No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Tuesday, July 27, 2010
LOST & FOUND


Ingat tidak dulu aku pernah cakap ada satu parcel aku yang 'lost in the wind'....tak silap aku sekitar bulan Mac tu la aku ada order outfit untuk Blythe@Pullip aku..bila cek tracking number dah sampai Kuching pon tapi tunggu punyalah lama tapi tak ada juga..rupa-rupanya dia send balik kepada pengirimnya..punyalah jauh perjalanan parcel aku..adui la


Akhirnya, aku minta pengirim tersebut guna pos express pos balik la kepada aku..last2 tiba juga item yang aku tunggu2..hehe.Ada 3 outfit..semua untuk Shizuka@my pullip tapi blythe2 pun nak melaram juga dengan baju baru..eee


Shizuka..hip!


Sophie pula ingin jadi photographer..very cute!


Happy mode!!!!Peach outfit..
P/S : Aku ingin bersara dari online shopping for a while..membazir ja banyak..isk isk

Labels: ,


Posted @ [8:06 PM]

Friday, July 23, 2010
SEKOLAHKU KERTAS LUKISANKU...


Ingat tidak, dulu aku pernah cakap aku ada projek??? Isk..bukan projek ehem..ehem macam fikiran keji ja engko neh..isk isktapi sebenarnya aku telah di request oleh Encik Guru Besar untuk buat mural di dinding hadapan sekolah..hehe..terkejot aku..punyalah muka serius dia panggil ingat dia mcm nak bergusti ja dengan aku..rupa-rupanya minta buat mural..laaaa



Tada!Percaya tidak ini hasil kerja tangan aku??Percayalah aku takda tipu aku yg lukis bunga raya neh..aku tak peduli apa orang cakap aku tetap nak bunga raya warna pink!!!haha..aku pun terkejot dengan hasil tangan aku neh..kecuali yg warna kuning2 tu pakcik Boli staff kami yg tolong warna....wah wah wah ni macam graduan Universiti LimKokWing ja buat ni..ahaha<-- perasan


Semasa zaman kegemilangan praktikum dulu, aku memang selalu buat mural ni bersama saudari VUJIE.Nampaknya latihan buat mural itu boleh digunapakai di sekolah aku.Tidak sia2 kita mengerah keringat buat mural di sekolah....ingatkah ko vujie kita tercangkung-cangkung, malah mungkin terbangkang-bangkang (ok ni bahasa brunei sila google sendiri maksudnya) buat mural dulu sampai rugi tudung aku harga mahal weh rm10 tu terkena plaka lalu tak tertanggal lalu terpaksa dibuang??

SELINGAN...memperkenalkan geng subahat aku di sekolah..Cik Syiqin dan Ustat Saiful (ya..ya aku tau dia takda gaya ustat pon gaya rokers adalah..)...Cik Syikin banyak bantu buat shading mural tersebut..aku pasal shading menshading ni aku tak pandai nanti hancus gambar bunga raya jadi bunga kobis kang...


Tada..bunga raya yg paling latest baru aku capture hari Rabu tuh..ada request minta aku tambahkan daun..abaikan satu malaysia itu..bukan aku yg buat..tapi yg warna daun neh bukan aku tapi pak guard dengan cleaner sekolah tolong warna (aku tak ingat nama so terpaksa sebut jawatan)..hebat kan sekolah aku??semua oreng terer..lala


Touch up paling last ialah tinggal hendak tulis 5 prinsip rukunegara pada setiap kelopak bunga raya neh..eh ko ingat aku suka2 ja ka nak lukis bunga raya ni membuta ja..isk isk..tapi sepanjang buat mural ni aku terharu la sebab ramai orang hulurkan bantuan..baru aku warna sikit, naik2 tangga...datang lelaki-lelaki budiman staff sekolah cakap "kesian kamek tengok kitak cikgu..tok kamek tolong buat..rest jak kitak"...TRASLATION: Kesian betul kami tgk cikgu yg kiut-kiut ni buat kerja berat..takpa pi rehat ja..biar kami yg tolong buat.. (ok ok fine bab kiut tu aku tambah sendiri..hehehe)

Labels:


Posted @ [3:40 PM]

Sunday, July 18, 2010
Jubli Perak


Pada 17 Julai yg lalu..eceh..baru semalam ja pon...kami satu family telah menghadiri jubli perak SK Agama Abdul Kadir Hassan di hotel PULLMAN ye...Eh, bukan aku dah ajar sekolah agama pon, tapi dijemput oke..hehe (ntah camna la cikgu macam aku ajar sekolah agama ek?rosak..rosak..)


Kad jemputan kami.Purple.Meja 6.Siap ada nombor..


