No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Saturday, January 31, 2009
Now Everybody Can Fly!


Hello....

Saya suka sgt dengan sologan Air Asia 'now everybody can Fly'-Sangat simple dan mudah difahami.Terima kasih kepada air Asia..sekarang lebih ramai orang boleh melancong!hehe..Mmm..bagi yg tidak pernah keluar dari Sabah..apa kata anda pergi melancong dengan menggunakan perkhidmatan Air Asia..dapat meluaskan pemandangan dan pengetahuan bukan?Dan bagi yg dah ada pasport merah tu..jom kita ke luar negara-Bali, Jakarta ataupun ke Bandung!Hmm..bagi yg tidak pernah menaiki flight Air Asia..beginilah rupa interior airplane tersebut...


Masa saya fly haritu, saya tak bawa maskot Elmo sebaliknya saya bawa zebra pink yg Mas bagi.Elmo tinggal dengan En Sanim sekarang....jadi bodyguard dia dan spy saya..hehe.Mmg bes dan selesa fly dgn air asia ni..Lebih selesa dari Mas sebab kerusi dia PVC n interior kapal terbang juga serba baru.Lebih2 lagi haritu tak ramai orang...satu row tempat duduk tu saya punya..duduk sorang2...besnya...dapat tido baring2 lagi..lala

Oh ya, harini saya telah membaca blog Carmel..nampaknya carmel telah membuka online shopping blog dia sendiri.Jadi do visit ya bg yg kaki2 shopping online tu..Kalau nak tumpang jual barang di blog Carmel pun boleh agaknya..hehe

O.k semua..nak sambung surfing blog orang lain pula...bye!

Labels:


Posted @ [11:17 PM]

Lambaian dari Korea


Rasanya sudah lama saya tidak meng'updatekan' blog ini...sudah tunggu anda semua rasa bosan kan?Asyik2 buka tiada cerita yg terbaru..hehe..u know what happen right?So agak bz dan tak ada mud juga....

Ha..ni letak tajuk lambaian dari Korea.So, mestilah ia berkaiatan sesuatu dengan korea kan?Makcik saya (Mok Lina) baru sahaja pulang dari Korea minggu lepas. Mereka satu famili telah ke Seoul korea dan menurut kazen saya,Korea sangat Happening!Sangat best kerana banyak barang baru yg bes2 dan up to date..tidak kiralah dari makanan,pakaian,ataupun aksesori.Lagipun kalau pergi sana murah..sebab duit kita lagi besar (tinggi nilai) ala..mcm kalau org Brunei pergi sinilah...

Kazen saya kata di sana sgt bertimbun barangan Helo Kitty dan harganya pun sangat murah..(Wah, ini tentu menaikkan semangat ujie utk ke Korea..hehe)Katanya, semua remaja di sana pakai Helo Kity.Mmg jadi trendlah...semua aksesori ada dijual di sana, daripada cap,baju, klip topi dan sebagainya.Ruginya saya tak pesan kazen/makcik saya beli barangan helo kity di sana..isk...lupa betol..tak apalah..kini ada azam baru utk ke Korea pula..hehe..Dan menurut kazen saya ada satu gula2 nama dia dippin' Dots...sangat sedap..dia cair di mulut sebaik makan.Rupanya mmg gula2 tapi sifat dan rasanya mcm aiskrim..wah..dgr pun dah terliur...agaknya di KL ada tak Dippin' Dots ni?

BTW... tiket utk ke korea adalah sekitar RM 3000++ menggunakan Korean Air...tu masuk dalam pakej la..agak murah kan?Bolehlah main2 snow di sana kalau tiba musimnya..

Di bawah ni ialah ole2 yg makcik saya bagi dari Korea...Table ware yg sangat kiut yg terdiri daripada fork n spoon yg sangat petit n kawaii!Sangat hepi dapat menda ni sebab i'm into kitchenware (selain toy house) now..Tq mok Lina n family...



Owh..tidak cukup dengan itu, makcik saya juga bawak berlambak buah stoberi dari Korea.Rasanya sangat manis. Percaya tak, one box Stoberi ni harganya cuma 2000 Won (RM 5).Patutlah makcik saya 'mentapau' byk buah ni bawak balik..dan rasanya memang manis.Kata kazen saya, ada juga buah stoberi sebesar buah epal..wah..ini satu fakta yg menarik..tapi buahni tak tahan disimpan lama..mungkin sifatnya hanya dari tempat yg sejuk...


Enjoy makan stoberi ya?

Sekarang saya dah mula pasang angan2 utk ke Korea..bagus juga kan kalau dapat ke luar negara sambil melapangkan fikiran?Jom...apalagi..cuti2 Korea!

Labels:


Posted @ [3:50 PM]

Monday, January 26, 2009
Time Flew By


Salam everybody....
My granpa (pak nek)passed away on the day i came.Time airplane kami landing.Rasa terkilan tidak dapat jumpa Pak nek tapi ni semua takdir.Sesungguhnya..bila ajal sudah tiba, ia tidak akan diawalkan atau dilambatkan walau sesaat pun...Tq for those who came..those who gave their helping hand/condolences..May Allah Bless u all..
Biasanya setiap entry saya akan sertakan pic.But not for this event k...Pada hari pak nek saya meninggal dunia...ramai org yg datang menziarah jenazah.Menyebabkan keadaan penuh sesak.Arwah sememangsa seorang yg suka membantu org lain dan bila beliau pergi, ramai yg datang sehingga menghantar pak nek ke liang lahad..
Al Fatihah ...

