No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Friday, September 30, 2011
ANOTHER STORY OF US


Hi peeps!! Actually rasa sangat guilty sebab sudah lama tak update dan biarkan bolg terbiar begitu sahaja.. sorry dear readers, tapi kepenatan post-wedding kami haritu masih terasa.


Jom kita terjah wedding / akad nikah kami pada hari Malaysia yang lalu.16 Sept 2011,Jumaat.

FYI semua gambar ini dirembat dari mak andam aku..ngee...sorry...aku malas bangat nak resize semula gambar yang kami ambek.Tq kepada bridal aku yang menjadikan hari akan nikah/sanding aku begitu perfect!!!I just can't ask for more. Pelamin juga sangat comel. So in love with it...ceria dengan ribbon2 sesuai la dengan personality bubbly aku (ceh perasan)


Bilik pengantin...buat yang simple2 sudah.How i wish cadar tu terang sikit...warna aku pilih lembut sangat..but still oke...ngee...

Thank you for my mak andam's magic hands, i look so beautifuuuullll that day!!!OMG macam tak percaya pula ni rupa aku...padahal biasa2 ja muka..lepas akad nikah ada bertukar kepada 3 persalinan...tapi layan dulu picture aku dengan pakaian bollywood ni dulu ok..yang 2 persalinan lagi akan diupload kemudian...hehhee



Wah wah very in love with this outfit....rasa hendak tapau simpan dalam almari..ngee.Happy semuanya berjalan lancar. And for sure aku akan framekan most of my pictures coz semua aku sukaa sangat...hehe...tq sekali lagi to my mak andam and crew...da boom betol





Posted @ [10:29 PM]

Thursday, September 29, 2011
A NEW CHAPTER


Helo semua!!!Sory pasti korang tertunggu2 aku update..by the way,


I'M MARRIED!!!


Yabedabedu!!!perasaan yang paling best setakat ini.Bila dah kahwen, we kept asking each other; "eh, betul kah kita dah kawen???"..haha. Then, we kept saying "hi laki" and "hi bini"...sebab macam seolah2 tidak percaya kami dah sah husband and wife

Outdoor photoshoot


So, kami sajikan anda dengan satu picture ini dahulu...still penat lagi selepas majlis kawen...kami juga sempat habiskan masa honeymoon ke Kota Kinabalu,sabah. Pictures lain akan diupload kemudian ye. Very tired.Syukur semuanya berjalan lancar. InsyaAllah, berazam untuk menjadi yang terbaik buat suami..ececeh..

Labels:


Posted @ [10:56 PM]

Saturday, September 10, 2011
Kad Kahwin Kami


Hi peeps!!!!Yuhu kad akhirnya sudah siap diedar.Tinggal beberapa keping ja yang ada dekat aku neh dek kerana pejabat pos selalu kehabisan sampul pos express. So on monday terpaksa merantau jauh sikit untuk mendapatkan sampul 'limited edition itu'

Jeng jeng.....inilah kad kami...bentuk tiket kapal terbang...tapi frust sikit le ada yg dapat kad tapi takda respon pun like 'hey, dah dapat kad..thax tau..." sob sob. Bukanlah demand but at least tahu kad dah sampai kah belum kan?Just a few informed daripada 300 keping kad yang telah siap diedar... (now dah masuk 400).Tapi yang dapat by hand tu tak perlulah inform. Nak tahu status yang telah dipos.

Untuk yang belum terima (atau mungkin tertanya2, "eh perasan la aku ntah2 shima memang takda nak jemput") eh eh takkanlah macam itu kan?Nak minta pun boleh just bagi alamat.Dengan sukacita akan mengepos. Maklumlah kadang2 pun boleh terlupa.

Idea kad aku neh mula2 banyak yang kutuk tapi sabar jalah banyak. Mula2 dapat negative feedback.Terasa la wei dah ini idea aku kan?But lama-kelamaan ramai orang yang suka dan positive feedback itu lebih banyak dari yang negative. Siap minta kad extra untuk simpanan. Now semua tempahan kad 500pcs hampir habis! (Itulah sebab orang Malaysia tak maju kot, hanya suka ikut kebiasaan, yang luar biasa dianggap taboo)

p/s 5 days to go.wheee~~~ (masih pelik kenapa aku tak gementar macam pengantin lain)

Labels:


Posted @ [4:40 PM]

Raya 2011


Dalam kesibukan menyempat lagi untuk mengupdate blog.Raya tahun ini tetap meriah walaupun dengan hanya 2 pasang baju baru..ngee..untuk raya ke 3 , ke 4 dan yang ke seterusnya...raya dengan baju-baju lama.Terasa owh aku dah tak dapat duit raya...waaaa!Malah telah memberi duit raya...

