No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Thursday, April 22, 2010
Blythe for sale


~BLYTHE CASSIOPEIA SPICE~

She is now for sale.Need a new house and a loving owner

E-mail me at : Shima.pink.ribbon@gmail.com

Name your price and the highest offer wins the deal:-)



Sorry for the blur image..but trust me,she is cute like the owner..hehe
So pity to let her go..:-(

Labels:


Posted @ [6:45 PM]

Sunday, April 11, 2010
After The Celebration...


Pftt...camera aku rosak dah..tak ada flash...tiba2 lampu flash tidak dapat digunakan..so hanya dapat mengambil gambar ketika bulan mengambang..kalau tidak gelap sahaja la jawabnya.

So, aktiviti snapping2 gambar tergendala buat seketika pada masa ini

Konvokesyen??Weh..kebahagiaannya masih lagi terasa hingga ke hari ini..hehe.Nanti kamu konvo kamu akan tahu bagaimana rasanya ;-)

Sebenarnya, kebahagiaan semasa konvo tidak terhenti di situ sahaja...seperti majlis kahwen, anda mungkin akan dihujani dengan hadiah-hadiah 'tahniah' daripada orang sekeliling. Maka, semakin ramai pakcik2 dan makcik2 anda, maka mungkin akan semakin banyaklah hadiah anda kelak..lala. Aku pun sebenarnya takdalah mengharap hadiah, tapi kalau orang sudah bagi, maka itu dianggap rezeki....thak you very much kepada yang bagi hadiah dan ucapkan tahniah. Hanya doa sahaja yang mampu aku panjatkan semoga kalian terus sihat, hepi dan dimurahkan rezeki..


Handbag ni dari aunty Hasnah.Love the colour and the design..


Nine West Okey..jangan makan hati..haha


Musical Box from my dearest friend, Kim@Syiqin. She knows i love pink..this is so sweet gurl, i like it very much!


Ada gambar fairy lagi atas musical box tersebut. Nampak Antik. Musiknya pula ialah dari filem 'nightmare before christmas'..kebetulan pula, i love that melody, u konow..


GUESS what in the box??


GUESS watch!!!Memang tidak sangka dapat hadiah ni.From Aunty Faizah.So elegant


Ni pula takda dari siapa2..hehe..selalu teringin beli benda semacam ini untuk koleksi perhiasan. Akhirnya jumpa juga di Mini Toons, Melaka. Malangnya, tinggal satu ja.Design lain tidak cantik


Ni pun beli sendiri. Di Times Square,KL.Aim hendakkan boots, tapi tak ada yang berkenan.Last2 jumpa kasut ni.Ala2 boots and look girlish too.Gambar kurang jelas.Kamera i kan tak ada flash da..sob..sob

Actually, ada juga hadiah yang lain tapi malas eh post dalam belog kerana gambar kurang jelas tanpa flash.Buruk bangat. Hadiah lain tu macam gelang silver-2 set(also from aunty Hasnah), sepasang baju kurung chiffon readymade from aunty Zarina(Melaka),tudung pink from Aunty Ani and lots and lots of cash and belanja makan.

Thank You.This is totally an awesome celebration for me.

Labels: ,


Posted @ [11:37 AM]

Thursday, April 8, 2010
I WANT BLYTHE


Surf the net and found this :

RIBBONETA WISH

a.k.a

HELLO KITTY BLYTHE!!




She comes in a beautiful packaging..


sooo..cute!







I want her so badly, but unfortunately, she's on sale for Japan market only..:-(

Labels:


Posted @ [6:15 PM]

Monday, April 5, 2010
BENGANG


Lately, sudah jarang mengupdate blog...kalau dulu sehari takda update blog rasa gelisah semacam..hehe. Sekaarang rajin baca belog orang lain sahaja...blog sendiri terabai

Tapi!
.
.
.
Tapi!
.
.
.
.
Tapi!! (Bukan Lapi Okey..tu nama junior aku dulu)

Ha,ambek engkau tiga kali tapi (ntah apa2 aku neh lepas geram di sini..lantak..lantak)
Aku cukup B.e.n.g.a.n.g (jom layan lagu bengang akim-walaupon dia tak hensem tgk muka dia ja dah bengang..tak minat wei..haha) bila kebanyakan blog aku baca

'OPEN TO INVITED READERS ONLY'.

Wei.Aku seronok bangat baca belog kamu.Life kamu.Sebab life kamu berbeza dengan aku.Dengan membaca belog kamu aku seolah2 dapat letakkan diri aku di situ.Terhadap satu dunia yang exiting tapi bukan milik aku.And at least i can see it from the other angel of the life that i never had..

Maksudnya: (ceh,macam terjemahan Quran pula)

Aku bukan nak jadi seperti kamu.Tapi aku boleh selami pemikiran kamu:

'oh,begini rupanya life photographer'

'oh, life dia dulu masa bujang dan dah kawen berbeza sekali'

'oh, sini rupanya ada tempat makan best!'

see?Get the point?

Kesimpulan : Apa barang la kasi private blog?Tak kesian ka dengan silent readers anda?Saya faham itu hak anda.Tapi tidak rasa enjoy ka a stranger interested dengan daily life anda.
Takda thrill la kasi private.

Labels:


Posted @ [9:08 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011