Posted @ [10:33 PM]

Going Back


I'm going back 2 Kuching 2morrow.Emergency.My Grandpa in ICU.Critical.Let us wish for the best.
I never ever feel scared every time my hp rings before.But now, i'm phobia each time it rings.I'm afraid of hearing bad news.I'm afraid that he will leave us forever.
BTW, Adriana n Cahya, ur Fish n plants are in good hands of En Sanim.
I wish that this is just a nightmare..when i wake up..everything is back to normal again.

Labels:


Posted @ [9:44 PM]

DAY 3: Cuti CNY


Pernahkah anda mendengar lagu 'cinta ini membunuhku?'..Apa kata kita tukar liriknya menjadi 'keboringan ini membunuhku?'hehehe...rasanya tidak bes saja kerana tidak ada yg bising2 atau teman bercerita...bilik yg berisi di blok kamipun cuma 4 buah bilik...itupun tadi pagi ada dua kakak KPLI mengusung beg balik kampung...sob..jadi semakin sunyilah kami di sini..internet wireless pun hampeh...cuti2 ni x dapat pula..ni pun nasib baik ada broadband...jadi dapatlah surfing dan tidaklah terasa boring sangat...
Semalam (Kelmarin la tu) saya telah berjalan2 di pekan..kali ni ke Evergreen.Tempat tu agak jauh tapi kerana boring (kerana semua tempat di pekan keningau telah dijelajahi) maka Evergreen Bookstore menjadi tempat persinggahan.Sudah lama tidak menjenguk bookstore ini dan bila dah singgah mmg lamalah.Bukunya byk pilihan, tidak seperti Sandapak Bookstore di pekan..Jadi sempatlah snatch buku2 di atas..buku english Grammar,writing n composition.Ni semua utk anak murid saya, Irah yg saya ajar tuisyen tu.Jadi saya nak rekemen kepada anda sebab buku2 ni semua bagus.Mcm ada satu buku tu dia datang dgn pakej.Satu buku latih tubi grammar+composition/writing+CD semuanya dengan harga RM3.90 sahaja!.Murah kan?Cepat2 lah beli sebelum stok kehabisan sebab sudah tinggal sikit ja lagi. Then, bagi setiap pembelian,bookstore itu akan beri satu perancangan tahunan 2009 utk anda..bes kan?
Oh ya, haritu yg masa hari Sabtu, kecoh warden,pyelia asrama dan pak guard kerana ada kesan pagar kena potong dekat pintu kecil asrama kami.Mmg sebelum ni ada kecoh yg orang luar (pekerja asing) di penempatan berdekatan datang menceroboh asrama kami utk mengintai.Tapi kesahihannya belum dapat dipastikan.Ni,timbul pula cerita pagar dipotong.Tu pun saya dgr diorang kecoh.Belum lagi pastikan cerita yg sebenar.So u guys,hati2 lah.kunci pintu sepanjang masa ok?then kpd adik2 jr..jangan pakai seksi meksi sangat..tu yg memotivatekan dorang utk menceroboh tu...biar seksi dalam bilik ja..okek?
Sy nak cek tiket air asia jap.Tgk promosi tambang murah..orait..jumpa lagi!

Labels:


Posted @ [4:06 PM]

Saturday, January 24, 2009
DAY 1: Cuti CNY



Sempena cuti Tahun Baru cina Ni, kami cuti seminggu..jelesnya rakan2 telah balik ke kampung halaman masing2...sob...mentang2 lah dekat..sengajalah menjeleskan diriku yg kampunya jauh ini ya?hehe...tapi bagus juga kamu semua balik sebab internet wireless ni menjadi incredibely laju tahap cipan mengalahkan line strymex sy di rumah! haha.....upload pic pun hanya dgn sekali percubaan n tanpa gagal!

Ok..enough...silalah lihat pic di atas...tu ikan adriana...diriku akan menjadi bebi sitter ikan cumel ini sementara tuan nya balik kampung...namaya cipu dan copot..(memandai ja kasi nama)...ikan ni bersifat pemalu tapi ganas..pemalu?napa?sebab kalau diberi makan dia akan membiarkan makanan itu terapung2 sampai kita blah..bila balik 10 saat kemudian..makanan tu semuanya lesap..jadi means dia tak mau kita tgk dia makan la kan?eeee...tu pun mau malu..cet

Ganas pula sebab dia suka membuat aksi gimrama n segala gimnastik dalam air ( adakah anda fikir anda itu dolphin?)selalu melompat2 sampai membuatkan kita panik..yalah..maunya dia melompat terkeluar dari bekas....jadi arwah nanti..then tak pasal2 yana akan sedey...itulah si cipu dan si copot...


Bukan sekadar dua, yana juga membela 2 ekor anak ikan bebi yg kiut dalam bekas yg berlainan kerana cipu dan copot tu kan ganas..ni bebi lagi...satu bebi ikan sedut2 dan satu lagi ntah ikan apa tu...ikan sedut2 tu sangat pasif tapi ikan sekor lagi sangat aktif berenang dengan pelbagai gaya kuak dada,kuak rama-rama/kupu2 dan pelbagai aksi renang yg lain...yana...bagus daftar ikan anda utk sukan olimpik yg akan datang..pasti menang..hehe..nama mereka cici dan cikun..eh..cikun tu nama budak bm..tukar2..cici dan cha cha (buruknya nama)..takpalah..sementara ja k...?bunyi pun mcm kiut ala2 bebi..hik3.

