No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Tuesday, May 4, 2010
Solution for your skin


Kenyataan : Ya kulit saya memang tak ada jerawat

Tapi bengang gila bila : Kulit nampak kusam,tidak bermaya, nampak ada bintik2 kecil, kulit tak sekata dan meskipun tak ada jerawat..kenapa kulit takda nampak licin pun??

Pernahkah korang rasa bengang macam aku sebab selalu kena panggil 'kakak' sedangkan aku rasa org yg panggil aku 'kakak' tu actually tua seh dari aku or tidakpun aku rasa she's look older la kot..bengang wei lepas tu mula tanya diri, 'aku ni macam dah ada anak 3 ka??'

Tapi sejak aku guna produk di bawah ni masalah sebegitu tidak timbul lagi!!!Hurayyyyy!!!!


Introducing : Rangkaian produk Pore Refiner from Bioglo
Bodeh didapati di butik2 Cosway berhampiran (cey..endorse berhabis)

Sejak aku pakai produk ni (masuk 3 bulan) aku dapat sense kulit muka aku licin la sikit berbanding dulu..ala2 orang pakai foundation. Tapi mula2 aku rasa aku ja ni perasan kot sebab family member takda tegur pun (yalah hari2 tengok muka mana sedar kan apa2 perubahan??) Kot-kot esok lusa aku buat pembedahan plastik tukar muka jadi Angelina Jolie so hot gila engkau pun family aku takda perasan..haha

TAPI!!!!

Aku dapat feed-back yang cukup menggembirakan apabila:

KES 1 :Teguran dari rakan guru sejawat aku, En.Asmad

Asmad : Eh kak, tak pakai make up harini?? (sebab nampak muka aku pucat semacam takda pakai lipstick)

Aku : Eh, selama ni mana ada kak pakai make up.

Asmad : Aik?Seriously?Bedak pun tidak?Ingatkan ada tempek make up..

Aku : Nope

KES 2 : Jadi Guru pengiring Bola Baling

Aku : Kak, anak akak ni pergi wakil bola baling juga ke?

Mak budak : Ya..

Aku : Owh...

Mak budak : Dik, kategori sekolah rendah campur ke dengan sekolah menengah ?

Aku : Taklah

Mak budak : Owh akak ingat pelajar tadi..jadi ni cikgu la?

Aku : Eheh, ya ya (Blushing)

KES 3 : Guru pengiring Camping SMK Santubong

Masa tu aku tengah jalan secara solo...tiba-tiba aku terdengar bunyi 'phewitt!!phewittt!!!'. Mula-mula aku buat tak tahu tapi lepas tu makan menjadi2 phewit dia...sekali toleh kiri kanan aku nampak dua orang pelajar. Lepas tu aku sorang ja situ. Dalam hati aku , adui la budak2 ni ingat aku pelajar kot...kalau aku cakap aku ni cikgu mesti dia kena dgn cikgu diai neh..

Lepas tu bila aku iring pelajar perempuan aku masuk asrama, tiba2 ada seorang pelajar tunjukkan mana bilik aku di asrama tersebut..lepas tu terdengar dia berbisik dengan kawan dia 'owh ni pelajar ka cikgu ?'.Tersipu malu dia bila anak murid aku explain aku ni guru pengiring..hehe

See..sejak pakai produk ni aku gain confidence balik.Kadang2 tu bila bahaskan diri aku 'kakak' pada orang lain, org macam terkejut pula..aku pun sedar juga..i'm not that young pon..hehe
So, aku syorkan produk ni la kepada sesiapa ada masalah kulit yang takda jerawat tapi takda nampak licin pon macam aku ni.Barulah kita confident untuk jumpa orang ramai!

Paling penting : IT MAKES YOU LOOK AND FEEL YOUNGER!!

Labels:


Posted @ [2:04 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011