No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Friday, March 25, 2011
Taman Budaya Sarawak


Last time masa holday seminggu, best friend aku Noorhidayati telah datang ke Kuching and melepak di rumah aku hampir seminggu.Satu angan-angan dia..nak ke Taman Budaya Sarawak. Walaupon aku tengah demam time tuh, aku gagahkan diri drive Viva Enjin i-vtec Turbo 2.0 aku ke sana (oke part enjin tu aku tipu..muahaha...tak sah kalau tak tipu acah2 dalam belog..isk isk)


(Begini ka rupa orang demam??hua hua)Daya bawak kawan dia Kak Syam sekali.Nasib baik ada kak Syam sebab tiket masuk rm60 sorang. Kanak2 umo 5 thn ke bawah masuk free sahaja tapi takkan la aku nak berlakon jadi budak umo 5 tahun kan???Lainlah aku terencat atau terbantut ke logik gak...eh berbalik kepada cerita kak Syam nasib baik ada dia kami dapat masuk dgn RM 25 SAHAJA sebab dia ada cousin kerja kat sana.Kira rate pekerja la kan???Gile engko kalau tiket RM 60 bagus aku pi tgk wayang cerita merong mahawangsa dapat 10 kali siap kat Golden screen cinemas (pakai rate murah tiap hari rabu)


Ni kami dekat Rumah Melayu.Oh ya Taman Budaya Sarawak ni ialah taman yg dia siap built in actual size rumah setiap kaum yg ada di Sarawak.Siap ada perabot dan orangnya sekali dalam rumah tu pakai pakaian tradisional. Kalau bernasib baik, akan jumpa orang masak kuih tradisional dalam setiap rumah. Menarik la bagi non sarawakian tapi aku nasihatkan bagu engko orang pi Gym biar fit dahulu sebab nak jalan punya jauh pusing satu kampung budaya tu. Rasanya aku dah hilang 10 kg sepanjang perjalanan tersebut..(tak payah nak pi slim world ke hapa very true i tell u)


Muka orang yg tak reti menampi padi..eksyen ja..haha.eh makcik belakang pun sibuk nak ambik gambar i ke tu???lala (perasan)


Inilah Noorhidayati best friend aku.Punyalah susah aku nak pujuk dia ambek gambar mahal sangat siap aku tanya 'eh u ni kalah artis' haha...sungguh sopan best friend aku ni aku ckp kat dia jgn heran aku pakai sluar jeans and kepala ada hang siket sejak jadi cikgu ni..dah hampir 2 tahun tak jumpa


Dia kata do not touch tapi aku touch juga..jgn risau..tiada renjatan elektrik berlaku


Bemesra bersama pintu..di rumah Iban..phewit!


Adik2 comel pakai baju er...aku pun tak tau bangsa apa...melanau maybe


Mencari benda tersembunyi dalam dinding..lala..Owh baju aku hampir sama warna dengan dinding tersebut..boleh camouflage neh


No komen.Ignore aksi ini..er...love 1 Malaysia!


Dalam perjalanan pulang...masa ni dalam kepala hotak aku air..air air ice blended....panas gila dan haus...andainya ada orang jual ice blended RM10 pun aku redha dan beli ja sebab aku sudah tidak boleh terfikir benda lain...mesti nak minum!!


Ok babai Taman Budaya Sarawak...see You again...

Labels: ,


Posted @ [7:46 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011