Inilah tempat ikan2 tu bermain..saya letak atas meja di tepi tingkap dekat pintu...ikan ni tidak boleh kena direct sunlight..jadi langsir bilik akan ditutup most of the time supaya mereka rasa selesa...eee...mcm anak2 saya pula ikan2 ni..lalala..tu makanan ikan dia n air klorin..esk rasanya mau tukar dah air ikan ni...kotor


Ni pula tanaman cahya yg bercita2 jadi petani moden yg berjaya andainya berlaku kemelesetan ekonomi yg memaksanya berhenti jadi cikgu..hehe...cahya tanam bawang...seandainya tanaman ini berjaya..cahya mengimpikan utk menanam kelapa sawit pula..barulah kaya!
Tanaman bawang ini pun saya jaga...sementara cahya balik kampung...cahya kata kalo basah lagi tanah tu tidak perlu siram..jadi harini saya tidak siram sebab tanahnya masih lembab bangat.Esk la saya siram dan gemburkan tanah tu..baru tanaman jadi sehat dan kuat!
Okey la..saya lapar..nak makan jap..tata!

Labels:


Posted @ [9:43 AM]

PULLIP DOLL


Hello....Rasanya seperti sudah lama tidak update...hehe...sempena cuti Tahun baru cina ni rasa seperti ingin bercuti juga dari blogging.....kerja hanyalah membaca blog orang lain. Baru sebentar tadi singgah sekejap di blog Dearlova.com. Ha..inilah dapatannya..PULLIP DOLL..
Mula2 ingatkan Blythe tadi..rupa2 nya bukan...doll ni keluaran baru maybe yg dinamakan Pullip Doll...Mcm lebih cantik dari Blythe bukan?Saya rasa doll ni lagi cute la..senyuman,wajah dan kulitnya pun lebih kawaii...see for urself pic2 yg saya ambik ni dari dearlova.com!

Outfit patung ni sesuai utk CNY kan?



Very Petit n Simple..


Just Like a Princess


Mmmm..yg ni lain daripada yg lain...kiut..sangat suka


See the complexion...berbeza dari Blythe kan?Better....


Mata patung ni yg lebih besar n oval shape menampakkan ia lebih kiut dan ceria...


Packing pun mcm ala2 Blythe...see...tapi mukanya lebih kecik dan comel


Ha...ni yg saya rasa special sikit..kalo Blythe tidak ada male Blythe kan ?(Sy tidak tahulah kalau ada) Pullip doll ada couple tau..mcm pic di atas..adorable!

O.K...for more info u can drop by dearlova.com...

Labels:


Posted @ [9:12 AM]

Wednesday, January 21, 2009
OUTING!



Yay!Hari rabu hari outing tiba akhirnya....dapatlah berjalan2 ke pekan, makan makanan yg bes sikit dari kafe dan membeli barang keperluan sendiri seperti stok makanan le....Hari2 menunggu kedatangan elaun menyebabkan diriku selalu bersantap megi sahaja (itu pun mahal)..sangat boring, rambut byk yg gugur dan terasa hidupku kosong (chewah!)...jadi hari ini gagal lagi menahan diri daripada membeli makanan yg sedap...makan mengikut kesukaan....tu pic diatas adalah perolehan hasil meronda2 di pekan tadi. Ternampak mum's bake cookies filled with choc.Harganya RM 2.00 sahaja.Then air soya Yeo's berharga RM 1.75 dan Kaya Bun Rm2.00.Semuanya di bawah RM 2...jimat kan?Ni la stok makanan utk seminggu..sob..(padahal malam ni juga berniat utk menghabiskan semuanya....yum2..terliur suda ni..hehe)




Oit..dalam berjimat sempat lagi neh membeli kad2 kiut disney Characters dengan harga Rm0.40 each. Bukan apa, teringat byk besday kawan2 yg mendatang seperti cik zaza,marin n Ujie.(Alasan..padahal mau simpan sendiri)..then ada stiker kiut utk buat handmade card sendiri berharga RM 1.00 sahaja....dia terdiri daripada byk pilihan tapi rasanya ni lah antara yg paling kiut..sengaja membeli lebih sikit character Sleeping beauty tu sebab that's my fav disney tales.Lebih2 lagi warna pink..cuma character the little mermaid n jasmine ja tidak saya beli sebab kurang berkenan..

Oh ya, dalam kesempatan ini i want to say Hepi holidays to Yana yg akan balik esok n to Jac Teo, i hope ur daddy will recover soon.All my prayers for u...

Labels:


Posted @ [7:44 PM]

DI TAG!!



Yuhu!!!!Tahniah kepada cik Pika Kerana men'tag' diriku yg serba kerdil ini..hehe...sungguh bes nye perasaan di tag utk pertama kali ini..lalala


Mari kita lihat apa taq Cik Pika si PaPerMint Mocha!


1.How do you think the people around you feel about you?


Ntah la.Tak pernah Survey pula..


2. The characteristic that you think you have, is?


Obses Kambing ma Kucen!


3. On the contrary, the characteristic you hate of yourself is?


Byk :


-Malas buat keja

-Kuat Tido

-Kuat Merajuk

- Membazir (Beli menda kiut la ni)


4. The most ideal person that you want to be is?


Does 'SEMPURNA' counts?With inner n pysical beauty..