Siap ada carpet merah yo..rasa perasan macam anugerah Grammy la pula..haha <--- perasan artis ke hapa


Punyalah grand majlis tersebut..lepas tu baru aku tahu punyalah ramai guru-guru berkumpul..rasa best la..aku pun salah seorangnya...memang pujian patut diberi terhadap pengurusan..superb! dari segi tempat, makan dan persembahan/ pengisian sepanjang majlis


Mak, nenek dan aku..aku sorang ja ikot temap purple..siap org gurau suruh aku jadi penyambut tetamu la pulak sebab semua ajk pakai purple malam tu


Masa konvo aku pakai baju neh..semalam masa majlis tu...aku pakai baju purple yang sama..rasa longgar pula..maksudnya, aku dah selim okek..haha..Meris kalau ko baca neh..see see akak dah slim..target nak capai 40kg..jadi ada few kilos/ lemak lagi aku nak bakar..meh meh sapa perlukan lemak aku nak derma siket


Wah..mantopnye body..anak sape la ni??haha <--- nak kena tumbuk neh


Aku dah berjalan atas karpet merah..engkau ada ?? (ayat menyakitkan hati..lala)..cuma kurang paparazi ja..i tak mau la over2 exposed kalau ada paparazi neh..kekeke


Gaya ayu ( Translation : Ayu mode)


Menu 8 course. Sedap gila wei.paling terangkat appetizer dengan pencuci mulut..mmg sedap jakun aku kesedapan mcm tak pernah makan benda tu


Appetizer....ada umai, sagu, sambal dan popia..popia tu remain misteri..sedap gila aku pun tak tau apa inti dia..yg penting aku ngap ja..ntah2 daging katak dia letak aku redha ja la


Ni umai paling sedap aku makan..er..kalau di sabah nda silap aku lah (nah keluar bahasa sabah pulak daa) nama dia inava..sini kita panggil umai ya kawan2...kalau tak tau juga apa kebendanya menatang neh..jgn malas Google la sendiri..


Jemputan VVIP pun datang, chief minister YAB Pehin Sri Dato' Taib Mahmud..byk kali aku try ambek gambo dia tak dapat ja mentang2 byk gila escort dia keliling pinggang..last2 aku ambil dari skrin ni jela..

Ok la..mata berat tanda mengantuk..esk dah kerja pula..sob sob..sedey..

Labels:


Posted @ [8:19 PM]

Friday, July 16, 2010
TIPS HILANGKAN MENGANTUK


Semenjak driving sendiri ke sekolah...kadang-kadang rasa jauh.Selain mmg sekolah aku ni jauh dalam 30km dari rumah..di samping aku pandu agak slow gila...(mentang2 kereta baru sayang kunun)...tu kalau bonus jumpa jam (eh ni bukan jam mentega sapu roti tuh..ni kesesakan lalulintas okek...untung gila kalau jumpa jam tengah jalan..dapat aku breakfast sekali) mmg akan jadi ngantuk gila...


Okek..mula2 kita perlukan bekas dulu..cari yg kecik2 kiut...aku try cari warna pink tapi takda..malas weh kalau pusing satu negeri ni semata2 nak cari warna pink..so rembat jalah warna hijau dan biru neh..


Then ternampak botolmy melody cute neh..siap ada straw..senang minum kalau tengah driving..;-p


Up-Close botol kiut tersebut


Tada..susun semuanya dekat bahagian tengah kereta..untuk botol isi ja air suam..jangan mengada letak air tuak ke, motokou ke hapa..son't drink and drive oke? eh drink and drive maksudnya jangan mabuk dan memandu bukan jgn minum sambil memandu..isk

Container tu pula aku dah isi dengan pelbagai gula2 hacks berbagai perisa..siap nak letak asam boi lagi dekat salah satu bekas yg masih kosong..jadi kalau mengantuk aku ngap dulu gula2 sambil memandu, baru rasa segar mata..neh nanti puasa tak tahulah..harap2 jgn la aku mengantuk lagi time drive..bahaya tuh..

So, habis tips utk hari ini...<---- ntah apa2 punya tips da..

Labels:


Posted @ [10:13 PM]

Thursday, July 15, 2010
MINGGU UNIT BERUNIFORM


Dah 2-3 hari ni aku rasa nak update blog...tapi banyak sungguh halangan..antaranya aku tak dapat menjumpai kabel kamera aku..dah la pula bila try kabel lain dia pandai memilih la pula..tak dapat detect..isk...sudah pula kerja aku minggu ni amat menimbun..antaranya aku kena bagi satu projek baru lagi untuk dilaksanakan di sekolah..projek apa..hehehe..tunggu dan lihat nanti ye..


