No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Sunday, August 14, 2011
BUKU NOTA TEMAN TERBAIK SETIAP WANITA


Apa???Buku nota teman terbaik setiap wanita??? Bukan buku bank ka??Hahaha....jangan percaya kepada motto yang baru aku create ini...hua hua sepatutnya Al Quran teman terbaik setiap wanita kan kan??? (insaf...insaf....)

So untuk hari ini aku semak semula note book checklist yang dah lama aku tak sentuh kerana kesibukan...buku yang hari2 aku 'terpaksa' sentuh itulah buku RPH sebab hari2 kena buat rancangan pengajaran...ngeee....

Eh eh ....esk lusa korang kawen mesti ada buku checklist tahu...baru ada rekod/ nampak apa yang dah dibuat dan perlu dibuat...

Buku note book checklist aku.... di 'create' 3 bulan lepas...seharusnya warna pink sebab errr...pink itu pink!!!(ala penyanyi pink yg selalu emo2 tu...lala)

Lepas tu buat la patisyen..jgn rojak sekali ye nanti jenuh nak cari kalau nak merujuk apa-apa

Contoh checklist....ha...macam kita buat assignment, mesti ada isi kandungan...masa ni brainstorm apa kita nak isi dalam buku tersebut...tulis di page paling hadapan ye!

Lepas tu mulalah buat patisyen. Macam dekat picture atas ialah kategori 'my wedding room', jadi senaraikan apa yang hendak dibeli / dibuat / dihias pada bilik anda....kena tulis.Nanti lupa.

Takpun, ambil sahaja contoh keratan gambar bilik yang kita suka.Tapi awas!!!jangan pula engkau gunting buku perpustakaan...no no tak elok nanti Tuhan marah ; plus penjaga perpustakaan marah..haha. Lepas tu buatlah apa-apa nota kaki untuk merealisasikan bilik tersebut mengikut kesesuaian bilik korang..okeh?

Ha, takpun google ja dari internet...gambar yang berkenan print / cucikan sahaja di kedai. Then walla!!! Senang hendak cakap dengan wedding planner "i nak bilik sebjik macam ini kalau tak i jentik2 telinga u" (contoh dialog gedik ala2 manja bakal pengantin)

Oh seharusnya notebook itu dihias rapi agar sentiasa comel...ngee....ini juga satu terapi untuk kurangkan stress....maksud aku, mana lagi stress, ko tengok buku lejar account ke buku comel macam ni?????hehee....so buat la molek-molek sikit....nanti ko tengok sejuk juga hati kan...takdalah serabut sangat....

p/s : Buku notebook ni nanti bolehlah dijadikan rujukan untuk adik-beradik kita yang lain bila mereka kahwin pula kan?

Labels:


Posted @ [8:31 AM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011