5. For the people who care about you and like you, say something to them


I will owez be there for you


6. 10 people you tag


Nobody

Labels:


Posted @ [1:35 PM]

BOSAN


Hari ini sangat membosankan. Another boring day.....Banyak lecturer mesyuarat (bukan sepatutnya itu menghepikan ka?) ya..ya...sepatutnya hepi tidak perlu duduk termanggu di kelas tapi..boring eh...gem pun sangat tidak syok kerana tidak pandai menang2...kalau sudah susah menang tu jgn ckplah,mmg malas mau main...

Ha..jadi terhasillah gambar di atas akibat keboringan tersebut.Tiba2 terfikir ingin share dengan anda semua. Kalau para doktor mesti tau apa benda ni...ada tahu x?Hehe..ha ni la Sembicort (baca lebel la)..kalau inhaler mesti anda biasa kan..tapi benda ni dipanggil Turbohaler (sy pun tak tau apa kebendanya yg turbo tu..haha)Benda ni utk org asthma....utk pengidap asma yg belum lagi memerlukan inhaler ( kalo perlu inhaler tu kira dah teruk). Benda ni terdiri daripada 120 doses. Means boleh digunakan utk 120 kali. Caranya; Pusing ja bahagian bawah turboheler sampai bunyi klik n sedut la.Apa yg disedut tu rasanya mcm x da benda pun..sebab ia terdiri daripada partikel kecil yg akan melekat pada dinding kerongkong (sebab kalau asthma dinding kerongkong jadi mcm bengkak and menyempitkan liang udara menyebabkan asmatic sukar bernafas).Partikel ni la bertindak mcm ubat yg akan meredakan 'kebengkakan' tersebut.Jadi ruang bernafas akan terbuka semula.


Ok...cukup tutorial hari ni...lala...Cuma satu lah saya nak ckp..org asma ni kalo sakit pun dia nampak tak sakit..biasa ja sebab dia menyerang waktu malam ja..so jangan kata mereka ni pura2 sakit (sebab pernah dituduh begitu)..okek?



Jeng3..beralih pula kepada topik yg lain...gambar di atas ialah kawaiiness yg terbaru..hehe...terdiri daripada hair band n buttons commel (mcm dlm karangan SPM pula)..sangat comel kan button ribbon pink tu?mcm nama blog inilah...semuanya dibeli under RM 4.Hair Band empat segi tu RM 1.90, Hair band bunga RM3.90, n buttons Ribbon n love tu RM 2.00.Murah kan?Boleh didapati di Centre Point KK.
Ok..chow dlu...mau hantar borang OUM...drg bising2 da...(sob....tidak bolehkah hariku tenang siket hari ni?)

Labels:


Posted @ [9:51 AM]

Tuesday, January 20, 2009
PASSTIME



Ok..today rasa seperti ingin share pula ttg bahan bacaan novel yg pernah dibaca....Gambar di atas tu ialah cover book novel A Man Named Dave yg ditulis oleh Dave Pelzer. Buku ni telah lama saya baca, dalam year 2003/2004 maybe.Tidak ingatlah.Yg paling bes ttg buku ni ialah cerita yg dikemukakan adalah berdasarkan pengalaman sebenar penulisnya, yg telah didera oleh ibu kandungnya. It surely bring tears to my eyes...

Actually buku ni ada 2 sequel sebelumnya iaitu buku yg bertajuk 'A Lost Boy' dan 'A Child Called IT'...Tapi sebelum ini saya tidak tahu jadi telah ter skip 2 squel tersebut. Buku ni ialah buku yg paling last..penutup bagi semua cerita dan kisah hidupnya.

Novel ini menceritakan tentang kisah hidup Plazer yg telah didera oleh ibu kandungnya. Beliau mempunyai ramai adik beradik, namun apa yg menghairankan beliau ialah mengapa dia sahaja yg didera oleh ibunya?Dan yg lebih menyedihkan, ayah dan adik beradiknya yg lain mengetahui perkara tersebut namun tiada siapa yg berbuat apa2 utk menghentikan perbuatan jahat ibu mereka itu. Akhirnya, Dave berjaya 'bebas' dari penderaan tersebut setelah beliau dewasa dan belajar di sekolah asrama di daerah lain.Ramai yg menyifatkan cerita ini sebagai 'truimph n forgiveness' yg mengetengahkan bagaimana dave 'mempertahankan diri' utk terus hidup dan bagaimana beliau tidak pernah berdendam dengan ibu yg pernah menderanya dahulu.

Pada akhir cerita ini, Dave merasakan satu ketenangan dan seolah olah 'sebuah beban telah terangkat dari bahunya' setelah ibunya meninggal dunia. 'i forgive u', that is what he said dan kematian ibunya seolah telah membawa pergi semua kenangan pahit penderaan dan penderitaannya bersama...

Amazon.com rated 5 star for this book. This book is very amazing!Harganya dalam 30++.Novel english lain yg saya rekemen adalah seperti yg berikut :

R.L Stine - Goosebumps, Fear Street Series dan Fear Street Sagas

Christhoper Pike - Remember Me, Bury Me Deep, The Listeners

Tiki Doll of Doom

Sabrina The Teenage Witch Series

Happy Readings!

