No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Tuesday, February 15, 2011
Hampir Complete


Dua tiga hari neh aku tersangatlah penat dan stress dengan kerja sehinggakan setiap orang yang aku jumpa semuanya aku nak cekik (walaupun hanya dalam imaginasi)..aku teringat jugalah masa aku di kampus dulu belajar macam mana stress pun takkan ada rasa nak menerajang orang tapi sekarang ...... sabar sabar bwk berenang...eh bertenang.hahah

Lepas itu, masa hujung minggu aku ajak adik aku jalan2...shopping...cuci2 matalah katakan..then jumpa benda yang lama aku tercari-cari..

" Dining Set "

YIPPIE!!!


Aku dah lama nak cari dining set untuk melengkapkan projek rumah blythe aku.So perabot kena complete dulu baru aku akan mula sekaligus...hehe..seronoknya!Walaupun begitu ada banyak benda lagi aku hendak beli contohnya living room set dengan kitchen. Rak untuk buat rumah Blythe nanti mungkin akan customize ikut citarasa sendiri dengan warna pink/putih


Lepas beli, tiba2 hati rasa lega..teringat pula macam cerita 'confession of a shopaholic'. Dalam cerita tu watak utama dia ada ckp when things get rough, shopping makes the world a lot better...hehe...aku rasa ada benarnya apa dia ckp sebab lepas beli barang, somehow aku rasa relieve sangat sampaikan tak ada rasa stress langsung...:-p


Lepas ni aku hendak hunting utk kitchen dan living room set pula...kadang2 hobi macam ni pun boleh release tension...

Labels:


Posted @ [10:16 PM]

Saturday, February 12, 2011
AKTIVITI MASA LAPANG


AKTIVITI MASA LAPANG:

SEKARANG SUKA MAIN TEKA TEKI
Sebab bila kita bagitahu students kalau mereka DIAM sepanjang pengajaran dan pembelajaran berlangsung,
"cikgu akan bagi teka teki"

So pelajar pun diam sampai habis masa

.............................................. (@_@)*

Senang kerja aku..haha..macam rasuah yang HALAL pula bukan???
So sekarang ingin bermain teka teki dengan pembaca.....
Apakah menatang polka-polka dots di bawah ini????

A. LANGSIR
B. SPENDER
C. KUDIS COLOURFUL
D. TIADA JAWAPAN DI ATAS


NAK TAHU????Jeng jeng jeng!!!!!


Tong sampah polkadots!!!!Super CUTE!!
Ini tong Sampah LARGE ye kawan-kawan...memang best..lebih lebih lagi harga dia cuma RM4.60.Biasa tong sampah begini harga dia belasan ringgit..bila letak dalam bilik...wow..terus rasa ceria ja sepanjang hari


Then, tiba2 datang aura kerajinan aku untuk melipat2 origami..best juga...semua ilham datang dari internet...lepas tu frame kan...mmg jimat since aku ada berlambak bingkai gambar pemberian murid..


Lepas tu buat lagi origami bunga..hehe..benda macam ni kalau buat mmg nampak unik la sikit...best dan kiut ja tengok..kalau sudah banyak ingat hendak hias di bilik seni...pasti mantap..tunggu bila mood datang baru boleh selesaikan semua..hee

Labels:


Posted @ [11:25 PM]

Saturday, February 5, 2011
Favorite 2010


Eh peliknya aku jadi tersangat rajin untuk mengupdate blog...haha...selalunya bukan main berat lagi aku nak jenguk apatah lagi mengupdate belog..hehe...sekarang tengah cuti hati pun banyaaaakkkkk senang sebab kerja aku setakat neh dah beres...so masa terluang yang ada jangan pula tidak dimamnfaatkan..kan kan????


Sekalian gambar neh dah lama terperap dalam folder aku...mmg takda can nak post lalu buruk dalam komputer....Jom cek kegemaran aku tahun 2010....!

1) Kasut Charles & Keith - untuk kegunaan kerja semata2.Bukan untuk kenduri kendara atau jogging dan seumpamanya walaupun ia tahan lasak. Harga boleh tahan.Harap2 laasting sampai aku pencen nanti..lala (Gila kedekot nak beli kasut warranty seumur hidup)



2) Sikat Hello Kitty - Walaupun bukan ori dari Sanrio ada aku kesah???haha...very convenient boleh letak dalam beg untuk diguna bila2 masa walaupun aku pakai tudung tapi perlu sikat jugak untuk gunting rambut pelajar lelaki aku yg panjang mengalahkan rambut pompuan (eh,apa kaitan???)


