baru saya terhadap seni kerana berjaya membuatnya dengan kemas!BRAVO!ok..ok dah.Stop...Plz Proceed..

Apa yang anda buat sementara menunggu keputusan peperiksaan SPM/STPM?Kalo saya dulu kerja part time la...kalo kazen saya pula,cuti2 ni dia menjual burger..lokasinya?Hanyalah di depan rumahnya.besnya...Jadi kazen saya bolehlah bersenang lenang di dalam rumah,thk tv,baring2 dulu..dan kalo ada org hendak membeli burger,beliau akan keluar rumah dgn senang hati...lalala...bila burger habis, sorong ja stall burger ke dalam rumah..seronok kan?

Jadi?apalagi?Marilah kita sama2 memberikan sokongan padu terhadap kazen saya yg menjual burger...lagipun itukan satu perkara yg berfaedah?Burgernya memang sedap...saya ckp begitu bukan sebab kazen sy yg jual burger,tapi mmg rasanya sedap (yum..yum..).Untuk mendapatkan burger ini...anda bolehlah ke Heritage garden...Lot 2 di jalan Tunku Abdul Rahman...dulu kazen saya jual dekat Mita Cake House Heritage Garden tu tapi sekarang dah pindah di depan rumah beliau sendiri...hehe..jangan lupa beli ya?


Hmmm..seperti biasa...hari ni aktiviti bershopping itu semestinya wajib.Kali ni kami pergi India Street pula..beli tudung sekolah adik saya...niat nak beli kain langsir (seperti yg dikatakan sebelum ini)tapi cuaca panas bangat.Tak sampai sejam kami dah blah.Tentu anda tertanya2 apa pula saya beli kali ni?Jeng3....saya sempat juga sambar bag kawaii warna pink ni.Mmg dah lama saya berniat nak beli printed bag tapi bag saya tu masih ada dan elok lagi..tak mau

membazir..tiba2 adik saya minta bag saya tu,jadi ini merupakan alasan yg baik utk membeli bag..lalala...

Lepas tu kami pergi Bolevard...Karpet idaman saya warna pink hanya sale 10% ja..tak mau la...kalo 90% potongan harga ka mmg saya beli...(adakah?).Jadi tidaklah membeli apa2 melainkan deodarant Rexona yg offer 2 bottles dengan harga rm9.88.Dapatlah saya bagi satu deodorant utk adik pompuan saya.mesti dia hepi.

O.k la...nak chow dulu..tulis pendek2 ja k..*adios!*


Posted @ [7:58 PM]

Sunday, December 28, 2008
Pulang


Hmm..pejam celik sudah nak tamat holidays yg panjang ni dan tak lama lagi kita akan menyambut tahun baru 2009. Balik semula ke Kampus mmg bes tapi sedey juga sebab terpaksa tinggalkan rumah yg bes dengan makanan yg sedap2.Balik kampus?Hm...cuba ceritakan apa yg sedap di kafe itu?

Tak apalah.Hehe.bes juga dapat jumpa kawan2 dan encek Tutt.. yg dirindui.Rindu juga hendak ke pasar malam dan tidur di katil asrama yg bes itu....tidak lupa juga ingin bermain gem dan menonton muvie yg banyak di save dalam PC...Apalagi?Mungkinkah funfair di Keningau tu masih ada?kalau ada..dapatlah kita main2 gem lagi!!

Sepanjang berada di rumah ni mmg ligat la aktiviti.Asal cuti hujung minggu ja mesti pergi jalan.Bes juga tapi bila sudah balik mmg penat. Then, di sini saya perhatikan,byk yg guna printed jacket baby milo.Mmg cute.rasa ingin membelinya.Tapi di mana?Sob...sabar...manatau di KK ada. Di sini puas cari tapi tidak kejumpaan.Kalo sudah desparate,next time jumpa sapa2 yg pakai jaket itu maka saya akan menanyakan mereka lah di mana mereka beli.Mmg comel dan adore sangat2.

Di sebabkan selalu byk meronda2,hampir semua pasaraya telah dijelajahi.Lepas ni kita pergi India Street dan MJC pula ok?hehe.Banyak lah juga 'perolehan'semasa jalan2 tu. Antaranya adalah seperti barangan pink dan cute stuff hello kitty box,stiker,baju, kasut, dan banyak lagilah.

Besanya saya akan hadkan diri utk tidak membeli barangan yg mahal dan lebih rm5, melainkan benda tu saya berkenan sangat.Bukan apa,dalam berbelanja kita kena beringat juga kan?

