No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Monday, February 2, 2009
Cute Items


Aunty Ani : Abg, bole sik kamek beli Barbie?Kacak eh Barbie ya..murah jak ...
(Abg,boleh tak saya beli barbie tu,cantik..murah ja..)
Uncle Zam : Pa polah kitak barbie ya?Untuk sapa juak?
(Buat apa nak beli barbie tu?Utk siapa jugak?)
Aunty Ani : Ala, pakei simpan jak bah..ney la tauk dapat anak pompuan kelak...
(Ala, pkai simpan je lah..mana tau dapat anak pompuan nanti)
Ha....begitulah lebih kurang dialong dan 'ayat cover' makcik saya yg ingin mem'pau' hubby nya.hehe..Point nya di sini ialah..tak kiralah berapa pun usia anda..tapi ia bukan penghalang utk anda kumpul kiut items. Makcik saya tu dah kawen lama dah.Anak dah 2 orang dan dua2 pun lelaki.Yg sulung dah pun tingkatan satu dan sekali imbas..makcik n kazen saya tu mcm adik beradik sebab kazen saya tu sgt tinggi..itulah anti ani saya..sangat manja n kami share hobi yg sama..iaitu kumpul kiut items,dolls n toys..Malah anti ani Sgt envy dgn collection minature funitures saya..sebab haritu dia datang rumah..ternampaklah semuanya tersusun di bilik saya..lala..jgn jeles anti ani!
Hello Kity ni saya beli di Toy Zone Swak Plaza.Bolehlah dikatakan kawaiiness yg terbaru. Saya n en sanim panggil menda ni goyang2 sebab kepalanya akan goyang2 guna kuasa solar.sangat kiut masa kity goyang2 kepala dia..rasa hendak cubit2...Actually haritu kami ada beli goyang2..tapi kepala dia tak bergoyang pun....jadi en sanim n saya berasa sangat kecewa.(Maybe tak ori kot)Masa tu kami beli di Survay keningau ja. Jadi kali ni beli pulak yg ori dari Sanrio Co.Kalo tak goyang lagi tidak tahulah...Comel kan kity ni..ada lagi jenis lain di mana helo kity ni pakai baju pink n satu lagi Kity Emo warna merah.Sengaja beli baju warna biru ni sebab en sanim sangat mengantikan warna pink...

Ini pula ialah kawainess yg di envy kan oleh anti ani. Ia adalah satu minature set butik saiz barbie.Menda ni dah lama saya beli di Sandakan Plaza.Harganya pun sudah lupalah.Saya letak n susun tinggi2 atas rak sebab kazen saya yg kecik gatal tangan selalu nak kacau.Jadi letak tinggi2 dia mampu tgk sahajalah..hehe


Ni pula ialah aksesori box urk saya simpan funiture kecik utk toy house saya yg jugak kecik.Mini funiture makin byk,jadi kena beli bekas utk simpan takut hilang.Harganya cuma Rm 7.90.Boleh didapati di 100% discount store..Biasa aksesori box mana ada murah mcm tu..yg kecik dari ni pun saya jumpa di Parkson dgn harga Rm13.90..kurang kiut pula tu..ehehe


This is mini bed for barbie. Juga dibeli di Sandakan Plaza dan harganya sudah lupalah.Kalau pasang beteri..table lamp tu akan menyala.Saya tempatkan bed ni di sebelah mini butik tadi.Selain tu, saya juga ada mini kitchen n bathroom (saiz barbie) juga tapi tak sempat nak snap2 gambar utk di share di sini. Kalau anda ada info ttg barang2 seperti ini..silahlah maklumkan kepada saya ya?Sangat suka kumpul benda semacam ini.Haritu saya ada jumpa mini batroom set di Keningau, harganya sangat murah Rm15.90 shj, tapi bila kembali ke kedai tersebut...telah habis di pau orang..sedihnya.Harap akan ada sampai stok baru di kedai tersebut lah..


Ok..enough sharing utk hari ni..FYI saya tak minat swapping menda2 ni sebab collecting this stuff is personal tu me.Kalau swapping benda lain boleh kot...hehe..mcm Erasers atau T shirts...or smtin yg lebih interesting..:-p

Labels:


Posted @ [12:44 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011