All pictures are taken with samsung NX100 camera.No editing, just pure picture..chewahhhh

Beramai-ramai berarak untuk menyerang rumah orang

See see....this camera very cooool kerana dengan satu lens sedia ada, boleh capture pelbagai jenis gambar. Mode: automatic. Kalau kamera lain maybe perlu beli lens yang berbeza untuk effect yang berbeza. (Eh ni entry raya ka entry promote camera??)

Sungguh ramai orang berkumpul rumah nenek..(rasa tak cukup oksigen sekejap...hu ha hu ha * bunyi inhale dan exhale napas)

Kek lapis...eh eh halal you kita tak pakai golden churn...haha

Labels:


Posted @ [9:11 AM]

Wednesday, September 7, 2011
Keja-kerja comel


Kerja-kerja comel stands for : Membuat benda-benda kiut ataupun comel...hehe

So haritu bunga telur telahpun sampai.Diimport dari melaka okek.Sangat cantik menarik tertarik kau memang the bomb...(eh pula?)


Haritu ada terbaca dalam sebuah blog, bunga telur yang sepatutnya diisi dengan telur (dah namanya bunga telur), telah ditukarkan dengan 'jeli gergasi'.Maksudnya jeli saiz XL,tapi tetap kiut. Jeli tersebut seperti di atas.Yum!


Bila disusun nampak oh ceria macam pohon cerry sungguh bewarna warni!Nasib baik idea aku diterima oleh orang tua.Malas guna telur sebab kalau buat awal berisiko busuk.


Ini pula doorgift untuk tetamu.potpurri dengan gula2..


Dalam kesibukan,menyempat buat bakul untuk flower girl...so dalam bakul tersebut akan diisi segala bunga mawar, orkid, raffelsia dan termasuk bunga kaktus segala untuk ditabur pada laluan pengantin oleh flower girl.


Bakul,renda dan reben yang di- recycle. Jadi rupanya tidak semanis yang baru/readymade.

p/s: Baru tadi beli paper bag untuk gift kumpulan zikir. Akan tunjuk hsilnya setelah siap..ngee

Labels:


Posted @ [9:04 PM]

Tuesday, September 6, 2011
REZEKI BAKAL PENGANTIN


Hello and salam semua!!!wah wah beraya sakan aku sampai telah mengabaikan belog ini.Ingatkan hendak update pasal hari raya tapi pictures semua belum ada dalam simpanan...ngee

IMAGE GOOGLED.

So, apa cerita terbaru???Well, 9 days to go peeps!!!!lalala....kadang-kadang aku rasa aku ni tak normal kot...orang lain berdebar-debar..aku pula exited semacam ja...langsung takda rasa nervous. Tapi Alhamdullillah la kan, kalau nervous nanti boleh jadi stress.Tak sabar tunggu minggu depan!!!

Mula2 pening juga dengan beberapa masalah yang melanda...tapi kebelakangan ini asyik mendapat berita gembira.....

Dulu ingat tidak aku ada cerita pasal homestay?Ala yang aku book dulu lepas tu dia boleh2 bagi orang lain???Alhamdullillah, orang tu kensel tempahan. Gembira. Setel satu benda.

Kedua, aku mula kalut pasal $$$$. Dengan tidak semena-mena, kerajaan bagi bonus separuh gaji. So setel masalah.

Terima kasih kepada saudara mara yg hulurkan bantuan $$$. Macam doorgift disponsor,begitu juga dengan bunga telur, dan beberapa benda lagi la. Sangat membantu. Moga Allah gandakan rezeki anda semua.

Oh ya, ingat tidak cerita pasal 'hantaran yg tertukar kaler tema' ..hahaha.Telah diubah semula.Terima kasih.Syukur dan sangat hepi.

So, itulah quick update untuk hari ini.Sori, dilakukan secara cincai...haha....nanti InsyaAllah akan update pasal persiapan kahwen aku.Everything seems to come together da...

p/s: Banyak kena sabar, mungkin itu cuma ujian Allah sepanjang hendak kahwin ni.

Labels:


Posted @ [11:27 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011