No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Tuesday, August 9, 2011
PRE WEDDING PHOTOSHOOT??


Pre wedding shoot??? Eh memang teringin.Siapa yang tidak teringin untuk buat pre wedding cantik-cantik lepas tu tayang dalam slide masa persandingan...hehe.Tapi En Sanim kata :"Eh belum kahwin mana boleh pre wedding.Lepas kahwin bolehla...." so punah harapan di situ. Tapi lepas kahwin En Sanim kata boleh....yey.Katanya sebelum kahwin mana boleh gambar pegang-pegang...ya tak ya juga, tak syok pula lah kan mcm tak mesra pula picture...ngee

Tapi...kalau diberikan peluang, aku dah berangan dah macam mana bentuk pre wedding shoot aku...heheh...mula2 ingat hendak buat pre wedding shoot ala vintage...dalam bangunan lama, pakai gaun pengantin dan siap ada vespa...tapi idea tu terlalu ramai orang yang buat...being me aku memang sukakan kelainan.So terfikir untuk buat di......


FUNFAIR!!!!!!

So contoh gambar yang menghampiri impian pre wedding shoot aku adalah seumpama ini:

Source : HERE

Atau lebih tepat lagi seperti ini:


Source : HERE

Kalau ditakdirkan ada peluang, memang nak buat...hehe.Masa tu mesti hendak pakai baju pengantin untuk pre wedding...nak yang gaun kembang-kembang, tak mahu baju biasa macam orang selalu buat.Then hendak ambil shoot siang dan malam...mesti hendak capture kemeriahan lampu di fun fair...

Kesimpulannya, actually aku teringin sangat nak hire PROFESSIONAL PHOTOGRAPHER untuk pre wedding,wedding dan post wedding. Kalau boleh honeymoon pun nak masuk pakej sekali...haha....sebab gambar yang diaorang ambek memang superb!Sesuai la dengan equipment yang sedia lengkap....

So dalam kesempatan ini, kepada bakal pengantin yang akan melangsungkan perkahwinan dalam area Kuching, aku sarankan korang untuk hire photographer dari :

One Borneo Bridal
CLICK HERE!!!

Selaku official wedding palnner / bridal aku
(you can also find them in facebook)

SEBAB ????

PAKEJ PHOTOGRAPHY MEREKA HANYA RM450.00!!!!

YA SUNGGUH

RM450.00!!!!

Pernah jumpa tak harga gila murah seperti ini???Tak pernah kan???FYI, pakej ni termasuk untuk akad nikah dan sanding (pada hari yang sama) plus outdoor photoshoot.

Memang berbaloi....rasa kempunan tak hire mereka (sebab en Sanim malu lalu minta kazen sendiri menggambar kami nanti....(@_@)*.So ada rezeki lebih, sesuai la nak hire photographer...aku dah tengok gambar yang mereka ambek..memang superb!Tapi tak dapatlah post ke sini sebab tak ada dalam simpanan (my own cousin hire them). Selain photographer yang lawak dan mesra, anda pasti rasa pakej ni memang worth it...hehehe

Labels:


Posted @ [4:04 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011