No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Tuesday, March 3, 2009
Travel By Land to Swak


Sudah lama juga since the last time travel ke Sarawak guna kereta ni...paling last agaknya tahun lepas masa famili pindah (sebab nak bwk kereta ke sana)..Kami telah berkonvoi dalam 2 buah kereta..Ngam lah kami 6 org ja...jadi 3 org sebuah kereta..owh..jangan tak tau..sekalian kucing di keningau ni pun kami angkut sekali berkonvoi...tak sampai hati tinggalkan...nasib baiklah mereka semua ok (ada 9 semuanya) dan tak byk karenah...takpalah 2 hari ja tak tido jaga kucen2 ni dalam kereta..kejap2 cek...bagi makan sikit,minum dan pastikan mereka ok dan tak mabuk..Now sihat walafiat mereka di rumah baru...



Ok, mula2 kita start dari Keningau guna jalan Kimanis....



Ni lah jalan kimanis...sangat tinggi dan bukit2 dibuat benteng agar tidak runtuh....







Yay!Sudah Sampai Sipitang!!



Lepas tu kita kena naik feri...after Cop pasport..tambang feri satu kereta RM10 Ja







Tiba di Bintulu...Masuk dari Jalan Kidurong..















Malam baru sampai Sibu...Biasanya kami akan bermalam di Miri, then keesokkannya barulah sambung perjalanan ke Kuching...Travel sebegini mmg jimat dan menyeronokkan walaupun banyak masa dihabiskan dalam kereta dan zzzzzzzz....Yang kasihannya driver la..bayangkan drive dari Keningau - KK selama 2 jam tu pun penat, apatah lagi drive sampai belas2 jam....Kalau perjalanan dari Keningau-Miri, kami akan drive laju2 sebab kejar nak cop pasport dan lepas Boader (sempadan) sebab gate dia tutup jam 10mlm.Lepas tu drive lagi secara laju sebab di Miri nak kejar tol dia (ke jambatan tu)yang tutup jam 11mlm.

Kalau perjalanan ke Miri-Kuching pula boleh drive secara relax sebab tak perlu kejar tol, sempadan,feri (yg juga tamat operasi jam 10 malam) dan cop pasport.kalau jalan jam 10 pagi dari Miri pun boleh sampai jam 5 petang di Kuching...sekarang kerajaan tgh siapkan jalan coastal dari Sabah ke Sarawak agar kita tidak perlu lagi melalui Brunei dan maknanya tidak perlulah sebarang cop mengecop pasport...tapi entahlah bila jalan tu siap..

Perkhidmatan bas juga disediakan oleh syarikat pengangkutan bas Swak yg digelar BIARAMAS (tu ala2 Tung Ma sinilah..haha).Tambang RM 80 dari KCH-MIRI (bagus ak ikot air asia..lala..promote2).Ada juga bas sampai ke Lawas tapi ntahla brapa tambangnya..apapun kalau berkesempatan..silalah berkonvoi utk ke Sarawak..byk pengalaman kita dapat dan dapatlah travel tgk tempat2 sepanjang perjalanan tu..;-p

Labels:


Posted @ [1:06 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011