No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Friday, July 23, 2010
SEKOLAHKU KERTAS LUKISANKU...


Ingat tidak, dulu aku pernah cakap aku ada projek??? Isk..bukan projek ehem..ehem macam fikiran keji ja engko neh..isk isktapi sebenarnya aku telah di request oleh Encik Guru Besar untuk buat mural di dinding hadapan sekolah..hehe..terkejot aku..punyalah muka serius dia panggil ingat dia mcm nak bergusti ja dengan aku..rupa-rupanya minta buat mural..laaaa



Tada!Percaya tidak ini hasil kerja tangan aku??Percayalah aku takda tipu aku yg lukis bunga raya neh..aku tak peduli apa orang cakap aku tetap nak bunga raya warna pink!!!haha..aku pun terkejot dengan hasil tangan aku neh..kecuali yg warna kuning2 tu pakcik Boli staff kami yg tolong warna....wah wah wah ni macam graduan Universiti LimKokWing ja buat ni..ahaha<-- perasan


Semasa zaman kegemilangan praktikum dulu, aku memang selalu buat mural ni bersama saudari VUJIE.Nampaknya latihan buat mural itu boleh digunapakai di sekolah aku.Tidak sia2 kita mengerah keringat buat mural di sekolah....ingatkah ko vujie kita tercangkung-cangkung, malah mungkin terbangkang-bangkang (ok ni bahasa brunei sila google sendiri maksudnya) buat mural dulu sampai rugi tudung aku harga mahal weh rm10 tu terkena plaka lalu tak tertanggal lalu terpaksa dibuang??

SELINGAN...memperkenalkan geng subahat aku di sekolah..Cik Syiqin dan Ustat Saiful (ya..ya aku tau dia takda gaya ustat pon gaya rokers adalah..)...Cik Syikin banyak bantu buat shading mural tersebut..aku pasal shading menshading ni aku tak pandai nanti hancus gambar bunga raya jadi bunga kobis kang...


Tada..bunga raya yg paling latest baru aku capture hari Rabu tuh..ada request minta aku tambahkan daun..abaikan satu malaysia itu..bukan aku yg buat..tapi yg warna daun neh bukan aku tapi pak guard dengan cleaner sekolah tolong warna (aku tak ingat nama so terpaksa sebut jawatan)..hebat kan sekolah aku??semua oreng terer..lala


Touch up paling last ialah tinggal hendak tulis 5 prinsip rukunegara pada setiap kelopak bunga raya neh..eh ko ingat aku suka2 ja ka nak lukis bunga raya ni membuta ja..isk isk..tapi sepanjang buat mural ni aku terharu la sebab ramai orang hulurkan bantuan..baru aku warna sikit, naik2 tangga...datang lelaki-lelaki budiman staff sekolah cakap "kesian kamek tengok kitak cikgu..tok kamek tolong buat..rest jak kitak"...TRASLATION: Kesian betul kami tgk cikgu yg kiut-kiut ni buat kerja berat..takpa pi rehat ja..biar kami yg tolong buat.. (ok ok fine bab kiut tu aku tambah sendiri..hehehe)

Labels:


Posted @ [3:40 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011