No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Monday, January 12, 2009
Polka in the air!


Jeng3...cuba anda teka apakah benda di atas?warnanya pink2 sangat kiut dan amat berguna utk melindungi kulit dari sinaran Uv...apa?Sunblok mendanya?cuba lagi..try2..hehehe....dalam badannya ada kerangka dan tulang2...Jom kita tgk jawapannya di bawah! (Lor...so lame...)
Ha....inilah jawapannyer...sebuah payung!Kiut kan?Sangat suka dgn design pink hearts yg bertaburan seolah2 dihujani beribu2 hearts yg kiut n pinky!Lebih bes lagi terdapat repol2 di tepi2 payung tersebut...actually,payung ni dibeli sudah lama dibeli tapi sangat sayang hendak digunakan..takut basah...aik?apa gunanya payung kalau tidak digunakan?Alamatynya simpan sahajalah utk anak cucu...guna time panas boleh..time hujan jangan ya...nanti basah...manatau kalernya bole luntur...lalalala (alasan)-sekarang payung ini menjadi sebahagian deco bilik asrama....sekaligus menjadikan suasana lebih kawaii dan tuannya lebih cumel juga (perasan)


Ingat tak dalam entry yg lalu ada tulis tentang baju polka dot dan langsir polka dot pink tu?Entahlah..sekarang sangat obses dengan polka dot..semua pun mau polka dot...tu gambar di atas ialah pemberian zarina utk besday...mouse pad polka dot tu mmg sangat suka...thx za..ditambah dgn strawberry...mmg tambah kawaii la...love it much!!


Tgk..sampai selimut pun nak polka dot...nasib baik bukan warna pink..kalo tak mmg mantap kan?Selimut ni pun dah lama dibeli di milimewa...sangat cantek kan?tidur pun lena dengan mimpi berlatar belakangkan polka2 pinky!hehehe..patot selalu bangun lambat si shima ni...mimpi indah selalu rupanya sebab ada selimut ajaib polka2...hehe



Cuba tgk background polka ni?sangat menghepikan hati kan?Apa kata buat dinding bilik mcm ni nanti?Mesti mantap kan?tak payah lagi bermimpi latarbelakang polka2 pink kalo dinding dicat sebegini...mesti menarik dan kalo muram2 pun boleh ceria dibuatnya jika tgk dinding colourful sebegini.Betol tak?


Mcm ni la maksud saya..sangat envy dengan bilik polka2 dot pink ini...maybe cuti sekolah nanti akan merealisasikan impian menjadikan bilik seumpama ini..polka pink yg sangat ceria...dengan cadar dan langsir polka dot pink..mmg akan jadi lebih mantap kan?kita tunggu dan lihat sahajalah nanti...


Kasut polka seumpama ini pula pernah saya lihat di concept store MoMoe' di The Sping...lebih mantap ia berwarna pink berharga rm39.90 sahaja..Momoe' mmg banyak barang yg kiut2 termasuk baju dan handbag...ala..kalo nak tgk..ada byk dalam majalah Cleo..lagipun bajunya byk tak seksi n saiz pun ok...bukan mcm jenama lain yg kalo kita pilih XL pun still mcm baju budak kecik...betol tak?

Ni pula gambar yg diperoleh dalam salah satu blog deco...actually ia cuma buku nota biasa..tapi telah di 'transform' menjadi diari yg amat kiut ini...handmade tau...besnya kalau ada bakat sebegitu..nanti teringin juga utk membuat transformation mengikut design ini...tapi susahlah hendak mencari kain dan bahannya...ee besnya kalau ada diari yg kiut ini utk dijadikan decoration..hehehe



Wau...first time nampak tandas yg begitu kawaii ini....yg paling berkenan mestilah dindinya yg polkla dot..ditambah lagi dgn funiture tandas yg wood dan cermin bulat...sangat tenang dan ceria kan?Kreatifnya...!Ditambah lagi dgn set barangan tandas seperti gambar di bawah..tentu melengkaplan lagi kawaiiness tandas ni kan??Kebetulan pula warnanya sama black...


Ok..cukuplah pasal polka dot....nanti mata anda pun berpinar2 dengan polka2...hehe..see u again!!*Polkaa Pinkz*

Labels:


Posted @ [11:27 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011