No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Thursday, October 1, 2009
TAKOYAKI


Pandangan Dahulu :
Anything with 'wasabi' rasanya sangat ewww..yuck...dahla warna hijau kalau warna PINK, warna favourite ok juga..hehe

Pandangan sekarang:
Wow..wasabi rupanya sangat sedap..biarpun warna mcm lumut longkang, tapi seriously sangat sedap i tell you..nyam-nyam...rasanya lepas ni wasabi akan menggantikan sos cili di rumah!

*Wasabi= sejenis sos pedas jepun bewarna sehijau warna daun.Rasanya sangat pedas.Texture menyerupai sos cili.Sekali imbas, wasabi neh macam daun yg dilumat-lumat dan ditumbuk guna anak lesung batu (nak juga elaborate natijah prosesnya)

Dulu, pernah sekali kami makan buffet beramai-ramai. Adalah satu bahagian tu mmg khas makanan jepun. Ambil segala sushi semua, pandai-pandai letak wasabi. Bila makan..seriously wasabi itu mencacatkan rasa.Mmg seriyes gila tak sedap.Rasa hangat ja di mulut. Last-last membazir apapun yg diambil takda siapa sudi makan. Lepas tu fobia tengok wasabi. Sejak hari itu saya menggelarkan orang yg tidak disukai dengan timangan wasabi sebab tak suka!tak suka!tak suka..haha (ok ini gurauan sahaja)..ok what kalau letak nama anak Mohd Wasabi? Err..zhafran yg bakal menimang anak boleh consider nama ini..kihkih

Tak percaya wasabi itu NGETOP??Cubalah test makanan ini dahulu....




Maaf gambar agak blur sebab tangan da terketar-ketar dan air liur sudah banyak meleleh ke lantai kerana tidak tahan dengan temptation kesedapan makanan ini. Ia dinamakan tokoyaki boat japan atau bahasa melayunya bebola sotong bot jepun tokoyaki.haha...Jom skodeng isinya pula...


Description: Mula-mula dia letak 3 bebola sotong dalam kotak berbentuk boat, lepas tu sapu air gula warna coklat, letak wasabi, lada, mayonis dan last sekali mcm keruping ubi (i think). Last sekali, tutup kotak, then letak chopsticks kayu.

Harga bagi sekotak tokoyaki hanya RM2.80.Boleh didapati di wisma Merdeka, kota kinabalu. Try dulu, gerenti tidak menyesal..sangat sedap!

Labels:


Posted @ [11:19 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011