No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Thursday, December 17, 2009
Kenduri


Tiba-tiba harini teringat usikan teman semasa form 5 dulu tentang siapakah dulu kahwin..masa tu masing2 single and we don't talk about boys that much (nerd gila weh..).Lepas tu ak teringat ada 2 orang sahabat yg sangat pemalu tapi both very cute named colivia dan shirlen.Seriously, aku tak sangka dorang ni boleh kahwn dah dulu dan Colivia siap ada anak dah satu..hehe..bukan apa..time sekolah dulu, dorang ni agak anti-boys..kata takmau ada boypren la tapi tup2 kahwen dulu..hehe..see..masin mulut aku kata korang akan kahwen dulu...

Lepas form 5, semua sahabat di Labuan ter lost contact..that time aku belum ada handpon dan begitu juga mereka semua (tapi kazen aku sekarang baru darjah 1 dah ada hanpon..apa kes..lawan tokey nampak..hehe)..dapat berita pun baru2 ni..tu pun terjumpa trough friendster dan facebook..most of my friends memang dah banyak kahwen dan punya anak..paling best..most of them kahwen sesama classmate/schoolmate..padahal dulu selalu gaduh..teringat pula kata kawan aku, ;jangan gaduh2, nanti jadi jodoh..." kan dah masin mulut dia..

last Sunday kami pergi kenduri kahwen di BDC.Saja ambil berkat (ececeh...)The Groom seorang engineer dari swak dan the bride seorang doktor gigi dari hulu langat, selangor.Mereka ni pun classmate sejak form 4 di MRSM.Ni dah masing2 umor 26 Alhamdulillah dah naik pelamin..


The Crowd . Sederhana tapi meriah..makanan pun sodap!


The Pelamin


The Pengantin.Sama Cantik sama padan..


Tepung Tawar Pengantin..bukan tepung jagung atau tepung kanji..oke?Just tepung tawar..haha


The Hadrah..yang main kompang sambil gurindam2,sajak dan sebagainya...
Kami terlepas acara makan nasi temuan..tu part paling best dalam perkahwinan Melayu Sarawak...nak tahu lebih lanjut google it la oke..ak malas nak explain..:p

Sumber : Her Profile in FB

Ha..ni salah seorang rakan aku yang dah kawen..lama dah kami lost contact..you look very beautiful gurl in that red stunning baju pengantin..wish i were there at your wedding..

I missed the old times

Labels:


Posted @ [11:41 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011