3) Tada!!!!!Dengan bangganya aku telah dapat beli beg HK idaman kalbu neh....lama aku mengidam akhirnya dapat jugak aku rembat di Kedai jepun 100 Yen.Last piece...jangan memandai nak order dari aku pulak..hehe


See..punyalah teruja sampai lepas beli terus capture dalam gambar...nanti boleh tunjuk anak cucu bahawa beg HK telah berjaya diperolehi setelah berhempas pulas..kah kah..eh ko ignore yg interframe di belakang..memang pendengki nak buat picture kenangan ini menjadi buruk


4) Blythe. Rambut Pink.....Finally dapat jugak seperti beg HK tadi...sebelum neh ada blythe rambut pink tu apa nama dia 'My Little Candy'...harga mahal wei aku tak sanggup nak beli tapi comel gila la...Dapat yang ini pun jadilah....nanti aku carikan baju yg kiut untuk dia..hehe

.By the way, ni la Blythe My Little Candy idaman kalbu chenta pertama aku


5) Chiken Chop - wei lama gila aku takda makan chiken chop sesedap ni.Hanya di Kelab Permata Keningau...sedap gila.....ye la..benda banyak lemak,kolestrol semua sedap kan???hehe


6) Dompet Paul Smith Pink....comel2


7) Lastly, bag Union Jack...bendera Britain....lawa2...walaupun aku peminat setia German..tak semestinya aku kena beli beg bendera German la pulak kan???Sungguh kalau ada bag tempek bendera Malaysia tentu aku orang pertama yang beli ( peh...alasan)....(@_@)*

Oke..aku bagi list 7 benda kegemaran aku.Mesti ada orang tanya kenapa bukan 10?or 20?or 100??? eh eh melampau pulak ko kan nak aku list bebanyak....cukup la 7.no 7 tu kira favorite number aku la...sebab orang pun sebut lucky 7, 7 wonders of the world, 7 heaven, rainbow 7, 7 eleven..eh melalut pulak aku.Dah la..chow dulu....selalulah datang memeriahkan belog aku ne okek

Labels:


Posted @ [1:20 AM]

Friday, February 4, 2011
KL to Johor


Haritu masa holiday tahun lepas...sempat jugak menghadiri majlis pertunangan cousin En Sanim di kampung Tunku , KL.Jom kita layan sepanjang majlis tersebut berlangsung...zasss....(amboi macam penuh kontreversi ja dalam Melodi..hahah)


Memang aku rambang mata tengok hantaran sebelah pompuan neh...semua warna pink!!!!I LIKE...hehe...sebelah cousin En sanim pula tema dia warna biru


See..siap hias bunga rose merah dan pink..very nice...gambar hantaran belah laki aku takda ambek pulak..siap gambar sendiri pun takda ambek..hehe..tapi kami yg sebelah laki2 ni mostly pakai baju biru..ikot tema la kan


Ni dia tunangan sepupu En sanim...SEPUPU En Sanim ye kawan2..jangan tersalah pulak..hehe..memang kiut..tu pula anti mami (sebab En Sanim semua panggil dia Mummy)..emak kepada cousin en sanim tadi..


Ni pula Nana adik En Sanim (Eh macam sesi mempromote ja neh) dengan Dina...cousin jugak...Nana ni sangat pemarah eh....peramah dan byk senyum ketawa sahaja..Dina pula kiut gila...cakap selalu perlahan2..hehe


Then, setelah puas mentengok org bertunang, kami berkesempatan ke Johor...best gila eh Johor memang shopping heaven sebab soppin complex dia besar2 belaka kalah KL tahu...rambang mata nak pergi mana dulu...satu sopping complex siap boleh pusing 3-4 jam..siap solat jamak lagi kat shopping complex..lalala


Oho..Jusco memang best tapi ramai gila org Singapore...tak sampai 1 jam di sini kitaorg keluar dah..tak best sesak sgt dgn org ramai ko jalan sikit berlaga bahu ngan org..tak bestnya


Tapi sempat menyambar sushi di Jusco...takot jugak aku tak halal ke hapa tapi dah tgk ramai org Islam beli anggap ja la halal..hahah...memang mengidam benda ni dah lama..sekali makan cicah wasabi..mmg aku tak dapat buat apa2 dah..Kesimpulannya,Johor memang best..barang pun agak murah berbanding KL.Rasa2nya lah...sekarang Johor dah banjir nasib baik time aku pergi dulu air tak naik meskipun ujan lebat setiap hari

Labels: , ,


Posted @ [9:00 AM]

Tuesday, February 1, 2011
New Outfit


BEFORE MAKEOVER......(HEHE...)


Sophie still in her 'biasa-biasa' outfit...


Jeng..jeng.....masa jalan2 sangat bertuah terjumpa outfit blythe.Sayangnya hanya tinggal satu set..kalau ada 3 kan ngam dapat beli utk semua pullip & blythe..lepas tu sempat sambar hanger kecik2 untuk gantung baju blythe yg makin bertambah


Yay...Sophie rocks!!!


The comple outfit siap ada kasut


Admire topi dia siap ada bintang tiga lagi...hehe..vest dan topi pakaian neh diperbuat dari leather..kulit apa pun aku tak sure..hehe..tapi bukan kulit tutt... B _ _ I le (sila figure sendiri ) sebab aku dah cek..hehe...

Sudah lama aku takda post @ buat photoshoot blythe/pullip aku...maybe nanti ada masa aku ambek gambar la dan post ke sini..teringin ambek gambar diorang masa hujan lebat..pasti superb!

Labels:


Posted @ [3:33 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011