No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Saturday, February 28, 2009
Ikat dan Celup!


Ok..kalo korang ada baca blog Cik Vujie,ada juga entry psl ikat dan celup neh(kami kan sekelas)..hasil kain celupan kami tidak disiarkan sebab masih dalam camera Musa..sakit perut ketawa bila dgr Rosli ckp kain kami tema 'Gaza' sebab warna dia mcm kena bleach,warna ijo2 gitu.Mmg malu nak jemur takot kena kutuk lecturer..(tak sanggup ak).Pastu anim ckp,'takpa shima.'percubaan teras kejayaan'.Ntah tiba2 akmal bole nyanyi lagu 'percubaan teras kejayaan...'Ak mcm nak pecah perut dengar..anim pula sambil mengetap2 bibir tahan geram...ak rasalah..akmal ni mmg nak kena celup!!haha

Zek pula ckp celupan kami mcm kain batik mak dia kat rumah...oooo...cis ko zek...ak cadang nak hantar proposal supaya corak celupan kami ni digunakan utk ganti baju celoreng utk PLKN tu..mmg mantap!sebab korang tak akan dapat bezakan antara hutan,semak dan lumpur dengan kain kami..lalala..apapun...ak bangga sebab kain tu ada kenangan..for sure,tiap kali tgk celupan kami tu..mmg ak tak tahan dari ketawa..Apapun cik Vujie & Kump. telah buat celupan yg buat kami envy..tu lah berkat tlg ak..hehe..



Ni bahan2 buat ikat dan celup...pewarna,fixer,kain,bebola,getah,apron,gloves..bla3



Mula2..ikat dulu..baru celup2..



Tgk Vujie tu..sempat lagi sms...hehe...Musa sibuk pula lap lantai..isk!hehe...tu kerja makcik cleaner oke?



Ahli kumpulan ak semua lost in action..sebaik ada kumpulan Vujie neh..tlg ak ikat2 utk celup mencelup..Arigatou Gozaimas!



Ni ahli kumpulan merangkap rumet,si anim baru muncul...(lambat yer!)..sebaik ak tak jadi Incredible Hulk!

Labels:


Posted @ [8:04 PM]

New Iraqi Dinar?


Selepas perang, adakah Dinar Iraq akan jadi sebegini???



Sesuai lah tu....



Aik..gambar Late Sadam Hussien pula..bukan sepatutnya letak Arial Sharon ka?

Labels:


Posted @ [10:53 AM]

Friday, February 27, 2009
Hello Kitty Hotel




WELCOME!!!



The Toilet



Double Bed



The Bathroom..



A Quickie Sneek Peek...



A Giant Hello Kitty at The Lobby



The Living Room

Labels:


Posted @ [5:06 PM]

Thursday, February 26, 2009
Ilham Di Matamu....


Got my first Tag From Carmel (Clap!Clap!)
Here it Goes...

RULES:
1. Put your iTunes, Winamp, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 25 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. DO NOT CHEAT & Have Fun!

1. IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
Separuh Masa - The LIMA


2. HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Aku Bukan lah Untukmu - Zaf & Lah VE


3. WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Keliru - Ajai dan Nurul


4. HOW DO YOU FEEL TODAY?
So yesterday - Hillary Duff


5. WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
I will Survive!!-Gloria Gaynor

6. WHAT'S YOUR MOTTO?
Gembira Hidup Ini-Farah AF

7. WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Makhluk Tuhan yg paling seksi-Mulan Jameela (aw..aw..)

8. WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Hero-Mariah Carey

9. WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Menjaga Hati -Yuvie n Nuno

10. WHAT IS 2 + 2?
11 Januari - Gigi

11. WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Gila-Mila (Sorry..hehe)

12. WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Tak ada Logika - Agnes Monica

13. WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Cinderella-Tata Young

14. WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Gemuruh-FaIsal Tahir

15. WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Takdir Cinta-Rossa

16. WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Suratan Takdir - Gersang (No music during my funeral for sure ok?hehe)

17. WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Let's Dance Together-Melly Goslow

18. WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Kupu-kupu Malam-Peter Pan

19. WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Kekasih Gelapku-Ungu (Tu lagu secret insiden ak ma en Kumar k)

20. WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW
Pagi yg Gelap - Hujan (Supaya bole terus zzzzz...)

21. WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Bukan Cinta Biasa - Siti Nurhaliza..LOL

22. WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Ilham di Matamu-Mila

I want to tag... Nobody..hehe

Sorry,i don't shuffle my songs...but i do pick it up from my song lists..Because i listen to a very few of songs..i'm afraid the answer will be the same for the next Question..so it will be very boring..right?hehe

Labels:


Posted @ [11:14 PM]

Kembar Seiras?




Mungkin kembar anda juga ada di luar sana..hehehehe

Labels:


Posted @ [12:49 PM]

Wednesday, February 25, 2009
Tickle!




Wow!Next time mau buat pendapatan sampingan kita pakai baju sailormoon atau power puff girls ok?Setuju?



An Elephant is bigger than the Moon?Hurm...carless mistake sister!!!ur do it live!

Labels:


Posted @ [6:34 PM]

Tuesday, February 24, 2009
Saja rasa nak Update


Bila tgk pasport..kita ingat PTI.haha...betol tak?'pasport!pasport!'-Tu keja bpk aku dulu ya sebagai pak imigrasi...tapi now nak cerita kami sekelas akan pegi trip ke Kuching,Swak 5-8 Mac ni.Yek dan Musa hendak ke Miri n Brunei pula selepas tu.Takpa2..nanti ak ma anim n ujie menyusul jumpa kalian di Korea okeh!

So dear readers,ak akan berpisah dgn blog kesayangan ini dalam masa seminggu..melainkanlah Musa selaku boss bagi 'green light' utk ak balik rumah nanti bila sampai di Kuching sementara kamu 'round2' dalam masa seminggu tu..dapatlah ber'strymex' secara sakan...



Show off cop ckit...lalala...pasport telah 2.5 page penuh.Byk balik kampung byk la copnya...duitnya pun melayang beli tiket...tiap kali masuk Kuching,kena cop 'social visit'...Silalah jangan cop secara memakan ruang..sebab nak travel byk lagi neh..hohoh...




Pemberian dari hati...chewah...bukan besday pun tapi Mas bagi HP strap yg sangat yummy dan cantik ni...suka picit2 lemon tu n syg nak pakai oke...rumet pula bagi make up eye syadow tuh..TQ..TQ...(Bagi bukan ada udang di sebalik batu kan?haha)




Asyik2 pink ja...apa kata kita tukar cadar harini warna biru?Mmg betol la warna mempengaruhi mood..selalu pakai pink ja..bila try biru,mud rasa mcm tenang..bilik pun rasa bertambah comel...!lalala...




Kiut kan lelembu ni?Sapa yang tidak tergoda utk tido di atasnya?....zzzzzzz

Labels:


Posted @ [9:28 PM]

For Your Eyes Only




Scottish Cat...



Before n after....



Mouse bersama bantal bucuknyer....



Beruang tangkap watermelon



Adoi..tersungkur..hehe..cumelnya..bontot sapa tuuuuu?????;-p



Lelaki terkecil (terpendek) berbanding lelaki tertinggi di dunia...Lelaki tersebut tinggal di China dan mempunyai ketinggian 81.3 cm sahaja.

Labels:


Posted @ [3:00 PM]

Monday, February 23, 2009
Sama Tak Serupa




First time tgk wallpaper ni i sensed something.The Girl looks like Chong Oi Lan!Hehe

Labels:


Posted @ [12:41 PM]

Saturday, February 21, 2009
Perisian Tipu


Hari ni tengah boring2 kejumpaan satu laman web suka2 utk dimain2.Hehe.Laman Web tu: Makemebabies.com.Ala,dia mcm MagMyPic juga,cuma bezanya,anda isi gambar anda+your partner, then perisian ni akan cuba ramal muka bebi anda.Anda boleh pilih samada bebi boy or gurl.Sekadar suka2 oke..tapi perisian ni mcm tipu jer...dia copy paste ja bahagian tertentu muka kita...Try at your own risk orait!lalala



