No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Sunday, October 4, 2009
BARBEKU LAGI (BBQ)



Akhir-akhir ini memang rasa sangat malas untuk mengupdate blog...hehe..maybe sebab busy sakan menyiapkan semua kerja sempena final year di kampus.Anyway, harini decide untuk curi masa sekejap tulis blog...

Last time kelas kami ada mengadakan BBQ di Bunsit yang pemandangannya sangatlah chantek menusuk kalbu dan terletak di tepian sungai. Masa tu takda dapat pergi jadi sampai terbawa-bawa kepingin hendak BBQ di lain masa

Bila balik kampung, my bro ajak pergi makan di D11. Katanya steamboat...(dalam hati takda teruja langsung) tapi sangat terkejut apabila steamboat tu ada hot plate untuk kita BBQ sekali....wah wah...very tempting i tell you..


Macam inilah rupanya..tengah2 ada mangkuk steambot dan tepi-tepi ada hot plate..bawahnya pula ada dapur gas kecik...

Harga?
Cuma RM19 SATU KEPALA...selain makan steamboat dan BBQ, anda juga dapat menikmati pakej makanan yg berikut ( amboi promote2 mcm agen pula)

Nasik putih boleh tambah sesuka hati sampai kembong perut pun takda kisah

Bahan mentah seperti daging,ayam dan sea food yg siap di marinate boleh ambik sesuka hati dari freezer besar gedabak dia

Enjoy makanan mahal di sini sebab segala jenis cendawan,seeweed, shark fin (ha ini aku tipu) dan semua benda alien yg aku tahu mahal la jugak boleh ambik,pilih sesuka mak bapak sendiri

Naget,sayur,telur burung puyuh, siap ada dessert ais krim dalam freezer (ada 8 perisa semua)..mcm yg si penjual aiskrim tu siap ada ais krim cone dan boleh isi ice cream sendiri..

Dan...mereka juga sediakan garam,ajinomoto,mentega,pelbagai jenis sos dan kicap,HP sause,BBQ sauce untuk kita marinate sendiri ikot citarasa...

Drinks pula kena bayar ikot harga ye...

Paling best tempat ni tak ada la maximum berapa lama kita boleh lepak...sukahati la lepak dari jam 6 ptg (sebab dia mula buka time ini) sampai subuh esk siap solat jamak di sini pun boleh..dialu-alukan..haha

Now...sajian gambar-gambar lain pula ye..




Tengah sibuk melantak..mmg bau dia sedap sehingga menusuk ke lobang hidung..hehe...kami panggang udang,ayam,daging time neh..dalam steambot tu ada berbakul2 cendawan dan kerang..Bes!!





Masa ni memang ramai sangat orang..full house..semua kaum pun ada..rasa macam one Malaysia pula..haha..semua pun sibuk masak dan makan ramai-ramai





See??ni bukan gambar sebelum tapi selepas..memang licin kami makan..semua pun habis..siap makan..nyam-nyam...(jangan membazir oke)...kalau anda hendak try boleh la ke D11, Kuching,Sarawak.Very Recommended..terletak di belakang Hornbill Restaurant sahaja..

Till then..babai!!

Labels:


Posted @ [12:14 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011