Labels:


Posted @ [4:20 PM]

PANDA



Biskut Hello Panda ni dibeli dengan harga Rm2.89 (kenapa tidak terus RM 2.90 Ja?)...di Milimewa. Sangat sedap. Kalau di Kch, biskut jenama ni mmg sangat laku mcm goreng pisang panas.Sangat susah utk mencari dan menjumpainya.Sampaikan ia ada dijual dalam kotak besar dengan harga Rm30++.Dia ada dalam 2 perisa...yg pertama mcm ni la..inti dia coklat.Ada satu lagi kotak dia warna pink..tu inti dia vanilla.Yg satu jenis lagi tu belum jumpa..jadi tidak tahulah bagaimana rasanya..nanti la kita try k?Rupa biskut tu dangat kiut..kecik2..crispy,bulat2 n ada gambar printed panda pada setiap biskut (tak sempat digambar kerana telah di ngap semuanya)
Oh ya..saya ada link baru (boleh rujuk dalam Sweet Escape Box saya) yg bernama rahsia wanita..cuba lah baca...it's for u girls out there...Ok..chow dulu.See u soon!

Labels:


Posted @ [11:50 AM]

A DAY OF TUTORIAL


Ok.Hari ini , kita akan bersama-sama menyediakan roti ssandwich okek? Jom kita terjah Resipi 'sandwich Tuna Hot Mayonnaise'.....


1. Sediakan bahan2 utk membuat sandwich tuna iaitu ; a loaf of bread n satu tin tuna ayam brand mayonis....(Ini bukan produk yahudi ok..jadi boleh digunakan).Pada Tin tuna tersebut ada tertulis "Ready to eat:just spread on bread"...jadi mudahlah kan?
2. Sediakan pula peralatan utk membuat sandwich iaitu ; pisau n satu kertas A4 yg bersih bagi melindungi meja anda dari tercalar ( Bagi yg tiada cutting board la). Then bukalah tin sandwich tuna anda tu..yum2

3. Selepas tu, gunakan pisau tadi utk memotong sisi roti agar roti sandwich kelihatan mantap, mengancam dan menyelerakan utk dimakan...

4. Sapukan tuna mayonis ke atas roti...sapu byk2 baru sedap!

5. Potong roti kepada dua bahagian membentuk Tiga segi..yay!Roti dah siap!!Simpan dalam container k..


Lepas tu bolehlah dimakan dgn air seasons longan+kurma ni...lalala...yummy nya breakfast hari ini!!!Cubalah nanti k.Kalau anda berjaya membuatnya dgn baik nescaya anda akan menjadi suri rumah yg suksess..hehe...Slamat mencuba!

Labels:


Posted @ [9:19 AM]

Monday, January 19, 2009
COBA LAH COBA...LALA


Just for a Quickie Update.....

Limau dibawah ada lah pemberian Marina…Hehe.Thx Marin..dia bagi bukan sebijik tapi 3 bijik.Jadi, perut yg sememangnya berkeroncong pun terus ngap la..semua limau sangat manis rasanya…seperti berasa di awangan apabila memakannya..hua3.Sangat sedap.Lain kali bolehlah Marin memberikan limau bali pulak..sebab lebih besar dan lebih kenyang..lala

Korang tidak rasa hairankah limau ni hanya boleh didapati during CNY?Rasanya buah limau ni benda kawalan sebab hanya dikeluarkan masa CNY ja..peliknya..jadi yg mengandung..jangan mangada2 nak mengidam buah limau kalau bukan CNY..kasihanilah suami dan femili anda ok?Isk..apa yg sy merepek ni? *hmm*


Then, ini adalah koleksi pemadam yg amat menyelerakan...harganya lupalah tapi tgk dari jauh mmg mcm cake,donat dan kuey mueh yg betullah..sangat kiut..terasa seperti ingin hadiahkan kepada collectors pemadam di luar sana..entahlah..tiba2 hari ni berasa ingin give away pula..hehe...ada juga terjumpa pemadam berbentuk kasut dan selipar di Milimewa...tapi malas belilah..kerana mendapati minat terhadap mengumpul pemadam semakin berkurangan..entahlah. Susah cari pemadam kiut maybe, tu la rasa kurang bersemangat..
Haritu kan..semasa berjalan2 di Hock Lee Centre kch...saya mendapati banyak kiut items yg dijual di sebuah kedai neh....dia guna saputangan dan kain...setakat ni tidak pernah pula terjumpa benda sebegitu di KK. Tapi pernah nampak lah benda sebegini rasanya di Shopping Complex The Terminal di Melaka kot...dia mcm ni...dia fold2 kain jadi benda makanan seperti sushi,cake dan lolipop.Kemudian bungkus elok2.Lepas tu yg dia fold mcm cupcake pun ada..mmg nampak real la...sangat jatuh hati dengan sushi tu.Nampak berselera tgk..tapi beli mcm membazir pula sebab mahal. Paling murah pun Rm 12.90 utk 2 sushi kecil...
Then semalam telah pergi ke Rakyat Superstore, kgau ;terjumpa sabun2 wangi berbentuk cake, hearts dan lolipop. Harga dalam range antara RM 1.90 - 3.90.Tapi byk yg sudah rosak..jadi tidak jadi la membeli..



Malam tadi telah menonton AJL secara beramai-ramai di blok asrama.Wah, rupanya bes tgk tv beramai2 ni mcm zaman ala2 AF dulu.hehe.Wah, mmg breath taking la performance Faizal tahir..terutamanya lagu Coba..fuhh..mcm lagu tu ditujukan kepada saya pula...mmg rasa aura k?(FYI ni bukan aura World Mawi k..yuck!)Eh, sejak bila pula ada connection dengan faizal tahir ni?aw..aw....sangat jatuh hati dengan persembahan anda...boleh rasa kebencian anda melalui lagu itu k...Love it!!!Ok..jum layan lagu Coba.....Especially 4 u!!



