No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Saturday, January 24, 2009
DAY 1: Cuti CNY



Sempena cuti Tahun Baru cina Ni, kami cuti seminggu..jelesnya rakan2 telah balik ke kampung halaman masing2...sob...mentang2 lah dekat..sengajalah menjeleskan diriku yg kampunya jauh ini ya?hehe...tapi bagus juga kamu semua balik sebab internet wireless ni menjadi incredibely laju tahap cipan mengalahkan line strymex sy di rumah! haha.....upload pic pun hanya dgn sekali percubaan n tanpa gagal!

Ok..enough...silalah lihat pic di atas...tu ikan adriana...diriku akan menjadi bebi sitter ikan cumel ini sementara tuan nya balik kampung...namaya cipu dan copot..(memandai ja kasi nama)...ikan ni bersifat pemalu tapi ganas..pemalu?napa?sebab kalau diberi makan dia akan membiarkan makanan itu terapung2 sampai kita blah..bila balik 10 saat kemudian..makanan tu semuanya lesap..jadi means dia tak mau kita tgk dia makan la kan?eeee...tu pun mau malu..cet

Ganas pula sebab dia suka membuat aksi gimrama n segala gimnastik dalam air ( adakah anda fikir anda itu dolphin?)selalu melompat2 sampai membuatkan kita panik..yalah..maunya dia melompat terkeluar dari bekas....jadi arwah nanti..then tak pasal2 yana akan sedey...itulah si cipu dan si copot...


Bukan sekadar dua, yana juga membela 2 ekor anak ikan bebi yg kiut dalam bekas yg berlainan kerana cipu dan copot tu kan ganas..ni bebi lagi...satu bebi ikan sedut2 dan satu lagi ntah ikan apa tu...ikan sedut2 tu sangat pasif tapi ikan sekor lagi sangat aktif berenang dengan pelbagai gaya kuak dada,kuak rama-rama/kupu2 dan pelbagai aksi renang yg lain...yana...bagus daftar ikan anda utk sukan olimpik yg akan datang..pasti menang..hehe..nama mereka cici dan cikun..eh..cikun tu nama budak bm..tukar2..cici dan cha cha (buruknya nama)..takpalah..sementara ja k...?bunyi pun mcm kiut ala2 bebi..hik3.

Inilah tempat ikan2 tu bermain..saya letak atas meja di tepi tingkap dekat pintu...ikan ni tidak boleh kena direct sunlight..jadi langsir bilik akan ditutup most of the time supaya mereka rasa selesa...eee...mcm anak2 saya pula ikan2 ni..lalala..tu makanan ikan dia n air klorin..esk rasanya mau tukar dah air ikan ni...kotor


Ni pula tanaman cahya yg bercita2 jadi petani moden yg berjaya andainya berlaku kemelesetan ekonomi yg memaksanya berhenti jadi cikgu..hehe...cahya tanam bawang...seandainya tanaman ini berjaya..cahya mengimpikan utk menanam kelapa sawit pula..barulah kaya!
Tanaman bawang ini pun saya jaga...sementara cahya balik kampung...cahya kata kalo basah lagi tanah tu tidak perlu siram..jadi harini saya tidak siram sebab tanahnya masih lembab bangat.Esk la saya siram dan gemburkan tanah tu..baru tanaman jadi sehat dan kuat!
Okey la..saya lapar..nak makan jap..tata!

Labels:


Posted @ [9:43 AM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011