Okeh..gambar ni baru ja en Sanim bagi..di snap masa kami pegi jalan2 di KK.Masa jejalan tu,kami nampak landskap tepi laut yg baru ni.Rasa sangat lucu tgk ikan tu cumel2 dan berasa mcm berada di lautan pula...dengan tak malunya en sanim suh naik atas ikan tersebut dan saya pun berposing!haha.Nasib baik sedar diri dan tau malu..kalau tidak mmg semua yg ada di sana kami snap gambar..ehehehe..

Anyways,KK sekarang sangat panas..Green House Effect Maybe..

Labels:


Posted @ [5:37 PM]

Question For You!!!




Dear Readers,

Simple Question For You to test Your Heart:

There is an Old tree dying,And then rain comes suddenly So it Grew Leaves.Then authmn came,and the wind blew the leaves away.

What you have to do now is:
There are 5 characters to choose,You must choose ONE only:

1.RAIN
2.TREE
3.WIND
4.LEAVES
5.AUTHMN

So,already decide what you will be in the situation above?Ok...Check for this answer;
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
1.RAIN -You Want to find someone who really love and care for you
2.TREE -You are very loyal to your partner,and if you break up,it won't be easy for U to forget.
3.WIND -You are the third person in a love Triangle
4.LEAVES -You are a playgirl/playboy
5.AUTHMN -You can love two persons at one time.

Which one are u?

Labels:


Posted @ [11:02 AM]

CHOCOLATE FOUNTAIN




Pernah tgk menda di atas?Sangat yummy kan?Picture ni saya ambil dari eedany.blogspot.com.Bila tengok pic ni rasa tak percaya menda ni ada pula di KK.Di Gaya Street pula tu...



Kalau di Kuching,menda ni kita panggil Chocolate fountain.Ia boleh didapati di The Spring.Dia ada serbuk khas 'choc fountain' yang dibancuh then diletak di mesin2 fountain ni.Rasanya mmg sgt ngetop!!!Kalau di Kuching ada perisa Choc ja..di KK siap ada perisa White Choc lagi tu...Harga di KK pun lebih murah..RM1 ja..kalau di Kuching,RM1.50 ok...



Utk order Choc Fountain ni anda boleh pilih daripada pelbagai varities..My fav is Buah kiwi n donat...biasanya satu cucuk dia akan letak 3 unit ja...misalnya kalo anda pilih donat,maka akan ada 3 donat sahaja satu cucuk...ni ada mashmellow n anggur..mula2 rupa dia mcm ni....then..



Tada!!!telah disaluti oleh chocolate!Pilihan anda tadi akan disaluti oleh chocolate di sekitar Chocolate fountain itu tadi..Mmg byk chocolate dia..tapi makan cepat..sebab choc tu cepat likat (keras)..so kalau makan bila choc tu bukan lagi dalam keadaan cair..mmg tak beslah..kurang umph!tapi menda ni mmg buat kotor baju n kotor muka..hehe..Sebab tu kalau dah abes shopping dan hendak balik..barulah kami beli choc fountain ni sebab gerenti muka jadi comot selepas itu..;-p

Labels:


Posted @ [2:09 AM]

Friday, February 20, 2009
Online Shopping!




You can Shop Online all this Yummy Stuff at: Shanalogic.Com...Happy shopping!

Labels:


Posted @ [10:00 PM]

SMS Lucu


SMS 1

If u read this,I;m CUTE,

If u Save This,I’m VERY CUTE

If u Forward This,U’re telling people that I’m CUTE,

If u delete this,U’re jelous Coz I’m Sooo CUTE..Hahaha

SMS 2

Ada Kasih,mungkin tersisih

Ada Rindu mungkin terganggu,

Ada Cinta,Mungkin derita

Ada hati,mingkin mati

Ada daki...pergilah mandi!