Tapi dalam hal beli baju..mahal sikit ok la. Aritu saya beli baju polka dot pink di Everise.sangat cantik. Saya kempunan nak beli baju polka dot pink-yellow Yogi yg sangat kawaii sebab bila dah gaji..baju tu dah lesap.hehe.Tak apalah,yg ini pun ok what?Lepas tu saya telah dibelanja oleh nenek yg membelikan saya kasut yg sgt unik ni.Kalo tgk dari atas macam flat shoes.Tapi Actually dia ada heels...comelnya!Lepas tu dia ada printed bunga2 pada kasut..makes me feel like a lady la..hohoho


Adui..nampaknya usaha utk menabung tidak kesampaian lagi kali ini..tak apa,cuba lagi..kambate!!

Labels:


Posted @ [8:24 PM]

Kawaiiness!


Rasanya belum terlewat lagi kan utk saya mengucapkn selamat hari xmas!"We wish u a merri x'mas n a hepi new year!!!"....


Nah ambil kad krismas pink ni dan pergi main jauh2...hehe..sangatlah kiutnya pink pop out card ni.Murah ja,boleh dijumpai di kedai one stop berhampiran (promosi nampak??)Selain kad ni saya beli kad pop out mickey mouse juga...yg lain semua utk krismas..buat apa byk2?saya tidak tahu nak kirimkan kepada siapa kelak...so, jangan membazir oke?

Hari ni saya pergi kenduri kahwin di jlan rubber road...pengantin lelakinya doktor.baru berusia 21 thun.Pengantin perempuannya pula baru 20 tahun-tgh tunggu result STPM.Punyalah sama cantik sama padan.Mereka pakai baju pengantin warna coklat-compliments their fair complexion...chewah..pengantin pompuan tu mmg chanteklah...uwuwuwu..muda2 dah kawen...kita ni bila lagi??

Aritu...jalan punya jalan...terjumpalah biskut mirror di the spring...dia ada mcm2-ada biskut mirror besar,kecil,coklat miror dan mcm2 lagilah....mirror tu sama dgn cik ujie punya...tapi saya tidak berniat utk membeli apa yg cik ujie ada tapi hati mahu benda yg sama...hehe(tak salahkan ujie?)benda rare mcm tu apalagi kalo kiut mmg susah utk dilepaskan begitu sahaja...then,saya ada beli mirror juga...warna pink...tapi bila buka ada gambar patung blythe di dalam...sangat cantek dan kiut..lepas tu ada mirror bunga2....jadi byklah miror saya tahun ni...lalala....



oh ya,lupa pula utk memperkenalkan bebi elmo yg akan menjadi maskot utk blogspot shima pink ribbon ni...jadi beliau akan menjadi duta dan menyibuk dalam setiap entry or mungkin gambar2 dlam blogspot ini...jadi ini akan menambahkan lagi kawaiiness entry2 yg kan datang...

Ok...elmo dah penat..kami nak bersantai n berjemur 'tanning'kan diri dulu..huhuhu...*bye*

Labels:


Posted @ [2:52 PM]

Plz!i need a makeover!!!



OLAAA!!
"Plz...i need a mkeover!!"-mungkin itu yg akan dijeritkan oleh bilik saya sekiranya ia pandai bercakap..hehe...for me...bilik tu ok..but not cozy n kawaii enough untuk melepak2 sampai tidak keluar bilik utk sehari..maklumlah, baru sebulan pindh ke sini jadi perlu lebih masa utk menjadikannya mengikut kehendak diri..


Actually, saya hendakkan bilik bewarna pink...because i like pink..tapi mak saya dengan garangnya insist tahap gaban utk mengecatnya kuning supaya compliments perabot/set katil dalam bilik yg bewarna orenlah kunun...tapi bila difikirkan balik...itukan bilik saya dan adik saya..jadi kenapa perlu cat kuning juga akhirnya?Sob....sudh terlewat...tapi saya tak kira..nanti saya ingin meletakkan rak dinding,langsir, karpet,cadar dan apa saja benda dalam bilik warna pink...ni kira mau membalas dendamlah ni...

