No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Tuesday, February 3, 2009
Rain


Amaran awal....ini bukan pasal penyanyi hot hunk Rain tu ok....ni nak cerita pasal Hujan (dan bukan penyanyi pagi yg cerah..kini sudah gelap..lalalala..sila smbung menyanyi sendiri ok). Ni nak cerita pasal cuaca hujan di Kuching.Setiap hari hujan start dari awal pagi sampai lewat malam...Cuba bayangkan kalau 24/7 hujan ja sepanjang hari....apa perasaan anda?Tentulah seronok kan?hehe...pakaian pun boleh di recycle utk seminggu kerana bukan ada bau peluh pun...mmg suasana sgt sejuk!


Ok...sebelum cerita panjang lebar lagi...sila lihat notis di bawah ini...notis ini telah berjaya membuatkan saya agak berasa pelik pertama kali pulang ke rumah masa hari apa ntah tu semasa dtg baru2 ni...Ni kerja mak saya yg melekatkan notis tersebut di pintu tandas di atas sebab flush nya telah rosak.Sebaik ada 2 tandas lagi..nampaknya mak saya telah improve dari segi bahasa Melayunya sbb notis ini berjaya ditulis dgn tatabahasa yg betol..hehe...tau la kan org dulu2 byk guna BI...heran juga mak saya tak tulis dalam bahasa rojak malay Swak..wah, ini satu pencapaian yg hebat!


Notis sebegini memberi idea kepada saya utk menyenaraikan boikot barangan Yahudi dan melekatkannya pula di peti sejuk atau di dapur.Sebabnya?hm..kerana sy tgk masih byk barangan boikot dalam rumah ini seperti tisu kleenex,Kotex dan stock pepsi yg menimbun. Tu belum lagi saya spot cek setiap bilik...famili saya tak tahu kot...Boikot barangan Yahudi n Amerika ok?


Khemah ni sengaja diletakkan di hadapan rumah...see?Hujan lebat kan?nasib baik ada khemah ni...tidaklah kehujanan semasa membuka pagar rumah. Sesungguhnya khemah ini byk kegunaannya.Antaranya ialah seperti :

1.Tempat parking kereta
2.Tempat menjual keropok, aiskrim n tidbits yg lain
3.Disalahngunakan utk menjemur kain ketika hujan

Begitulah kegunaan tent ini. Kalau anda perhatikan gambar, nampak tak bangunan oren di depan rumah saya tu?Ha itulah sekolah adik saya iaitu Sek Men Tun Abg Hj Openg..bahagianya kalau itulah IPKS...tak payahlah saya tinggal di asrama sebab rumah dekat ja..lala..sesungguhnya adik saya org yg paling bahagia sebab hanya perlu berjalan kaki ke sekolah dan balik semula ke rumah. Kedudukan rumah yg berdekatan dgn sekolah juga digunakan sepenuhnya oleh mak saya utk menjual para keropok, kacang,aiskrim dan yg seangkatan dengannya kerana bebudak lepas balik dari sekolah mmg kelaparan...(masalah mcm kitalah..kantin drg jual makanan tak sedap)

Meja makan di bawah ni pula digunakan sebagai tempat menjemur kain utk sementara.Anda akan nampak scene yg menggerikan di tingkat atas...hee..mmg banyak kain ok...terpaksa jemur bawah kipas ja
Ini pula penyalahgunaan tent di rumah nenek.Hujan memaksa....sekali imbas..seriyes....mmg nampak mcm kem pelarian Pendatang asing tanpa izin..Mungkin dalam keadaan sebegini menghantar pakaian ke dobi ialah jalan penyelesaian terbaik..Betol tak?


Cerita Early Edition bermula sebentar lagi.Kita stop di sini dululah ok?Tadi tgh taip entry sambil tonton cerita Numbers.Ni sambung cerita early edition la pula.Tgk langit di luar mula gelap..sekejap lagi hujanlah ni..

Labels:


Posted @ [10:23 AM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011