Cuba kau dengar Cuba kau cuba
Diam bila ku cuba Tuk berbicara dengan kamu
Pernahkah kau ada Bila ku perlu
Tuk meluahkan rasa hati
Dan bila kau bersuara Setia ku mendengar
Agar tenang kau merasa
Siapa Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain Yang bisa kau buat begitu
Dan bila Tiada lagi teman bermain
Kau pulang tuk dapatkan aku Itulah aku…padamu
Cuba kau lihat Cuba kau cuba
Renung ke mata aku Bila ku kaku melihatmu
Pernahkah kau ada Bila ku perlu
Tuk menyatakan rasa sakit Dalam diri
Dan bila kau perlu Setia ku menunggu
Agar senang kau merasa
Siapa Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila Tiada lagi teman bermain
Kau pulang tuk dapatkan aku Itulah aku…padamu
Maafkan kerana aku tak pernah Terlintas tuk menulis pada mu
Salahkan ku Tak mungkin lagi aku meminta
Untuk kau mendengar.. Untuk kau melihat ke mataku
Siapa Sebenarnya aku padamu Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila Tiada lagi teman bermain kau pulang tuk dapatkan aku itulah aku…padamu

Labels:


Posted @ [2:51 PM]

From an UGLY DUCKLING to a SWAN



Gambar di atas menunjukkan 9 orang finalist yg menyertai satu pertandingan kecantikan 'extreame makeover' di AS.Dalam pertandingan ini 9 orang daripada seluruh AS telah dipilih yg terdiri daripada 'mereka yg kurang menarik' kemudian pertandingan ini akan 'melakukan segala yang mungkin' utk menjadikan mereka cantik termasuklah pembedahan plastik,rawatan sedut lemak, botox, make up, fitness programme dan sebagainya.
Di akhir rancangan, seorang peserta yg mengalami perubahan yg 'paling super tahap cipan' akan dipilih sebagai pemenang..Akan tetapi rancangan ini dikecam hebat oleh sebilangan penonton terutamanya lelaki kerana mengganggap bahawa kecantikan yang dimiliki oleh para peserta adalah palsu dan rancangan ini juga tidak layak digelar sebagai memilih 'yg paling cantik' kerana mereka semua adalah disifatkan sebagai 'monster' yg mengalami perubahan melalui pembedahan.
Menurut pencetus idea kepada rancangan ini, beliau menyifatkan bahawa tidak ada seorang manusiapun di dunia ini hodoh selagi mempunyai wang...kerana dengan wang manusia boleh melakukan apa sahaja termasuklah menjadi cantik dan menarik. But, the downside of this programme is, selepas pertandingan ini selesai, para peserta mengalami 'kepayahan' utk kekal cantik kerana segala rawatan, pembedahan dan 'hair extension' yg dilakukan memerlukan kos 'maintainance' yang sangat tinggi ( Lebih2 lagi mereka ni bukan org kaya pon ). Ini juga termasuk perbelanjaan utk memiliki set penjagaan wajah dan make up mereka.
Mereke semua sememangnya cantik-cantik belaka - 'An Ugly duckling became a Swan'... Tapi there is always a price to pay for it..right?

*Sorry for the poor picture..Hanya itu yg mampu di dwnload..hehe*

Labels:


Posted @ [1:18 PM]

Sehari dalam Hujung Minggu



Sesuai la dengan tajuk di atas, saya akan menceritakan hari hujung minggu di asrama yg bolehlah dikatakan best..sebab bilik sejuk, ada PC, ada CD,ada muvie, ada gem but the spoiled thing was tiada internet..herannya..tiap kali hujung minggu mesti off line.Telah try broadband di bilik ini tapi resultnya amatlah menghampakan.Baik rely on wireless FREE maktab dari brodben yg hampeh lagi slow..perkhidmatan berbayar mestilah tip top kan?
OK...berbalik kepada aktiviti hujung minggu, rasanya mula2 telah mengemas bilik sehingga bersih.Then,duduk melepak menonton CD. Oh ya, sebelum ni telah khatam cerita Coffee Prince...aiyo..tidak pahamlah mengapa begitu ramai peminat cerita ini?Totally not my taste.Ceritanya predictable dan boring.Tidak seperti Hanakimi...apa boleh buat..saya bukan jenis boleh skip story..jadi bersabarlah tgk episod2 yg berjela itu..Rate : 1 Star (or can i give half?)
Secondly, telah menonton cerita Love Guru.wah,cerita ni mmg syok gila...telah dipinjam dari siti..menjadikah hariku agak ceria..haha..lawak yg selamba tapi menjadi...anda boleh melihat sendiri Jessica Alba menari hindi dalam cerita ni...wau!mmg bes... Rate: 5 star. Sengaha tidak bagi sinopsis cerita..anda carilah cerita ni ok..tidak gempak lagi kalau sudah tau jalan cerita...betol tak?
Third, tgk cerita Twilight.I think baca novelnya maybe lagi bes dari tgk filemnya..mcm cerita ayat2 cinta..org kata baca novel lagi bes..mcm tu lah cerita ni kot...dui..so lame.Yg buat kita xited tgk cerita ni maybe semata2 kerana hunk nya sungguh HOT n heroin nya yg kiut.Mmg tu lah tarikan utk kita terus bertahan dgn cerita ni...jalan cerita mmg predictable,slow n mula2 tu agak boring..tak apalah..kasi can ...Rate: 3 Stars-because pelakonnya bermuka mantap..haha
Then ada tgk cerita house bunny..hm..suka tgk pompuan dia cantik jalah..jalan cerita pun biasa2..Rate : 3 Stars .Oh ya, would like to recommend u to watch '30 days of night'.Mmg best gila.sudah tonton dua kali dalam bas tung Ma...kalau sudah ada inform ok..hehe..mmg best cerita tu..cerita vampire...rasanya kalau tgk berulang kali pun tidak boring...full of suspence n horror..lala
Last but not least, jangan lupa menderma utk tabung Gaza.Pelancaran kutipan derma di IPGM kampus Keningau bermula hari ini..do ur part ok..?

