No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Tuesday, June 30, 2009
COSPLAY


Aritu kan masa jalan2 di The Spring,ada lah ni 'perjumpaan bersama peminat' bagi drama Love 18.Series ak tak pernah tgk drama tu.Korang ada tengok?bes kah?Sebab ak tanya ialah ak rasa la kan pelakon dia tu mmg fames gila kot sebab bapak punya ramai bodyguard dia..siap pakai suit serba hitam lagi semua dan berbadan sasa...yg lucunya kan..takda pun org pegi serbu2 dia..ak rasa takda org kenal dia kot..hahaha..Pelakon dia semua remaja lagi dan mmg hensem gila i tell u..

Lepas tu pada hari yg sama pun ada event lain.Ni dah kali kedua ak nampak..remaja2 cun pakai costume anime tu (cosplay)..mmg real la..tak silap kalau nak bergambar kena bayar n guna camera sendiri..drg buat tu nak kutip fund utk persatuan apa ntah..tapi boleh dikatakan setiap 2 minggu ada benda ni...ak ingat lagi ada sorang tu dress up as Naruto..mmg lucu k rambut dia..susah actually nak tiru gaya rambut naruto tuh..hehe

Kita tgk pula Cosplay yg lain oke...kalau di jepun ada pertandingan tau..sebab tu mereka sanggup melaram..takpun suasana ni boleh dilihat di Harajuku.Bes kan?






Dari dulu ak admire baju maid neh..kalau ada costume event,mmg ak jadi watak maid..hehe



Ni pula watak 'cloud' dari final fantasy 5.Watak tu mmg cool tapi org ni jadi cloud mcm tak real ja..hehe



Ni pula pemenang pertama pertandingan Cosplay di Jepun..Ntah watak dari mana neh



Watak ni juga diadaptasi oleh Pullip Doll..comel kan?



Posted @ [5:15 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011