No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Tuesday, July 21, 2009
MUNGKIN NANTI AKU AKAN OK


Menyesal jadi cikgu?..tiba2 soalan tu terpacul hari ini..

Praktikum kali ni mmg penat sampaikan ak rasa tensen dan tak ada masa untuk bermanja dengan diri sendiri...dapat pula lecturer yg suka buat 'suprise' datang tiba2 kang terkejut beruk anak murid aku nampak ada 'orang luar' masuk kelas..lala (padahal sendiri nervous takot buat perangai kurang sopan terkantoi dgn lecturer..haha)

Hari ni tidak ada apa2 yang menarik perhatian sangat..cuma terfikir..kalau cikgu hari2 menghadap pelajar..penat..tapi tu semua akan dilalui juga kan..tapi berdasarkan pengalaman,ak rasa ajar bebudak tadika lagi mencabar dan penat..cuma ajar budak2 sekolah ni mereka dah pandai menjawab dan melawan..budak tadika dia takdalah berani melawan sebab anggap ko org dewasa..ni bebudak sekolah dah banyak terpengaruh mmg la dia akan jadi berani sikit..(nasib baik sabar..kalau tidak sudah lama bertukar menjadi incredible hulk dan pasti keluar dalam suratkhabar 'guru bertukar menjadi monster-sungguh tidak sopan' ..sebab pakaian koyak rabak..haha)

Weih...apa aku merepek neh?ni punyalah semangat utk mengupdate blog utk readers yg budiman.. (ok..ni kes dah terjangkit budak2 sekolah yg selalu sebut "terima kasih cikgu yg budiman" neh..stop stop)

Apapun..kesimpulnnya bagi aku semua pekerjaan ada keboringannya yang tersendiri..kalau baker, ko akan menyampah pandang roti..tukang masak pula ko akan rasa nak termuntah hidu masakan sendiri (sebab hari2 dekat dapur),doktor boleh sakit sebab hari2 jumpa orang sakit dan engineer rasa tekanan bekerja bawah terik matahari setiap hari...cikgu pula hari2 ada isu dengan student.

Tapi satu yg ak bersyukur..budak2 ni la racun dan penawar...at least at the end of the day..ada juga cerita lucu utk di share..;-p





Shizuka Pun dah beli baju sekolah now..hehe

Labels:


Posted @ [2:52 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011