Bekerja di sebuah sekolah kecik (er..walaupun bangunannya besar...), maksud aku pelajar/gurunya sedikit..plus satu sesi sahaja memang adakalanya mencabar juga..antaranya engko akan tak pasal-pasal dilantik jadi ketua..tapi takpa, jadi ketua pun bes apa sebab you're the boss..haha..mcm aku tiba2 dilantik sebagai penasihat T.K.R.S...sebelum ni cuma pembantu tapi cikgu tu dah pindah so aku jadi boss..mula2 rasa kurang yakin, tapi lama2 aku curi motto Nike 'just do it' bebeh! So segalanya pasti menjadi yg penting redah jee...


Eh aku redah2 bukan main hantam ja tahu...aku ikut sylibus juga...aktiviti kami semalam ialah memasang khemah...aku bangga dengan pelajar aku sebab bila aku nak ajar..diorang cakap dah tahu buat...sekejap ja dah berdiri khemah tu..wah.....platun TKRS mana yg pandai sangat neh??? Tengok cikgu dia la..hahaha <-------Perasan


Tada!!!Aku terpaksa sensored gambar 2 eko di depan tu sebab buat aksi tak senonoh..isk..aku suruh buat peace dengan dua jari dia buat satu jari ja..aku tak nampak tu..kalau aku nampak kompom aku gulung dia sekali dengan khemah..dah tengok gambar baru aku perasan


E..comelnya anak murid aku...tengok cikgu dia laaaa <------ nak kena hentak ni sekali lagi penulis blog ini perasantan..eh..eh bukan aku tapi penulis blog ini


Kalau En Pian tengok aku mesti kena pumping dah neh..dah la tudung aku tak masuk dalam baju..patot tudung itam..pastu aku takda pakai boot..pakai kasut ja..memang tak beretika berpakaian la..eh..eh..lantak la..kan i'm the boss??hehehehe


Suddenly ada surat suruh aku ambek barang kat pejabat pos..belum ambek lagi...aku exited ni nak pegi ambek sebab setahu aku, takdalah aku order barang apa2 atau tunggu gift dari somebody..Ntah2 ada pembaca aku bagi gift tak???ada??bagus mengaku nanti dapat flying kiss dari aku...lala..(uwek...nampaknya ada readers dah mula termuntah)..baik aku beredar sekarang..

Labels:


Posted @ [4:46 PM]

Friday, July 9, 2010
Kenangan Dari Rakan


Ya ya sudah lama aku takda update...sebenarnya tengah bengang kerana pasukan kechentaan aku GERMAN telah kalah di tangan Spanyol...waa waa......Hey German ko dah kalahkan England dan Argentina yang kuat gila tu , patutnya kemenagan terhadap Spanyol tu mudah le....kalau ikot logik akal German boleh menang la, anologinya mcm neh...ko dah dapat 10 A dalam UPSR(apa ke jadah UPSR sampai 10 subjek nih??..eh..eh..contoh ja), pastu ko dapat another 20 gred A dalam PMR , Tiba-tiba dalam SPM satu A pun tak sangkut..ada paham??? Maksud aku di sini eh dia boleh kalahkan kumpulan hebat tapi tak boleh kalahkan spanyol yang kacang tu...Kacang okeh (elele..macam la aku pandai main bola beraksi di padang ke hapa kan..?haa haa)

Dah cukup..mari kita sembang pasal kechentaan aku yang baru...hehe..apalagi kalau bukan kereta ku yg handsome tuh..haha...aku dah hias sikit2...sejak sebelum beli kereta lagi dah simpan beberapa aksesori kereta yang konon berangan nak pakai..but semua benda tersebut adalah pemberian dari kawan-kawan..

Aku minat gila warna pink..tak kisah la kereta aku warna biru ke hapa tapi dalaman tetap berjiwa PINK..(pui..)...tissue box cover kucen pink tu sebenarnya lama dah aku jeling-jeling tapi dah harga mahal sangat sampai belas2 ringgit (mahal oke bagi orang kedekot macam aku..haha) tak hingin aku beli..lepas tu tiba2 dia sale Gila bagi murah2 RM2.90 je terus aku rembat...comelkan tisu box aku???Lepas tu emak jeles mintak beli aku kata dah lama pun beli benda tu masa zaman maktab lagi..takpa2 nanti kita cari tisu box Hello Kitty untuk emak ye


Ha..ni payung adalah satu kemestian..payung pun mesti cute ada repol2 dan love-love.Hadiah dari kesayangan En.Sanim....tapi guna taktik kotor nak minta dia beli..haha..buat-buat muka merajuk kata payung lama boo tak comel stylish dan yang penting BUKAN warna pink..last2 dia belikan..hehehe...now letak dalam kereta..guna bila perlu sahaja


