No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Saturday, January 31, 2009
Lambaian dari Korea


Rasanya sudah lama saya tidak meng'updatekan' blog ini...sudah tunggu anda semua rasa bosan kan?Asyik2 buka tiada cerita yg terbaru..hehe..u know what happen right?So agak bz dan tak ada mud juga....

Ha..ni letak tajuk lambaian dari Korea.So, mestilah ia berkaiatan sesuatu dengan korea kan?Makcik saya (Mok Lina) baru sahaja pulang dari Korea minggu lepas. Mereka satu famili telah ke Seoul korea dan menurut kazen saya,Korea sangat Happening!Sangat best kerana banyak barang baru yg bes2 dan up to date..tidak kiralah dari makanan,pakaian,ataupun aksesori.Lagipun kalau pergi sana murah..sebab duit kita lagi besar (tinggi nilai) ala..mcm kalau org Brunei pergi sinilah...

Kazen saya kata di sana sgt bertimbun barangan Helo Kitty dan harganya pun sangat murah..(Wah, ini tentu menaikkan semangat ujie utk ke Korea..hehe)Katanya, semua remaja di sana pakai Helo Kity.Mmg jadi trendlah...semua aksesori ada dijual di sana, daripada cap,baju, klip topi dan sebagainya.Ruginya saya tak pesan kazen/makcik saya beli barangan helo kity di sana..isk...lupa betol..tak apalah..kini ada azam baru utk ke Korea pula..hehe..Dan menurut kazen saya ada satu gula2 nama dia dippin' Dots...sangat sedap..dia cair di mulut sebaik makan.Rupanya mmg gula2 tapi sifat dan rasanya mcm aiskrim..wah..dgr pun dah terliur...agaknya di KL ada tak Dippin' Dots ni?

BTW... tiket utk ke korea adalah sekitar RM 3000++ menggunakan Korean Air...tu masuk dalam pakej la..agak murah kan?Bolehlah main2 snow di sana kalau tiba musimnya..

Di bawah ni ialah ole2 yg makcik saya bagi dari Korea...Table ware yg sangat kiut yg terdiri daripada fork n spoon yg sangat petit n kawaii!Sangat hepi dapat menda ni sebab i'm into kitchenware (selain toy house) now..Tq mok Lina n family...



Owh..tidak cukup dengan itu, makcik saya juga bawak berlambak buah stoberi dari Korea.Rasanya sangat manis. Percaya tak, one box Stoberi ni harganya cuma 2000 Won (RM 5).Patutlah makcik saya 'mentapau' byk buah ni bawak balik..dan rasanya memang manis.Kata kazen saya, ada juga buah stoberi sebesar buah epal..wah..ini satu fakta yg menarik..tapi buahni tak tahan disimpan lama..mungkin sifatnya hanya dari tempat yg sejuk...


Enjoy makan stoberi ya?

Sekarang saya dah mula pasang angan2 utk ke Korea..bagus juga kan kalau dapat ke luar negara sambil melapangkan fikiran?Jom...apalagi..cuti2 Korea!

Labels:


Posted @ [3:50 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011