No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Saturday, August 27, 2011
PHOTO EDITING CONTEST BY EIEN RAZAK & DAYAH JELITA


Hello semua!!!Hari ni hendak update tentang satu contest yang aku join. Ni PERTAMA kali join contest, harap-harap tuah kali pertama neh dapat menang hadiah...ngeee~

Contest yang sangat menarik.Photo editing.
Anjuran : DAYAH JELITA & EIEN RAZAK

Syarat-Syarat Contest

1) Terbuka kepada semua blogger tak kira lelaki ataw perempuan ataw kedua-duanya sekali

2) Digalakkan follow blog penganjur Dayah Jelita dan Eien Razak. Sape follow dapat samperit sorang sebijik..hik3

3) Tulis satu entri penyertaan untuk menyertai contest ini.

Tajuk Entri : Photo Editing Contest By Eien Razak & Dayah Jelita.

Letak banner contest ini.

Letak gambar pilihan anda sebelum edit dan selepas edit.**

Tulis sedikit penerangan tentang gambar tersebut.

Tag seorang rakan dan pastikan dia tahu dia ditag. Kalau rajin anda boleh tolong sebarkan contest ini.

Linkan entri penyertaan anda ke sini dengan cara meninggalkan komen kat bawah nie..jika tidak macam mana kami nak tahu anda join contest ini kan?

4) Syarat-syarat gambar yang hendak diedit.**

Gambar berseorangan atau ramai dibenarkan.]

Boleh juga jika anda nak edit selain dari gambar manusia contohnya permandangan atau haiwan.

Terpulang kepada anda samada nak guna adobe photoshop, picasa, piknik, photoscape, paint dan sebagainya.

Wajib meletak dua keping gambar iaitu sebelum edit dan selepas edit supaya kami dapat nilai perbezaannya.

5) Pemenang akan dinilai berdasarkan perbandingan gambar sebelum edit dan selepas edit. Faktor yang akan diambilkira adalah kreativiti, keunikan dan kekemasan.

6) Seramai 10 orang peserta akan dipilih sebagai pemenang. ( mungkin lebih )

7) Pelbagai hadiah ditawarkan untuk para pemenang. Berikut merupakan senarai sponsor dan hadiah yang bakal anda menangi.

8) Tarikh tutup penyertaan adalah pada pukul 11.59 pm 30 SEPTEMBER 2011

So Cik-cik Penganjur, Here It Goes......

SEBELUM

SELEPAS

Penerangan tentang gambar ini:

Mula-mula brainstorm. Tengok gambar time merisik haritu terfikir hendak buat tema ala karpet terbang.Ingat nak letak gambar sorang-sorang tapi tak meriah pula..lepas tu terfikir buat ala iklan.Gambar lain semuanya ditempek hasil usaha keras meng-Google gambar yang sesuai dan appropriate.Owner pictures sila ambek all the CREDITS. Maaf jika saya salah gunakan pictures anda. hehe.PERTAMA kali juga edit guna photoscape.Punyalah semangat nak join sanggup berhari-hari bertapa depan laptop explore photo editing photoscape (itu pun nyaris nak pengsan@menangis).Photo diedit hasil gabungan kuasa program paint,photoscape dan microsoft editor. Sebenarnya banyak lagi idea nak dibuat dalam picture ini tetapi al maklumlah kemahiran selama 2 hari baru discover photoscape hanya menyempat buat yang basic sahaja, tidak sama dengan yang berpengalaman selama 20 tahun kan???So, cik penganjur..hoplefully photo editing saya tidak memalukan contest ini yang penyertaannya hebat-hebat belaka.

SO, NAK TAG SIAPA NEH??

Orang yang bertuah ialah...jeng..jeng:

PIKA DA POLKA!!!

Sebab; Dia rajin join contest, suka edit-edit gambar, boleh bertahan terpacak depan laptop berbulan-bulan (kalau laptop boleh bercakap mesti kata dah cuak tgk muka tuan dia...haha), dia ada akses internet, dia ada belog, dia comey2 dan yang paling penting dia ialah kesayangan kita semua (huh?)hehehe...

So,kepada yang lain, JOM JOM join contest ini dan menangi hadiah hebat!!Manatau rezeki kan?
p/s: Tak tahu buat STICKY POST so harap Cik penganjur tidak kisah menggodek2 entri penyertaan ini dalam belog..terima kasih

Labels:


Posted @ [8:39 AM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011