No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Tuesday, July 26, 2011
Samsung NX100


Salam 1 Malaysia (peh poyo bunyi..haha)..rasanya aku dah lama tidak update blog kesayangan ramai ini (perasan).Sebabnya minggu lepas menyempat aku fly ke KL dengan adik untuk bertemu ehem ehem en Sanim di sana sebab rinduuu wei (sila makan pil tahan muntah sekarang gila jiwang). I pergi dengan adik okek.I tak sumbang mahram (eh betol ka istilah ini?).Now aku tengah 'enjoy' berkursus selama 5 hari selepas balik dari KL.Bukan Kuala Lipis ye kawan-kawan tapi Kuala Lumpur.....

Eh apa kaitan entry dengan tajuk????Sabarrrr dulu bah.....hehe...by the way ni masa di airport Kuching.Picture taken via Blackberry Bold. (nak juga cakap menyampah.menyampah.Lepas tu saja update status di FB utk buat kawan jeles; 'yo,engko dah ada bb ek??')

Ha ini barulah berkaitan tajuk. Baru2 ni sepeninggallan aku ke KL, menyempat rembat camera samsung NX100. Harga???Google sendiri.wahaha (ayat keji).Mula2 ingat hendak angkut DSLR tapi terpengaruh dengan promoter lalu dengan tidak semena-mena angkut yg ini. Gila best!Way berbaloi kot banding DSLR utk org mcm aku yg tak ada impian utk jadi photographer.Pic di atas warna hitam...aku angkut yg warna putih baek punya.....hehe...kalau ada pink,sah2 aku angkut pink....Ok pic di atas diambil guna kamera samsung nx100 tersebut.Begitu juga picture yang berikutnya....aku guna automatik ja sebab belum tahu function.Dia ada banyak mode gambar. Hendak lebih lanjut view sendiri komen dari internet ye...(taktik malas nak tulis panjang)

Baiklah,sambil-sambil itu kita ceritalah sikit apa pembelian/persiapan aku dengan encik sanim ye....pic atas: Experia arc by sony erricson. It should ends up atas dulang hantaran tapi en sanim tak sabar2 dia nak guna....kalau letak kotak sahaja rasa2nya ok tidak?..ngee~~

Oleh sebab en sanim ada hp baru, aku waris la hp dia...ntah bila lagi ek aku akan waris Sony xperia arc beliau eh?...(padahal baru beli dasar waris camni la)

Rehal atau tempat simpan quran.Warna silver.cantik gila.Penjual dia pun sangat friendly.Siap kongsi tips mana nak beli Quran murah.

Tapi dari dulu dah berkenan dengan Quran ni....sejak nampak di facebook husband Lisa Dearlova. Husband sis Lisa kata ada banyak colour....hehe...jadi awal2 sudah pasang niat hendak yang ini juga....Kalau di Kuching neh jangan harap...quran biasa sahaja pun dah harga cecah rm250.Tidak berbaloi.Pink for me and blue tu pilihan encik sanim (tafsir Al Quran)

Yay!!!!Kita dah ada cincin!!!!hehe...Ingat hendak beli dua2 di Habib Jewels tapi en sanim kata takut ring dia nanti hilang tak berbaloi beli mahal2 di Habib. So for him dari Diamoney la.Ngam ada sale.Tapi tak perlu tunjuk dulu la kan???Suprise! (cuak wei readers...haha).Masa dekat Habib kan cincin dia semua lawa2 tapi tak ada saiz pula....nak resize perlu masa 2 minggu.Kecewa tak dapat apa yg dihajati.However happy dengan pilihan cincin yg sudah dibeli.Jari aku neh kecik sangat.Hendak beli gelang mahal sangat pula.On that day, harga emas 1 gram ialah rm176.Naik pula. En sanim request hendak beli sama2.Ingat hendak tempah di kedai emas biasa sahaja..hehe..tapi enjoy la dapat pilih dgn org tersayang (ok mode cuak readers kembali...lalala)

Barangan lain pun ada...ala share sikit2 sudah la kan..ngee~

So picture berikutnya diambil dari kamera samsung nx100 tadi. No editing.Just pure/original picture.Kualiti sedikit kurang dari actual pic sebab aku dah resize...so enjoy!



Labels: , ,


Posted @ [10:58 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011