No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Wednesday, February 4, 2009
Macam-macam


Cheklist..ok semua sudah ada..baru siap kemas beg..esk saya akan balik semula ke Keningau.*sigh*


Semasa di rumah nenek tadi saya terkejut sebab makcik saya (aunty Lina) bagi satu lagi kiut items iaitu Mirror kecik.Mcm tau2 ja saya ada kumpul Mirror.Ni satu lagi ole2 dari Korea.Apa yg unik,pada bahagian belakang mirror ni ada carvings.Sangat cantik.Mungkin saja nak bagi saya hadiah sebelum balik.Jadi ini akan menambahkan koleksi mirror saya yg jumlahnya telah menjadi 4.Hehe.Harganya 1800 Won.Pandai2 la calculate sendiri ya berapa dalam Rm.


Anda semua tentu ada hobi bukan?Saya berasa sangat pelik...adakah semua lelaki hobinya sama?Iaitu suka bermain gem secara obses tanpa henti?Classmates saya semua begitu,en sanim pun begitu, bpk n abang saya pun tidak terkecuali.Cuba tgk pic di bawah...itulah namanya Flight stimulator.Menda ni digunakan utk main gem airplane.Dptlah berangan jadi pilot sekejap.Ni kerja abg saya la.Dari dulu mmg dia suka main pilot gem.Jadi pilot ja tak mau.Flight stimulator inilah yg dia ngadap setiap hari.hmm...Pernah tidak tgk cerita 'Snakes on The plane'?Dalam cerita tu last2 semua pilot mati dan yg mereka rasa paling layak memandu airplane tu ialah seorang remaja yg biasa main Flight game.hehe.Sesungguhnya abg saya sudah obses dgn benda ini.Tadi saya nampak abg saya 'menurunkan' pula ilmunya kpd bpk saya...bah..lantak lah kamu k..haha


Satu fakta yg menarik-Tahukah anda bahawa terdapat satu kajian yg menyatakan main gem ni boleh menjadikan anda lebih bijak?Sebabnya?Masa main gem u have to make decisions on the spot sponteneously n semua gaming is all about strategies...jadi main gem bukan all bad pun kan?hehe

Memiliki PS 2?O.k...saya cuma nak rekemen gem Open seasons..sangat santai tau.Kalau saya dan adik saya main mesti kami rasa geli hati sampai ketawa2.Sebab kerekter dalam gem tersebut sangatlah kiut dan gem nya pun lucu.Saya suka main tu Open seasons gem yg 'shake it..shake it' tu. Task nya mudah.Player 2 orang.Anda akan mengoyangkan punggung karekter anda guna joystick sampai landak yg melekat pada punggung kerekter itu 'terpelanting' melepaskan punggung tersebut...hehe..bes kan?Sapa paling cepat dialah yg menang..sangat suka gem ni.Selain tu, anda juga boleh mencuba gem Need For Speed Underground.Gem power puff girls pun best.Dia jenis gem adventure.


Salah satu hobi anda membaca kah?Bagi yg mengikuti blog ini sudah pasti anda ingat entry saya yg lepas2 yg menceritakan ttg buku yg saya collect dan baca.Buku ni semua saya beli sekitar Labuan n Kuching. Berasa sangat kecewa sebab buku2 ni mcm tak ada dijual lagi sekarang. Jika anda tahu di mana tempatnya...sila inform saya k.Saya ulang2 baca ja buku2 ni.Teringin la pula beli yg baru. Misalnya seperti Bone Chillers series ni.Sangat best.Percaya tak dulu saya beli series ni dengan harga rm3.90 Each?Murah kan?Tapi ceritanya sgt best.FYI, saya suka cerita yg plot nya cepat berkembang n suka baca buku nipis2 ja.Sebabnya saya ni jenis tak sabar nak sampai ke ending...lagipun saya suka membaca sambil berbaring..buku tebal2 buat saya lenguh tangan..betol tak?hehe

Saya juga baca Buku fear street Series.Sekarang yg saya nampak cerita Goosebumps ja yg ada dijual.Saya tak berapa minat Goosebumps...Fear Street series lagi best.Lepas tu saya try baca novel Angel.Seriyes mmg tidak best.Bagus tgk yg muvie ja...Dulu series ni semua mudah didapati..sekarang saya tidak tahu nak cari di mana...ada juga Fear Steet yg dialih bahasa ke BM..tapi tidak mahulah..ia tidak sebes yg BI.

Ni kalau rosli tgk koleksi Key Chains Saya mmg dia cemburu sebab beliau mempunyai hobi yg sama..Ha..kalau key chains ni..mmg saya berminat utk cari swapping partners. Selain key chain dari dalam negara, saya juga ada key chain dari India,London,Belanda dan Australia.Berminat?Jom kita tukar2 Key Chains!
Enough talking.Jam menunjukkkan jam 2.28 pagi..mata mengantuk dan sudah mula merasa merapu tidak tentu pasal.Sudah jadi kebiasaan saya lawat blog org yg saya link kalau buka blog sendiri.Hehe..mcm2 cerita terbaru kamu ya?Yg positif teruskan..dan kisah yg pahit kita tinggalkan..Cheewah..ok la..jangan lupa Besday cik Ujie 18 hari dari sekarang..(mari beramai2 minta dia belanja):-p

Labels:


Posted @ [1:37 AM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011