No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Wednesday, August 19, 2009
WELCOME RAMADHAN!!!



Tidak lama lagi kita semua akan berpuasa...jadi di kesempatan yg hanya beberapa hari ini sebelum puasa..marilah kita melantak makan!!!Hehehe....Biasanya jam 10 perut aku ni mesti diisi..macam manalah agaknya puasa tahun ni eyh?Konon hendak puasa sunat sempena bulan Syaaban tapi satu hari pun takda buat...isk3.

Apapun tahun ni aku takda lah rasa exited sangat hendak sambut Hari Raya (InsyaAllah) tapi ni first year and first time kami beraya tanpa datuk (Al-Fatihah).Biasanya dalam waktu begini mmg wajib aku dan adik beradik lain sudah bersiap sedia dengan 2-3 pasang baju raya.Tapi tahun ni takda la feel mcm itu lagi.Malah tahun ni kami buat ala kadar sahaja.Cukup sepasang...Aku dengan femili pun takda berebut2 hendak buat biskut atau kuih raya..mmg tak ada semangat...tahun ini pasti lain tanpa ada datuk..mmg sangat terasa kekurangannya...

Tapi semangat untuk balik tu tetap ada.Aku sangat hepi sebab tidak lama lagi dapat merasa masakan di rumah.Mak aku pun ada talipon kata rumah agak meriah dengan baby2 kitten sebab kucing aku dah beranak..lala..gemuk2 semuanya dan sangat nakal panjat langsir sana sini...tu salah satu sebab aku tak sabar balik rumah...yg paling best kucing aku warna oren putih tapi boleh dapat anak2 yg 3 colour...mesti kiut bangat neh!!!

Dalam masa 3 minggu lagi akan terbang ke sarawak..Yuhuuu...BTW ak juga nak ucapkan Hepi Ramadhan dan selamat hari raya maaf zahir dan batin kalau aku ada buat silap,terkasar bahasa ka, termakan, terminum, ter mengumpat apa ka (note: aku ada tulis 'ter' k..means perbuatan yg tidak disengajakan..haha). Semakin cepat masa berlalu dan tak lama lagi akan chow chin chow dari sini dan graduate (InsyaAllah)...Ak doakan yg terbaik untuk member-member sekohot se group , sekelas dengan aku semoga suksess all the way..yg mau kawen tu jagan lupa hulur kad jemputan ya!!hihiihi (*_*)

*Tema merah mu bara semangat waja, (layan lagu jalur gemilang jap) gagah berani, tampan dan poyo ar mcm tema chinese new year ja..hehe..theme untuk tahun lepas..tahun ni theme warna kuning diraja pulak..semua family kena pakai ala2 diraja siap ada karpet merah (red carpet ala femes mcm artis) di hadapan rumah siap ada bunga manggar sekali...lala



Credits : Gambar dari folder sendiri bersama cousin yg lupa disensored wajahnya kerana dikhuatiri disalah guna utk tujuan tak baik..peh..(adakah?)

Labels:


Posted @ [3:47 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011