No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Friday, August 19, 2011
WEDDING CAKE


Harini nak cerita perihal wedding cake.Dahlah orang sebok pasal mentega TAK HALAL so aku pun tak semangat nak beli kek neh...hehe...tapi besalah bila kita tak beli orang tua pulak bising....aku nak minta kek tak payah letak mentega ada ka????ngeeee

Walau apapun kek aku mesti warna white dan pink.WAJIB!Aku hendak mesti ada pink.Barulah kek namanya (alasan). Contohnya:

Kek dengan fresh flowers.Biar simple tak payah la yang pelik pelik nak kek gajah la,cemperlai , cipan ka hapa....ni kek...nanti geli orang nak makan.Warna pun tak payah la yang pelik-pelik...biar white or PINK....hehe

Teringin nak cake bentuk present. Tapi tahulah orang tua kita hendak cake tradisional...ha nak tradisional sangat baik aku oder kek lapis...ha ha....tapi aku dah decide, kek aku nanti tak nak fondant atau royal icing...nampak cantik tapi bila dah potong buruk pula.And manissss gila tak begitu sedap.

Ha ambek ko kek tema deepavali (ini sekadar selingan, tak mahu yang ini...ngeee)


Most probably aku akan pilih kek design macam ni. Fresh cream. 3 tingkat tapi pilih lain-lain flavor (coklat,vanilla dan keladi).....hehe. (Minus the angel....tak mahu...ganti bentuk heart sudah)

Tapi yang paling aku idamkan cake secret recipie....aku tak peduli rupa tapi yang penting rasa okek...Secret Recipie pun ada buat wedding cake tapi engko agak-agak la harga dia boleh buat aku beli cincin belah rotan 2 bijik (kedekot!...haha).Aku actually dah nawaitu awal-awal nak beli 3 bijik kek kat secret recipie...perisa Choc indulgence, cheese oreo dan mud cake. Ala beli ja yg besa tu tak yah costom made. Tapi bila diberitahu kepada family, free2 aku kena marah : "eh ni wedding la nak buat macam biasa pula"..hurm susah pula kan kita ni mengikut kehendak orang..hehe

Labels:


Posted @ [2:01 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011