Keychain paling Disukai!!!!Chek Mas...ko ingat ka ko hadiahkan benda ni untuk aku?Suka gila weh..dah la pink..gambar kudaku lari gagah berani pulak tu...aku simpan elok2 letak sama keychain kereta..lepas tu anak murid aku sibok tanya mana beli..semua pun nak tau mana aku beli..eeee


Tada!!!Ha Pika..kalau ko baca neh,ingat tak ko yg bagi akak benda ni??baju kecik gantung-gantung kat dalam kereta...dengan plastik2 dia sekali aku simpan haritu dalam kotak..sayang nak guna..tak sangka dah ada rezeki beli kereta aku tempek benda ni kat sebelah window kereta...pastu anak murid sibuk cakap, "eh cikgu ada baju kecik!!!" ( kan dah cakap anak murid aku ni penyebok) pastu mula la tanya mana leh dapat baju tuh..


See...kelihatan anggun juga dari sebelah dalam


Kecentaan aku..tiap 5 minit akan cek dan gilap si hansome neh..kalau dah kotor tak handsome dah...


Cuaca petang neh sangat buruk..cuaca tidak menyebelahi aku...hujan yang turun memang sure punyalah akan kotorkan si Handsome aku..kereta warna gelap memang cepat nampak kotor..kalau rasa malas2 nak cuci kereta selalu..pilih colour silver atau putih..tak ketara sangat..


Si handsome berlatar belakang cuaca buruk...ada scratch sikit dah bahagian depan angkara kucing nenek..bukan kucen aku oke..kucen aku behave..awal2 dah warning kucen aku calar sikit kete neh aku akan dye bulu dia warna pink..ha tau takot da kan


Wee~~~ Dengan bangganya aku dah jadi ahli C.A.M C.R.E.W!!!Sebuah kelab automobil ulung di Sabah..(Cet kunun)..aku dah jadi ahli..korang bila lagi??? (tiba2)

Labels: ,


Posted @ [4:25 PM]

Sunday, July 4, 2010
OUTDOOR PHOTOSHOOT


Tempoh hari terfikir untuk buat outdoor photoshoot untuk my Blythes (cey bunyi ja gempak bukan pakai camera DSLR pon...)..bila tengok hasilnya memang memuaskan hati memandangkan aku cuma pakai kamera murah (plus flash nya telah rosak ) dengan 6.0 megapixel sahaja...lihat sendiri hasilnya oke..semua ditayangkan di sini WITHOUT ANY EDITING guna piknic ke paint ke atau any photo editor (kecuali gambar kedua dan ketiga yg agak sharp..terpaksa kasi soften sikit)

Location : Somewhere at Petrajaya









Si genit Ilyana menjadi make up artist untuk petang tersebut...beliau telah membantu sikat2 rambut Blythe, touch up lepas photoshoot...adjust2 badan dan kedudukan dan tukar2 baju and kasut dia..hehe..thank you darling bantu kakak buat photoshoot ye....

END

Labels: , ,


Posted @ [11:25 AM]

Thursday, July 1, 2010
KEKASIH BARU


Alhamdullillah..akhirnya dapat juga memiliki kereta sendiri..kebetulan pula time aku beli kereta neh ada promotion..discount up to RM1600 sempena Gawai dan sampai bulan Jun sahaja..tu la murah rezeki aku kan??

Memperkenalkan kekasih baruku VIVA ELITE..
*
*
*
*
*

The Interior..seat belakang

Seat hadapan


Weh bangga gila aku memiliki kamu...lebih bangga untuk menayang kamu..haha..nampaknya lepas neh aku kena make up sikit muka aku neh pergi kerja/sekolah supaya matching dengan kekiutan kamu..haha


No plat terpaksa di censored sebab terlalu lucah..budak2 tak boleh sebut..haha (padahal takot orang jeles no plat aku chantek gile..byk ong gitu)


Tak mau kalah letak sticker maktab dulu dengan lesen 'P'
oH YA..P untuk Phewittt Phewittt sebab kereta cute gila


Pandangan sisi...colour kereta aku midnight blue...Alloy Rim..jimat minyak..eee..sekarang dah ganti gambar boyfriend dengan gambar kereta Viva ni pula dalam dompet..lala

Ini lah berita baik yg aku cakap dalam entry sebelum ni...terima kasih uncle perodua sebab urus kereta aku dalam masa 3 hari sahaja..siap bagi no ong ong bes gila pula tu..

Labels: ,


Posted @ [9:54 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011