No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Monday, July 4, 2011
Majlis Resepsi


Tadi baru selesai majlis resepsi kazen aku.Penat hoi hoi ya hoi (dah lagu dalam P Ramlee la pula..haha).Sambung menyambung kerja. Dari selasa hingga khamis camping.Jumaat belajar seperti biasa/mesyuarat.Sabtu larian satu murid satu sukan; then terus aku rush buat gift/bunga telur/persediaan kawen kazen aku dan Ahad, the wedding.

The pelamin.Guna galerry di Library. So dalam menyahut cabaran Cik Meris (hahahah) yg menyeru aku supaya buat entry2 berfaedah.....so aku akan bagi apa pengajaran (lesson) yg aku pelajari sepanjang majlis tersebut..hehehehe

1. MC selalu missing in action.Geram aku.Ntah dari mana drg hire.Lepas tu pandai2 ubah tentatif tanpa IZIN keluarga (telah disiasat).Padahal dah diberitahu. Kejap2 hilang pula tu.Memang nak kena karate neh

2. Budaya orang Malaysia.Datang LAMBAT!.Dalam aturcara dah tertulis 10.30 ketibaan pengantin.By 10.45pg separuh dewan masih kosong.Cuak wei.Sebaik beberapa minit sebelum jam 11, semua datang secara pukal.So pengajaran, lenkali letak ja janm 6 pagi jemputan.Kompom datang sebelum jam 10.

3. So kalau anda menghadiri wedding terutama di dewan, tunggulah pengantin siap makan atau turun pelamin ye.Ni tidak.Habis makan ja and pengantin masih bersanding dah berpusu2 keluar....oho...tak ambek subjek sivik neh.

4. Pastikan semua persiapan ready sebelum majlis.Emo aku wei ulang alik dari point A ke B sebab ada je barang lupa. Nasib baik kekurangan itu tidak kelihatan.

Tema merah+hitam.Ketibaan pengantin.

Semua kazen gak yg bersilat neh.

Setting meja yg mantop and makanan pun best!

The sisters.Bukan twins ye

Kazen aku juga ni.Jadi pengapit las minit.

Pasangan pengantin.(Salin baju barat lak)


The cake yg nampak cantik tapi dah potong terus nampak hampeh.hehe

The pengantin and i.Ambek berkat,lalala.

so itu la entry aku.Tq

Labels:


Posted @ [12:27 AM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011