No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Sunday, June 7, 2009
Home With Shizuka


Hello semua!!!Wah rindunya sebab lama sudah tidak bersembang di blog ini.Thanks kepada yg sudi dropped by (sungguh terharu..haha).Mintak ampun ya sudah lama enggak (amboi speaking indon la pulak!)update..bukan sebab malas tapi terleka sebab sudah di Home sweet home takda ingat dunia lain lagi lala…

Memandangkan cuti sekolah kami semua kazen mazen berkumpul dan byklah aktiviti yg dilakukan termasuk bercanda dengan Shizuka (tuannya bangga bangat kerana pullip tersebut dipuji cantik padahal takda iras tuan dia pon!)…lebih melekakan bila baju2 barbie di rumah fit dgn pullip tersebut..jadi apa lagilah shizuka melaram..my sis pun join sekaki lalu kami sehari suntuklah berkurung dalam bilik..haha..nasib baik my mom sporting dan kadang2 join sekali belek2 funiture untuk shizuka neh..hehe.Mak sempat pesan jangan buli en.sanim beli doll,miniatures n macam2 sebab kesian dia (padahal en sanim pembuli no 1..sob) Anyway..aritu bawak Shizuka Shopping2…jom tgk apa kami beli!!!

Yay!shizuka dah banyak baju baru.I did mcm Lisa Dearlova buat..put in a plastic bag dresses tu supaya tidak berhabk...



See...accessories pun shizuka ada...her feet muat utk semua shoes tu..seronoknya!!



Ni semua baju sudah tersusun rapi dlm plastic bag...baju gown pun shizuka ada..nanti snap2 gambar dia pakai baju tu oke!!



Semalam telah hantar maid grandma kembali kepada agen..Maid itu jauh lagi sih perjalanannya pulang ke kampong halaman di Solo,Jawa tengah..katanya mau cari semula famili dan suaminya sebab 4 tahun sudah kerja di Malaysia dan terputus hubungan dengan sanak saudara..kesian dia nangis2 hendak pulang..but 4 years kira lama kan?so kena balik la…lagipun sekarang musim kotrak maid n passport telah mati..nanti tidak pasal2 my nenek pula kena kan?Harap2 agen tu baik la dengan maid tersebut dan terus hantar dia balik dan takda peras2 ugut mintak duit dari dia (most agen do that ok..)

O.k la..have to go..hehe…masa 3 minggu cuti mesti digunakan sepenuhnya utk bermanja dengan famili and my cats here…bulat2 semuanya n one of my cat pregnant..eee…tak sabarnya ada kittens baru!

Labels: ,


Posted @ [12:12 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011