Setakat ni saya dan adik saya berjaya meluaskan bilik jadi mata menjadi lebih luaslah..kami ada plan utk bilik ni tapi perlu badget lebih sikit la...kena buat perlahan2 la dulu...nanti,bapak saya akan buat rak yg akan dilekatkan ke dinding utk display kawaii stuff saya...jgn harap saya beli rak besa yg diletakkan di bwh kerana nescaya kazen saya akan mengambil n mem'pau kawaii stuff saya balik ke rumahnyer.NO!NO!NO! Sori, i won't let it happen..saya rela menguncikan bilik biarlah tiada siapa boleh masuk..haha..pergi duduk bilik lain diam2 oke?

Oh ya..the green curtain have tu go...bukan sebab ia tidak chantek..tapi sebab saya mau ia berwarna pink...nanti mak kata boleh cari kain murah di India Street!!yay!saya tak sabar menukarkannya menjadi warna pink...begitu juga meja yg akan saya buat alas pink juga..apalagi...rasa nak letak karpet pink...ada jumpa yg sesuai..tapi tunggu sale la...baru beli karpet tu..hua3.susun atur perabot pun perlu diubah sikit2...utk jadikannya lebih sesuai seperti bilik kami sebelum ini..
So,wait n see mcm mna perubahannya nanti k?
*lots of love*

Posted @ [12:31 AM]

Saturday, December 27, 2008
Hari yg Indah



Mushi mushi!

Hello….hari ni hujung minggu…hari cuti dan merupakn masa terbaik untuk pergi jalan2 shopping!!Makcik saya menalipon awl pagi mengajak kami semua pergi beli barang persiapan sekolah untuk adik saya dan kazen2 memandangkan tidak lama lagi persekolahan akan bermula…Jam 11 pagi tu, sebelum jalan kena isi perut dulu…jadi melantak mee jawa sepinggan…harganya Rm 3 tapi sikit..sob..tak mengapalah..mungkin petanda utk mengingatkan saya supaya tidak makan banyak memandangkan badan yg sudah agak cumel…lalala

Then, barulah bermulanya quest untuk bershopping!!Mula-mula kami ke Everise Jalan Padungan..di sinilah budak2 tu membeli barangan sekolah mereka.Macm2 mereka beli..Semuanya serba baru….mcm saya dulu time sekolahlah…walau semua masih ada,dalam condition yg baik,tapi mau juga yg baru..Actually,barang baru Itu bisa menikkan semangat memulakan kelas(chewah!!). Kalau budak2 tu sibuk beli brang sekolah, lain pula halnya dengan


saya, mak dan mkcik..Mak saya melaram beli make up silky girl, compact

powder,blusher,eye syadow dan blusher…mentang2 ada diskaun sampai 50%...berhabis la ye? Makcik saya pula berhabis beli make up ‘za’ (zee- a)...ada diskaun juga 10%.saya pula beli clip dan bowl bubur kacang minature kawaai….teda diskaun tapi murah ja…clip rm3.90 then bubur kacang kawaii dalam bowl baru
rm1.90.hehehe.Tak lupa juga set
pembersih muka Syurah ni…murah je…lepas diskaun semua..RM26…kira murahlah kan?

Lama juga kami di everise…lepas tu ke destinasi seterusnya ke wisma seberkas..apa kami buat di sana ya?owh…baru ingat..beli baju sekolah budak2 tu ja then blah..teda apa yg bes…jumpa jaket kawaii teddy bear pink tapi tak jadi beli kerana pendek..kalo panjang memang saya angkut..lalala

Krok2…perut sedang berbunyi…jadi apa maksudnya?Time utk makan!!!Makcik saya meng ‘offer’ kan makan di Hartz Chiken…slrupppp…sedapnya…iman yg sekuat manapun tidak akan dapat menolak tawaran ini..hehe…FYI, Hartz Chiken ni satu restoran makanan segera yg menyediakan makanan ala buffet. Satu kepala RM 17. Makanannya sedap2 belaka.berbaloi la..ada hot n soft drinks macam2, ais krim mcm di mcD tu,ayam panggang,soup,salad, nasik,pasta,kueh,buah….sebut saja lah..dari appertizer,main course hingglah ke dessert….yummy!!!Jadi kami lepaklah di sana,makan sampai rasa tak larat hendak bangun…(huh?)…Ini sudah melampau…O.k, apa kata kita jalan dulu?Turunkan makanan la katakana..hehe..BTW, Hartz Chiken tu letaknya di Sarawak Plaza..jadi kami meronda dulu di pasaraya tersebut…ronda punya ronda…singgah sebentar di Watsons….adui..menggodanya!Bukan lelaki seksi k menggoda…tapi sale menggila di Watsons!!!Cuba tengok apa saya dah beli…. Eye shadow tu RM12.90.Paling Best…BELI SATU PERCUMA SATU….apalagi…saya grab la…
free nya?Makcik saya ngap.Then mak saya tak mau mengalah juga..sempat menyambar lip gloss silky Girl.RM 9.90 jer. Apa yg bes pasal eye syadow tu ialah casingnyer…jarang saya tgk yg macam ni…so kawaii!!Dapatlah berlagak dengan penuh glamer nanti…lalala…Ok la…that’s all…hepinyer hari ini!!*hugs*

