No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Monday, December 28, 2009
Picnic at Santubong


Sempena cuti sekolah ini, we all telah pergi berpicnic di sebuah sungai di Santubong. Setelah berhempas pulas memujuk, akhirnya kami dapat teruskan niat berpicnic dekat sungai..Yippie!!


Pintu Gerbang untuk masuk ke tempat berpicnic. Bayar Rm1 untuk sewa tapak dan deposit RM10 sebagai jaminan kita menjaga kebersihan tempat tersebut.Kemudian boleh refund balik. Tapi untuk masuk tandas di sini sangat mahal..RM 2 sekali masuk! (Gile..aku masuk tumpang tandas hotel 5 bintang pun free ja ni pun kena bayar RM2..bukan salut emas pun mangkuk tandas dia..isk!)


'Green paradise Cafe'..cantik dan nature all the way..


Kena lalu restoran ini dahulu untuk masuk ke dalam..jum masuk!!


Sempat berposing dalam perjalanan masuk..jauh juga woo..rasanya dalam 5 minit tapi ak rasa macam jalan 30 minit ja...teringat zaman jungle trekking dulu..penat juga..nasib baik tak ada pacat (sebab time neh baru lepas hujan)


Baby Aliya pun ikot serta


Port ber-picnic..best!sejuk dan redup..siap bawak payung dengan khemah sekali..


Tidak sah tanpa aksi gedik blogger..haha


Baby Alia pun santai sahaja sepanjang kami picnic.Nasib baik emak tak mahu mandi..so ada orang jaga Aliya..lala (kalau tidak tentu aku jadi mangsa hanya tengok dorang mandi dari kejauhan..hehe)


The food..ala masakan rumah..ada nasi, sayur umbut, kari ayam, sosej masak sos, ikan goreng, sambal belacan, telur masak kurma, sandwich, bread roll dan eh malas ah ckp banyak sangat..


Mandi time!!Airnya jernih, sejuk dan tempat pun redup..best!!


See..sangat cantik ken tempat ini?? (ayat poyo gila weh)


Kasut crocs ini saya bawa mandi sekali..ternyata boleh lindungi kaki dari batu sungai..very MPV..eh..very Multi propose sandal..


Kami pun ada unggun api oke..macam masa mandi di sungai Pagalan dulu..bapak saya buat 2-3 port unggun api sebab kami ramai...bila naik sejuk2 duduk dekat sini..


O.k time to go home..saja mem-post gambar kazen seksi yg hanya pakai singlet ni..hehe..(oit..istighfar sekarang..)...we had a really fun time!

Labels: ,


Posted @ [10:39 AM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011