No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Tuesday, April 14, 2009
KARYA AGUNG


Aiskrim rasanya manis..tapi ak tak sangka ia dicampur garam!

Ya..ya..inilah yg ak belajar dari discovery channel.Pertama kali ak tgk home made ais krim dibuat.Dia buat paste coklat+gula+susu+ais blend, isi dalam macam pembancuh adunan kek tu dan kemudian campur garam.Lama2 adunan yang agak cair tu jadi creamy dan lembut.Korang perasaan tak kalau ais krim melo dalam plastik kita buat tu letak ja dalam peti sejuk dia jadi keras gedabak?sebabnya ko takda campur garam..sudah campur garam baru dia jadi soft2 aw aw ala mak nyah (pulak?) sebab garam tu melambatkan proses pembekuan.Ada paham?Ko tak paham sudah..ak penat2 membebel sini yg ko tak paham tu kenapa?Get Lost u sekarang!Hahaha

Ak teringat dulu pernah tanya cikgu sek rendah ak..napa tu aiskrim kita buat tak soft2 ala2 ais krim kedai..ko nak tau apa jawapan incredible dia?dia kata.."ala..kita buat jadi ais batu..drg buat pakai ais kering"...ok..sebab ak budak ak tak tanya lebih lanjut..punyalah kelentong jawapan dia...kalau ak jumpa dia mmg compom ak lenyek2 dia jadi sardin roll sebab memberikan ajaran sesat kepada budak.Korang2 kalo jadi cikgu nanti, tak tau ckp ja...nak malu apa?Kita bukan LORD utk tau semua tau?Eh..eh..eh..yg ko melalut sampai kaitkan ma Lord of the rings tu PASAL?Ko nak cari PASAL dgn ak?Tak PASAL2 nanti ko masuk ICU.PASAL ko telah di chop slam oleh ak sebanyak 40 kali tanpa sempat meng karate ak balik...hua3...(tlg ketawa yg kejam sikit..)

Ok.Berbalik kepada tajuk.Sesungguhnya entry ini bukan pasal ais krim.Ni nak ckp pasal Ice man,ice age dan ice2 baby lak.Haha..kena tipu!Taklah.Ak telah berjaya hasilkan satu karya agung ak sendiri,walaupun tidak sehebat Monalisa,Kak Mona Rumet Ujie or Mona Fendy (Opss..cabul mulut ak)...ak sangat hepi dengan karya yg bagi pandangan pelukis profesional maybe..er..biasa?buruk?hampeh?gile hodoh? Amboi2 ko bukan artist jangan pandai2 nak bagi komen..silap haribulan ko merasa selipar so-often ke tandas bwk pi berak ak tu..hehe..diam..shh..shut up you..yes..yes..you!Tak dgr ak ckp you?Apapun ak namakan karya ni 'Pink With Envy'.Takkan lah ak nak letak nama 'karyaku yg cantik gile' atau 'ni kalo dapat markah rendah siap la ko lecturer'...nak kena tempeleng?Tu bukan nama karya..tu menyindir namanya..apapun...'kalo cantik,bagitau aku..kalo tak cantik simpan sendiri..silap2 dapat tendangan bima sakti ak..'..lala..



PERHATIAN :Aksi Gedik sambil melukis disengajakan untuk buat korang menyampah..haha



Aksi pelukis bermain sembunyi-sembunyi bersama karya agungnya yg not so agung itu



'Pink With Envy'

Labels: , ,


Posted @ [10:11 AM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011