SMS 3

Tipah Menulis surat utk meminta Break ngan boipren Omputeh dia. Isi kandungan surat tu:

The Motiv I write this letter is to cut connection us.I saw u play wood 3 in front of my eye.I know that u are Crocodile land...I have think cook-cook.I don’t want banana to fruit two times.I don’t want you to play2 with my liver again...Until here our connection...safe walk...

SMS 4

Busy Ker?Sori ganggu.Nak pi Pulau Sipadan tak?3 hari 2 malam tak payah bayar...Offer untuk member2 jer..!Jomlah..bukan senang nak dapat!Untuk maklumat lanjut..sila layari laman web http://www.banyakchantikmukako.com.my/

SMS 5

One day,U will be surprised to see….

Me Beside You

You and me Laughing

You and Me Crying

You and Me Dreaming..

You and Me Holding on….FOREVER…JUST U and Me….in

MENTAL HOSPITAL…haha

SMS 6

Janji Ya..kita sahabat sejati..aku rumah,kamu atapnya..

Aku daun,kamu bunganya;aku envelope,Kamu Kertasnya,

Aku tarzan,kamu monyetnya!Janji ya Nyet?

SMS 7

Anak itik naik beskal,

Naik beskal pun kena tol...

Apa kelas bagi miscall..

Kalo berani Call la betol2...Cheh!

Labels:


Posted @ [9:23 PM]

Loving Animals


Is it adorable?

Labels:


Posted @ [9:41 AM]

MOO!


Melted Cow

Decoy?

Is that Urine?

Tatoo

Love ur Haircut!hehe

How to know ur cow is mad....;-p
(It wears jacket!)

Labels:


Posted @ [9:09 AM]

Tuesday, February 17, 2009
World's Youngest Dad


My God....He is still a little boy!Read More About him..

Sean Stewart World's Youngest Father

Sean Stewart, the youngest father in Britain on 20th Jan 1998 , his girlfriend, Emma Webster, was born a healthy son on Sunday when a 12 year old when his father became the youngest man in history boy Sean Stewart, England.

Sean, last month 12, the school missed 16 of his nightstands year old girlfriend, Emma Webster, her parents, Ray and Shirley, her mother Theresa could syeonui. Couples who are neighbors in Sharnbrook, Bedfordshire, 11 and 15 when Emma became pregnant they said. Webster syonwa next to his mother, 24 November 1996 after he said that Emma's boyfriend. He is 7 std in the nearby town of Riseley Margaret Beaufort in school. Emma is studying for her GCSE's - including a child care - from Sharnbrook Upper School. Last summer, Sean, and he is waiting for a child, Emma. "At first I was shocked when I heard her pregnant, but I'm fine about it now." Emma she's dating the girls of that age has started to think Sean was told. Of course, the boy's father than to be said. They can produce sperm after it was born just a question of when, I reached puberty. Fortunately, if you like Sean Stewart jeokeotgi much! Some days we are all Pre - the father I know you do not have to run around! Being a father is hard work, finally!

Alfie Patten is father at 13
a second youngest father is a Alfie Patten is father at 13.became a father four days ago on 9th Feb. 2009. when his girlfriend Chantelle Steadman gave birth.
"I did not know I would be like to be a dad. I will be good though, and care for my son ," Alfie told The Sun newspaper.

Alfie and his girlfirend find out 12 weeks into the pregnancy but hid it from their parents for a further six weeks until Chantelle's mother, Penny 38, became suspicious when her daughter start gaining weight and confronted it. “ Alfie said I should tell my mum but I was too scared,"
The teen-couple are now living with Chantelle's trashy in the Britain's council housing

Got this from the internet.

Labels:


Posted @ [7:36 PM]

Sama Tak Serupa


Abg, anak sapa tu?;-p

Labels:


Posted @ [6:50 PM]

KAWAII


Minggu Lepas, seperti biasa jalan2 sekitar Pekan Keningau..dapatlah grab bendaalah ini..heehe

1. Stiker:RM 1 Each

2. Krayon utk Resis:Rm 2.30

3.Birthday Card : Rm0.50 Each

4. Birthday Box:Rm 2

Labels:


Posted @ [6:42 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011