No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Monday, July 20, 2009
SUMPAH TAK MAHU LAGI


Barulah sekarang ak percaya bahawa guru yg garang itulah yg sebenarnya sayang anak muridnya...dulu time sekolah rendah,ak anggap cikgu macam neh tak lain tak bukan nak mendera anak orang ja...(dalam hati siap boleh benci cikgu tu)..tapi tengok fenomena di sekolah ak sekarang..kalau bukan sebab cikgu macam neh tak mungkin ak akan jadi pandai.

Fenomena apa tu ?
1. Cikgu masuk kelas,bukak laptop (ntah main gem,surfing blu ka apa ..eh ..eh ..opss ..sori.tu fitnah namanya shima..ko takda nampak pon!)pastu bagi pelajar bukak buku teks dan jawab latihan.

2. Cikgu huhu haha hehe konon nak buat fun tapi student satu hapa tak belajar apa..

Cikgu yg selalu garang2 pulak ak nampak tu tiap kali masuk bilik guru mengeluh,merungut dan susah hati kalau budak dia tak ingat dan dan tak pandai..lepas tu mula cari cara mcm mana nak buat student ingat...betapa sayangnya cikgu ni dgn anak murid dia..hendak dia pandai..dia pula susah hati ja..ak mula respek cikgu yg garang dah..hehe

Dah.cukup cerita menyayat hati itu..hehe..iklan jap..perkara ni baru berlaku tadi..punyalah ak rasa lucu..tapi ketawa kontrol2 ayu lah..kang ko ketawa terbahak2 tak bersopan langsung nanti tak ada org masuk meminang (padan muka ak)

Situasi: Seorang pelajar lalu di hadaan cikgu tanpa beri salam / membongkokkan sedikit badan sbg tanda hormat

Cikgu (yg namanya dirahsiakan): Eh, apa kamu melimpas2 saja ni? (Limpas-maksudnya lalu di hadapan)

Pelajar Innocent : Ehehehe..

Cikgu (yg namanya dirahsiakan):Lain kali..kalau mau melimpas..kena cakap dulu bagus2..ok...ikut apa cikgu cakap ni..."Teacher...may i..."

(Pelajar pun patuh dan ikut apa cikgu tu cakap)

Pelajar Innocent : Teacher..may i...

Cikgu (yg namanya dirahsiakan): ...."Passed away...?" Ok..cuba ulang

Pelajar Innocent : "Teacher..may i passed away?"

Cikgu (yg namanya dirahsiakan):Ha!Begitulah..sekarang balik ke kelas kamu...

Bila ja pelajar tu balik cikgu tu ketawa terbahak2 sebab passed away kan maksudnya 'meninggal dunia'..hehe..lawak ar cikgu ni..hilang sikit tensen ak di sekolah dgn lawak tengahari tersebut..

Anyway,semalam birthday anak murid tuisyen ak, Irah.Happy Birthday Irah..today kak shima bagi present okek?





Ni semua untuk irah..hehe..hope u happy

Labels:


Posted @ [4:02 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011