No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Saturday, February 28, 2009
Ikat dan Celup!


Ok..kalo korang ada baca blog Cik Vujie,ada juga entry psl ikat dan celup neh(kami kan sekelas)..hasil kain celupan kami tidak disiarkan sebab masih dalam camera Musa..sakit perut ketawa bila dgr Rosli ckp kain kami tema 'Gaza' sebab warna dia mcm kena bleach,warna ijo2 gitu.Mmg malu nak jemur takot kena kutuk lecturer..(tak sanggup ak).Pastu anim ckp,'takpa shima.'percubaan teras kejayaan'.Ntah tiba2 akmal bole nyanyi lagu 'percubaan teras kejayaan...'Ak mcm nak pecah perut dengar..anim pula sambil mengetap2 bibir tahan geram...ak rasalah..akmal ni mmg nak kena celup!!haha

Zek pula ckp celupan kami mcm kain batik mak dia kat rumah...oooo...cis ko zek...ak cadang nak hantar proposal supaya corak celupan kami ni digunakan utk ganti baju celoreng utk PLKN tu..mmg mantap!sebab korang tak akan dapat bezakan antara hutan,semak dan lumpur dengan kain kami..lalala..apapun...ak bangga sebab kain tu ada kenangan..for sure,tiap kali tgk celupan kami tu..mmg ak tak tahan dari ketawa..Apapun cik Vujie & Kump. telah buat celupan yg buat kami envy..tu lah berkat tlg ak..hehe..



Ni bahan2 buat ikat dan celup...pewarna,fixer,kain,bebola,getah,apron,gloves..bla3



Mula2..ikat dulu..baru celup2..



Tgk Vujie tu..sempat lagi sms...hehe...Musa sibuk pula lap lantai..isk!hehe...tu kerja makcik cleaner oke?



Ahli kumpulan ak semua lost in action..sebaik ada kumpulan Vujie neh..tlg ak ikat2 utk celup mencelup..Arigatou Gozaimas!



Ni ahli kumpulan merangkap rumet,si anim baru muncul...(lambat yer!)..sebaik ak tak jadi Incredible Hulk!

Labels:


Posted @ [8:04 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011