No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Thursday, August 11, 2011
Anak-anak ribena!


Helo!!!!Selalunya aku akan bercerita tentang persiapan kawen.Tapi kali ni nak cerita tentang anak-anak murid aku pula...hehe...baru tahun 1. Comel-comel belaka kecik2.Kadang-kadang rasa lucu pula aku bila ada junior aku yang tanya macam mana nak handle budak darjah satu.Pening kan???haha....itulah pasal....masa praktikum memang tak pernahnya aku kena handle darjah 1 sebab nak booking subject Sivik dengan kajian tempatan.Maka, aku dapat tahap 2 sahaja lah....esok2 kalau kamu praktikum, try mintak tahun 1.Taklah kalam kabut macam aku....

Aku mengajar seni tahun 1 untuk 2011. Masa ni kami buat mahkota. Murid tahun 1 aku ni cepat boring.Ko kena bagi aktiviti mencabar sikit atau buat benda baru , then dia akan duduk diam. Pastu ko cakap hasil seni nanti nak tunjuk kat emak ayah dorang,baru dia buat cantik-cantik (tapi lepas tu mesti tunjuk betul2 tak baik tipu budak nanti Tuhan marah )

Ko rasa pening2 nak pitam kepala kalau budak2 bising kan?Kalau bising ja takpa ni siap aksi macam monyet la, godzilla, mengkarung, kongkang ke hapa sampai ko rasa "eh aku ni dalam kelas ka dalam zoo" berhalunisasi kejap cikgu sebab dalam bulan pose la katakan..haha.Kalau terjadi macam itu, ko ajak dorang menyanyi sama2. Biarlah suara kita macam katak panggil hujan tapi ko redah je...yang penting nanyi! Ya ampun suka betol dorang nyanyi sampai tak buat bising dah.So keadaan terkawal di situ.

Kalau ditakdirkan ko kena ajar tahun 1, siap2 mintak masa terakhir. Masa ni paling best sebab ko boleh ugut budak siapa bising tak boleh balik/ balik lambat. Tengoklah macam mana mereka diam. Siap boleh nangis kalau ko tahan kejap ja tak bagi balik.Tapi buat betul2.Yang senyap bagilah 3-4 minit balik lebih awal. Dia akan rasa bangga and kembang hidung tu dalam hati kata 'eh aku balik paling awal'...ngeee. Ugutan ini paling berjaya setiap kali.Murid takkan berani nak bising.

Amboi kecik2 dah pandai posing.Siapa ajar neh???? (padahal tgk idola dari cikgu suka camwhore dalam kelas..boo...hahah...)

Memang terbaik!Suruh buat mahkota semua suka.Siap buat cantik2.


Ya ampun comel sungguh anak murid cikgu neh... (tengoklah siapa cikgunya...tak ada kaitan..hehe). Tapi peringkat ni aku tak galakkan cikgu bagi hadiah.Cukuplah janji manis nak pamerkan hasil karya dekat papan kenyataan.Sebab sekali ko bagi hadiah, dia akan ingat setiap sesi ko bagi hadiah.Macam tu muflislah cikgu dan anak murid jadi materialistik.Kalau takda hadiah taknak buat cantik2 konon...hehe

So cukupkah tips aku???Semoga berjaya handle tahun 1 ye!

Labels:


Posted @ [5:44 AM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011