No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Saturday, August 8, 2009
HARI YANG BERMAKNA


Hari ini telah menyambut harijadi bersama en Sanim di Secret Recipie,Kota Kinabalu.Malaysian home made recipie..chewah...kalau anda ke sana jangan lupa order chicken cordon bleu nya sebab mmg sangat sedap...semua pun sedap actually but this is our favourite meal...cake?Of course ada..dan semestinya lah order choc indulgence cake..sangat menjilat jari..kalau secret recipie ada di Keningau ni..pasti ketagih pergi hari2.Pada masa itu KFC sudah tidak dipandang lagi..haha (biasalah dapat madu sepah dibuang bersepah-sepah..lala)

Birthday kali ini rasa sangat seronok kerana dapat makan sesuka hati.Badan yg membulat tolak tepi..nanti akan jogging utk kurus semula..(konon la).Kalau zaman dulu2 teringat la kalau birthday tak ada hadiah pasti terasa sedih dan terus merajuk (kalau family atau org yg tersangat rapat tidak bagi present la)...tapi sekarang sangat berbeza..org wish birthday melalui sms,ym,chatbox,call,telegram (eh tak pasal2 urgent sangat pakai telegram..haha..apa kes neh?) pasti akan berasa sangat hepi kerana at least ada org ingat..selepas itu, mmg tidak LANGSUNG mengharapkan hadiah (eh pasal apa huruf besar semua l.a.n.g.s.u.n.g tu?)..betullah..ni bukan ada udang sebalik batu..(really?)tapi kepada yg berniat memberikan hadiah..jangan batalkan niat anda..hadiah dialu-alukan ...hehe..Bigger the better..kwang2..(zip up now penulis!)

Hari ni actually hendak menyambut besday bersama adik di KK...itu plan ja..tapi Tuhan menentukan (ecewah...bunyi mcm ustazah ja)..tiba2 hp terhabis bateri padahal ada 2 bar lagi..sungguh hendak dibaling ke dalam laut HP ak neh..baru padan muka dia..(ada mukakah hp motorola L6 itu?-hendak juga sebut nama model hp utk tujuan berlagak..haha)..sudah tu no talipon famili semua takda ingat sebab mengharapkan phonebook hanpon ja selama ni (teknologi kadangkala memudaratkan..jadi malas nak ingat no pon org lain)..jadi anggap ja bukan rezeki kamu adikku..rasanya amat sesuai membeli hp baru sempena besday ni..tapi bila disuarakan hendak presen hp (hp merujuk kepada handpone ok bukan jenama printer HP ko tu..ingat..ingat!) HELLO KITTY terus di SMASH oleh en sanim..(-_-)* sob...yg memberi ceramah free tentang 'ciri-ciri handpone yg baik..bukan utk bergaya tapi tgk kepada jenamanya'..ok ok fine..selepas ini tak ada lagi tajuk Hello kitty HP menjadi topik perbualan..

Ok..cukup la pasal tu..ni early gift dari en sanim.Pencil case My Melody..sangat kiut..entah kenapa sejak akhir2 ini sanggat menggilai My Melody..rasa seperti menatang itu sangat comel pula..



Oh,BTW...kepada yg banyak bertanya berhubung entry 'kenapa nangis?'..the identity of the girl remain a mystery.(jgn biarkan hidup anda diselubungi misteri---->iklan kejap).Tak usahlah kita siasat sampai lubang cacing or lubang hidung orang tu (ehmm..plz senonoh sikit-haha) utk tahu siapa..but the main point is..kita patut sama2 prihatin..sebab sebelum ni kami sangka hanya kami yg mendengar tangisan tersebut..but rupanya others yg sama block dengan dia heard it too but do nothing..(as far as i know la)...FYI,the girl dah stop crying..and kepada girl tersebut..u better listen to lagu 'hey ladies' by rossa...(and of coure listen to surah2 Al Quran la utk tenangkan jiwa)..antara lirik lagu tu ialah 'hey ladies..jagan mahu dibilang lemah,kita juga bisa menipu dan menduakan..'..so be strong ok..i hope ur friends are there for u to give u the strength and motivation..oke..(whoever u are)

Labels: , ,


Posted @ [8:57 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011