Labels:


Posted @ [11:25 AM]

Saturday, January 17, 2009


"Pagi yg gelap kini sudah cerah...lalala"- Teringat lagu dari kump Hujan tu sebab hari ni suasana sudah cerah!!yay...kelihatan ampaian di asrama hampir penuh..hari ni mcm ada semagat beramai2 mencuci kain pula..hehe...
KPLI ambilan baru hari ni secara bersungguh2 telah mencuci langsir,lap tingkap,sapu koridor n lantai, lap kipas,mop n malah ada yg scrub lantai dan mencuci lantai sehingga bersih berkilat.Jadi,suasana blok kami mcm seolah2 ada gotong royong malah blok kami berbau sangat wangi dan bole dihidu sepanjang 10km..haha.Rajin betol dorang ni.Nasib baik en Mait tiada..kalau tidak mesti byk kena marah sebab jemur langsir di koridor. Kami yg SENIOR ni pula hanya melepak dalam bilik...classmate perempuan yg lain pula telah berkonvoi ke rumah mas.My rumet n i tidak pergi kerana masa tu seakan sudah lewat..bangun lambat la ni..



Adakah anda pembaik pulih jam yg bertauliah?sebab saya ada byk jam nak dibaiki..hehe.Ganti beteri pun sama juga...lagipun di keningau ni mereka tahu tukar beteri ja tapi baiki nya tidak..so,terlambaklah bilangan jam yg tidak dapat digunakan. Seumur hidup saya pernah beli jam tangan sebanyak 2 kali ja maybe..yg lain semua telah dihadiahkan.Ni semua hadiah jam yg telah diberikan.Mmg sudah lama..tapi ada yg tahan juga.Ada juga yg rosak jadi ingin membaikinya agar boleh dipakai.
Oh ya,sebelum terlupa,Happy Chinese New Yr in advance utk kwn2 yg celebrate CNY especially dear Oi lan..(angpow lai2)hehe.IP kami cuti seminggu tapi utk balik kampung tu rasanya tidaklah..maybe stay bilik ja main2 gem...lagipun ikan puyu akan menemaniku kerana Yana akan balik Labuan.So,bebi fish nya akan ditinggalkan bersama saya selaku bebi sitter..Di bawah ni pula bunga peliharaan pada tahun lepas..tahun ni ditempatkan di toilet ja kerana hati ini sudah merajuk disebabkan satu lagi bunga daun ini telah dicuri.Sob.Jahatnya.Taulah saya balik kampung tapi jangan la ambik bunga daun saya..plus ada bebi kristal giant biru dalam tu..mmg menarik hati tapi jangan la kebas..sob2..jadi...biarlah bunga daun hepi di toilet ini ya.Biar kami jaga anda ramai2.

Aisyeh..pening pula kepala...hujan gerimis pula di luar (ni teringat lagu gerimis mengundang la pulak)hehe..ok chow..nak chat ym jap

Labels:


Posted @ [4:34 PM]

