No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Wednesday, November 4, 2009
Cincin Tunang


Amboi..amboi..gila kontreversi tajuk..hehe...actually fokusnya adalah untuk memperkatakan tentang cincin oke..bukan tuan empunya blog yang ingin menamatkan zaman bujang ka apa ntah..baiklah..mind set sekarang..we're talking about the ring..lala

Tempoh hari telah bercanda ke Kota Kinabalu sambil-sambil window shopping.Selepas itu, memang plan la untuk membeli cincin si dia (chewah geli gila ayat guna ayat power 'si dia'..hua hua.isk..malu2)..cari punya cari kami try la masuk ni kedai dimond DIMONEY di Wisma Merdeka,KK. Walaupun pakaian takdalah lagak mcm orang kaya, cukup sempoi dengan t-shirt, jeans dan selipar crocs (gila memamg selekeh) tetapi promoter tersebut sangatlah friendly dan layan kami dengan baik sekali hingga siap keluarkan semua design yang ada untuk kami pilih. Langsung tak ada muka poyo macam sesetengah kedai yang dari riak wajah dia anda boleh tau dia berkata dalam hati "cet..takda duit ada hati nak datang kedai mahal"..mcm itulah lebih kurang

Maybe it's our lucky day sebab kebetulan pada hari tersebut mereka tawarkan 25% untuk semua jenis barangan dan semua jenis couples' ring hanya pada RM398. Sangat berbaloi-baloi..(masuk iklan strymex jap)..padahal kan hendak beli cincin si dia..apa salahnya beli sekali kan?lalala

Set couples' ring dari Dimoney Jewlerry. Dua2 cincin tersebut sama.Identical Twins.

Promosi murah-gila-tahap-gaban kedai Jewlerry Dimoney ni entah la sampai bila..lupa tanya.Tapi offernya sangat mencairkan hati..dengan pembelian couples ring akan diberikan satu cleaning cloth special utk ring kita secara percuma dan mereka boleh ukir nama couple pada cincin for free!!Lepas tu boleh trade in semula jewlerry kita pada nilai 100%!Maksudnya di sini, jika anda beli cincin tersebut pada harga rm300, maka katakanlah dah boring pakai nak trade in semula dengan cincin lain maka nilainya akan tetap dianggap rm300..so trade in la dengan mana2 cincin dengan nilai yang sama tanpa perlu tambah satu sen pun..dan yang paling best warranty nya adalah untuk seumur hidup!plus..boleh cuci jewlerry anda beli di butik mereka pada bila2 masa for free!

Terpaksa gelapkan gambar ini..sebab setiap kali snap cincin tersebut menjadi silau. Shape cincin tersebut sangat simple..bulat,with a single line and a single dimond..we likely2!!

Malah, ada antara cincin-cincin yang terpilih akan diberikan free gift dimond viewer..ia adalah sejenis kanta khas yang boleh bagi kita gambaran sebenar dimond tersebut..macam cincin yang kami beli dimondnya macam snow flakes..berpusat di tengah dan berpecah seolah-olah membentuk bunga..memang cantik dimond ni apabila kita view guna dimond viewer dan setiap satu dimond tersebut mempunyai bentuknya yang tersendiri.Memang cair la kalau pergi dimoney ni sebab harga memang berpatutan..tambah2 lagi offer sekarang..ada rezeki nanti hendak tambah set Ruby (batu kristal/dimond merah) and Sapphire (batu dimond biru) mmg sangat cantik..

Ni la cloth free tersebut

"Centre of attraction" motto untuk Dimoney Jewlerry

Actually, memang sejak remaja lagi (cey..ketara la sekarang bukan remaja lagi..hoho) berangan hendak kan emas putih tapi emak saya langsung tak mahu dan tak kasi beli kerana katanya bagus beli emas sebab harga lebih kurang sama dan lagipun emas putih takda nilai berbanding emas yang makin mahal.Sekrang sudah ada emas putih rasa puas hati..;-p

Labels:


Posted @ [2:33 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011