Posted @ [11:43 PM]

Friday, December 26, 2008
Cuti2 Malaysia!


Hello….we meet again..

A few weeks earlier, my family n I spend 2 days and a night at Damai Beach Resort. Actually, this place is a choice among kuching’s resident as it is a nice place to relax as it is far away from town n situated near Santubong area. The food is great and the place is so beautiful.However,I must say that Karambunai Nexus Beach Resort in Kota Kinabalu is better..( no offence plz..hehe)- this is just my own judgment as I can’t stop comparing both places as I’ve been to Karambunai before.

A family reunion take place here as all my aunt, mak nek (grandma) n pak nek (granpa) are here too. If I’m not mistaken, u can stay here with the room rate of 200++ per night. There are basic accommodation here, for example like the swimming pool,restaurant, gym,tennis court and a playground. We’re having such fun swimming and chit chatting till late at night.The rain that pour heavily that night didn’t stop us from having fun accompanying each other gossiping..(urgh?)




We have our dinner at a Seafood restaurant at Buntal. There, you must try their special delicacies such as the ‘obor-obor’. It is very delicious but very expensive too – RM80 per plate. I don’t know what ingredients they put inside but it is served cold with nuts and slightly hot sauce. Exotic right?

So,come and visit Sarawak instead just like Zarina n atie who came here last month.. I do encouraged my friends who haven’t come here to experience the breath taking scenery here..u will love it!

Posted @ [12:49 AM]

Wednesday, December 24, 2008
Sweet Little Angels...




Hi ...... Once again!


The long holidays (for about 1 and a half month ) is almost over.... i do have plans on spending my sweet holidays just at home,decorating my room and maybe playing around with my cousins n cute kittens... however a week after the holidays, i've got a mission to complete..hehe...Guess what? Our allowence is far way from our wildest dream and i really need that $$$$- cash. So, i have to secrifce that sweet dream of mine relaxing and pinch myself from my laziness n daydream and start dingging for that money man!Luckily, my aunt Hasnah generously give me the oppurtunity to work at a Kinagarten!- The Children's Place (again),P/s:Thax!u r the best!



Acctually,after my SPM, i worked here for about a month as a assistant teacher. So,it saves them a lot of time training or observing me,right?(Common' look at the bright side!)It's the third time i work here as every time school holidays, i will come and help them out at this particular school. So the children always see me on and off just like the chipsmore cookie (hehe).It is my last day today ...so, i will surely misses those sweet little angles there for sure especially those who 'bond' and 'attached' to me like Harris (2 yrs old) and adyan (4 yrs).Oh yeah...received my pay cheque today.The amount?secret..Gotta go shopin'!The Spring, Boulevard,Wisma Satok, Parkson...here i come!!!!

Posted @ [6:48 PM]

Monday, December 22, 2008
Pink Ribbon?



H.e.l.l.o!


Addicted....that is the first word that cross my mind if u ask me about bloging..hehe...This is my first post so i think better just make it way the sway,simple n short but nice as introduction..



Why pink ribbon?because that is what's on my mind as i linger around as having a hangover choosing a name that is chic,cute,simple but sounds nice n catchy...Before this i share my intrest in forums but now i like to share it trough blogging...especially finding more bloggers who share the same interest - collecting pink or cute items like me..there are many photos on the way so do drop by ok?Now, i'm making a makeover for my room...maybe u can share some ideas to make it look more kawaii n cozy as i plan my budget for it (hehe...)



However, there are tons of things i like to learn more about blogging...for example..changing the templete so it looks more seducing (lalala...) but i don't know how...do me a favor n give tutorial about this whole bogging thingy plz! (SOS!)oK...ENOUGH for my first post...see u in the next post (hopefully...with cute layout as if i'm a pro)...*hugs*

Posted @ [8:45 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011