Just a piece of Mind



1. I love you not because of who you are, but because of who I am when I am with you..
- Yup..love someone for who they are now..not for the mistakes the've done in the past or what will they become in the future
2. No man or woman is worth your tears, and the one who is, won't make you cry.
-Do not stand up for a person who don't care what u feel, selfish and is not there for u when u really need him/her
3. Just because someone doesn't love you the way you want them to, doesn't mean they don't love you with all they have.
-Sometimes,people just don't know how to express their love...action speaks louder than words.Ur heart will know it..
4. A true friend is someone who reaches for your hand and touches your heart.
-It is someone who walks in when everybody walks out
5. The worst way to miss someone is to be sitting right beside them knowing you can't have them.
-Very pity.Happen to most of my friends.Finally choose their own path but owez knowing that part of his/her heart belongs to their love ones
6. Never frown, even when you are sad, because you never know who is falling in love with your smile.
- Smile because it makes everybody around u happy
7. To the world you may be one person, but to one person you may be the world.
- U know what it means..
8. Don't waste your time on a man/woman, who isn't willing to waste their time on you.
-Ya.Byk org lagi tergila2 kan anda..hehe
9. Maybe God wants us to meet a few wrong people before meeting the right one, so that when we finally meet the person, we will know how to be grateful.
- U will be more cautious and appriciate him/her
10. Don't cry because it is over, smile because it happened.
- Ni susah sikit mau apply.
11. There's always going to be people that hurt you so what you have to do is keep on trusting and just be more careful about who you trust next time around.
- No.Can't keep on trusting...if u hurt really bad,mind to trust him/her once more?
12. Make yourself a better person and know who you are before you try and know someone else and expect them to know you.
- We learn from our mistakes
13. Don't try so hard, the best things come when you least expect them to.
- Luck
REMEMBER: WHATEVER HAPPENS, HAPPENS FOR A REASON.
~~~~Sure,that's why u have to keep on moving~~~~

Labels:


Posted @ [3:58 PM]

Friday, January 16, 2009
More CUTE items


Wahai cik pari2 silalah tunaikan permintaan hati ini...hehe..bagusnya kalo ada lampu ajaib mcm Alladin tu...walau cuma 3 wishes,sudah tentu saya akan menggunakan wish yg pertama utk memberikan saya semua cute items pink di dunia ini!lalala...Lagi2 cute items..memang kaki pink betol..Tadi tgh surfing2 terjumpalah banyak pink n cute items seperti di bawah ni le..rasanya azam tahun baru ingin menambahkan wishlist selain daripada apa yg telah di list kan..bole kan?kena kerja kuat la wahai cik syima!

1. BEG LAPTOP: Wah..ini mmg sangat sesuai dengan citarasa kerana ia polka dot pink..Beg laptop pun sudah agak usang..so mmg tiba masanya utk membeli bag laptop yg baru jika ada kelebihan duit yg mungkin dapat ditemukan setelah mengorek tanah dan terjumpa harta karun (haha) Last time terjumpa bag laptop pink-black yg amat kiut di Karamunsing.Price: RM135. Tapi tidak sekiut ini.

2. SPEAKERS : Speaker di atas sangat unik.Menyerupai beg.Di bawah pula helo kiti.Sangat anggun.Dua2 pun suka.Sedang berkira2 utk membeli speaker baru kerana yg lama ini sound nya telah pecah.Nama ja Logitech tapi haprak..Speaker Helo Kiti tu mmg idaman..jatuh cinta first time tgk di Internet.Sebab tu berasa terkejut melihatnya dijual di KK dengan harga hanya RM39.90. Selalu termimpi2.Tapi kena beli yg bagus kalo taknak insiden speaker pecah berulang..hm...nantilah.kumpul duit lebihan utk membeli speaker HK tersebut.

3. MOUSE: Wah..ini mmg tiada keperluan..Sebab warnanya pink ja jadi sangat suka.Mouse sekarang warna hitam dan Putih.Mouse sekarang juga sangat bes digunakan utk main gem..jadi teda keperluan..ni kehendak ni..


4. HANDPHONE : Ha..ni..hurm...nak masuk ketegori apa ya?*fikir sekejap*Yup!dengan yakinnya keperluan.Hehe.Sebab hp sekarang masih ok tapi chargernya telah ditukar maybe ntah..dalam 4 kali kot..(jadi yg perlunya charger ori syima,bukan hp)hehe...Teringat tauke Cina yg tidak begitu merekemenkan saya n ujie hp Helo Kiti yg dijual dikedainya sebab made In China..jujurnya.Tapi sangat kiut la..bisa menjadikan otot2 jari lebih aktif menaip sms

5. LAPTOP : Tidaklah desperate memiliki laptop baru tapi kalau ada jual laptop sebegini mmg jadi gila bayang dibuatnya.Sangat sesuai dijadikan hadiah besday yg akan datang..haha..sangat menggilai laptop ini.Tentu tuannya telah meng'costumize' laptop ini sampai jadi sebegitu rupa kan?

Tgk..kalau ditutup nampak mcm beg kan?
O.k that's all..nak sambung surfing;-p


Posted @ [11:14 PM]

GiVe Them A Piece Of Ur Heart!



"Kejamnya..seorang wanita Muslim yg menutup aurat telah ditarik hijab/tudungnya..Is this what u call Hak asasi manusia?"
Sebelum ini,sudah berdekad lamanya kekejaman Y***** telah diketahui. Tetapi apa yg telah dilakukan oleh pihak yg memegang Autoriti utk menghentikannya?NOTHING.Kekejaman terus berlaku malah terus direstui...'Mereka' bukan sahaja menutup sebelah mata but terus menutup mata ok? This is not war anymore..this is Cruelty tahap yg paling super!

So,if u REALLY against this CRUELTY, Please do not drink or buy Coca Cola anymore.Sorry for the poor picture but it actually gives a very simple massage on it's logo.Jika dilihat perkataan Coca cola itu biasa kan?Tapi, jika diterbalikkan dan dilihat semula, ia sebenarnya adalah tulisan Jawi yg tertulis "La Muhammad, La Makkah" which means No Muhammad and No Mecca. I do understand that no religion in this world teaches Cruelness n Bad Things to their people, except This J***** people.That's why this like this happen...What is ur problem anyway?

See this shoe?It Looks dazzling right? But if u see up close, ia sebenarnya adalah corak kalimah Allah yg diulang-ulang pada fabrik kasut tersebut yg seakan-akan organza.In Malaysia,we do respect each other termasuklah agama dan kepercayaan mereka masing2.So why make fun by doing this?It is not funny at all ok!



Lastly, if u really want the Cruelty to stop( or at least agains cruelty) than do banned NIKE products. See The Pic above?U think what brand is it?Yeah.Clever.Right Guess.
If u really care..u can join SAVE PALESTENIANS group in my fs. They had been suffering a lot-untill now..there are some links there where u can donate or help in any kind of means.
For me...It is not the palestenians who had problems..It is the J*****.Anda cari pasal terlebih dahulu then when they stike back, u say that it is not ur fault..they are who want war!
"Baling batu sembunyi tangan"
That is what i can say bout U

Posted @ [2:22 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011