No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Wednesday, September 30, 2009
OH!RAYA....


Hari Raya Aidilfitri sememangnya ditunggu-tunggu kedatangannya sebab masa inilah dapat menikmati makanan 'free' secara marathon dan dapat pula merasa makanan yang 'superb' yang sampai menjilat jari...sempena Hari Raya yang lalu, kami hidang sushi dalam balang kuih untuk membuat kelainan..selepas itu hidangkan pula air zam-zam untuk dapat barakah dan ketenangan...Errr..hehe..semua di atas tipu belaka (bajet takut berdosa menipu readers yang innocent)...lala..ala..mcm biasalah kuih muih,kek lapis sarawak,sate,kek icing (yg org hadiahkan siap ada replika masjid bangunan KLCC, Temple apa2 ntah lambang satu Malaysia) , lemang dan nasi minyak adalah menu wajib..best!barulah dapat merasa 'makanan real yg sedap' berbanding kafe yg sememangnya no match dengan masakan di rumah sendiri...

So, let the picture speaks for itself...

Caption 1: Masa ni tengah 'malu-malu kambing' snap gambar guna kamera BenQ murahan itu (cet..tapi bersyukur okek dari yg pakai Hanpon ja..haha) sebab kazen ,uncle semua sepakat membawa berkat beli DLSR or is it DSLR ka apa ntah hantam sajalah...hanya kamera i shj yg murahan di situ..hehe..takpa2.Jangan harap saya membeli kamera mahal tersebut seandainya tidak ada dalam warna pink

Caption 2:Candid semata-mata. Mau juga selitkan dan mempromote serta menyemakkan blog dengan gambar sendiri..hehehehe
Caption 3 : Jejaka idaman Malaya...Cucu-cucu lelaki family kami...err..org banyak tanya kazen saya yg baju putih yg duduk hujung sekali tu single,double,triple or four flat (eh apa kes neh?).. haha...mentang2 dia hensem mcm Irwansyah ko nak la yea?Sorry GURLZ,he's TAKEN..cuba lagi tahun hadapan..

Caption 4 : Ni gambar daring bersama adik pada raya ke-4. Gambar ala vampire itu sengaja diadakan sempena release filem 'the new moon' yg ada tukang kebun kami berlakon, namanya Edward Cullen..haha

But,raya tahun ni tidak meriah...1st time beraya tanpa atuk (Al-Fatihah). Kami tidak lupa ziarah pusara datuk..we miss him dearly

Err..dan saya malas hendak edit gambar 'red eye' kami semua sebab semua gambar pun mcm itu. Kami semua clan vampires dan hanya keluar waktu malam hisap sirap air bandung..lala

HAPPY HARI RAYA SEMUA

Labels:


Posted @ [9:54 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011