No right clicking here.Don’t want any rippers to be ripping.Want codes/pics/anything?Just ASK.
<body>
Life is a journey, not a destination...

ShimaPinkRibbon.Blogspot.Com
~

Saturday, December 27, 2008
Hari yg Indah



Mushi mushi!

Hello….hari ni hujung minggu…hari cuti dan merupakn masa terbaik untuk pergi jalan2 shopping!!Makcik saya menalipon awl pagi mengajak kami semua pergi beli barang persiapan sekolah untuk adik saya dan kazen2 memandangkan tidak lama lagi persekolahan akan bermula…Jam 11 pagi tu, sebelum jalan kena isi perut dulu…jadi melantak mee jawa sepinggan…harganya Rm 3 tapi sikit..sob..tak mengapalah..mungkin petanda utk mengingatkan saya supaya tidak makan banyak memandangkan badan yg sudah agak cumel…lalala

Then, barulah bermulanya quest untuk bershopping!!Mula-mula kami ke Everise Jalan Padungan..di sinilah budak2 tu membeli barangan sekolah mereka.Macm2 mereka beli..Semuanya serba baru….mcm saya dulu time sekolahlah…walau semua masih ada,dalam condition yg baik,tapi mau juga yg baru..Actually,barang baru Itu bisa menikkan semangat memulakan kelas(chewah!!). Kalau budak2 tu sibuk beli brang sekolah, lain pula halnya dengan


saya, mak dan mkcik..Mak saya melaram beli make up silky girl, compact

powder,blusher,eye syadow dan blusher…mentang2 ada diskaun sampai 50%...berhabis la ye? Makcik saya pula berhabis beli make up ‘za’ (zee- a)...ada diskaun juga 10%.saya pula beli clip dan bowl bubur kacang minature kawaai….teda diskaun tapi murah ja…clip rm3.90 then bubur kacang kawaii dalam bowl baru
rm1.90.hehehe.Tak lupa juga set
pembersih muka Syurah ni…murah je…lepas diskaun semua..RM26…kira murahlah kan?

Lama juga kami di everise…lepas tu ke destinasi seterusnya ke wisma seberkas..apa kami buat di sana ya?owh…baru ingat..beli baju sekolah budak2 tu ja then blah..teda apa yg bes…jumpa jaket kawaii teddy bear pink tapi tak jadi beli kerana pendek..kalo panjang memang saya angkut..lalala

Krok2…perut sedang berbunyi…jadi apa maksudnya?Time utk makan!!!Makcik saya meng ‘offer’ kan makan di Hartz Chiken…slrupppp…sedapnya…iman yg sekuat manapun tidak akan dapat menolak tawaran ini..hehe…FYI, Hartz Chiken ni satu restoran makanan segera yg menyediakan makanan ala buffet. Satu kepala RM 17. Makanannya sedap2 belaka.berbaloi la..ada hot n soft drinks macam2, ais krim mcm di mcD tu,ayam panggang,soup,salad, nasik,pasta,kueh,buah….sebut saja lah..dari appertizer,main course hingglah ke dessert….yummy!!!Jadi kami lepaklah di sana,makan sampai rasa tak larat hendak bangun…(huh?)…Ini sudah melampau…O.k, apa kata kita jalan dulu?Turunkan makanan la katakana..hehe..BTW, Hartz Chiken tu letaknya di Sarawak Plaza..jadi kami meronda dulu di pasaraya tersebut…ronda punya ronda…singgah sebentar di Watsons….adui..menggodanya!Bukan lelaki seksi k menggoda…tapi sale menggila di Watsons!!!Cuba tengok apa saya dah beli…. Eye shadow tu RM12.90.Paling Best…BELI SATU PERCUMA SATU….apalagi…saya grab la…
free nya?Makcik saya ngap.Then mak saya tak mau mengalah juga..sempat menyambar lip gloss silky Girl.RM 9.90 jer. Apa yg bes pasal eye syadow tu ialah casingnyer…jarang saya tgk yg macam ni…so kawaii!!Dapatlah berlagak dengan penuh glamer nanti…lalala…Ok la…that’s all…hepinyer hari ini!!*hugs*

Posted @ [11:43 PM]


♥AHLAN WAHSALAN
HELLO

Welcome!
Spy comel \(^-^)/ ke..



♥ Chats
Leave A Massage!;-)


♥ Sweet EsCape!
GOODBYE!

♦ Click Here <---Jom Skodeng SINI!♦

♥ Memories
my previous posts

December 2008
January 2009
February 2009
March 2009
April 2009
May 2009
June 2009
July 2009
August 2009
September 2009
October 2009
November 2009
December 2009
January 2010
February 2010
March 2010
April 2010
May 2010
June 2010
July 2010
August 2010
September 2010
October 2010
November 2010
December 2010
January 2011
February 2011
March 2011
April 2011
May 2011
June 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
April 2013

♥ Credits
clap!clap! :)

Designer : zahirah-
Basecode : Jas.miine-
Inspiration : Agnes
Materials : Lovecandied
Cursor : Dorischu
Hosters : Blogger,Photobucket,Blogskins


♥THE MRS. BLOGGER
SESI BERKENALAN DENGAN TUAN BELOG

S.H.I.M.A
Married.LEO.Kuching,Sarawak.Teacher.Pure Malaysian.
italic bold underline strikeout


♥ TIED THE KNOT!
THE COUPLE

Merisik :15 JANUARI 2011
Bertunang :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Nikah :17 SEPT 2011 @ 19 SHAWAL 1423H
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
Lilypie Angel and 

Memorial tickers
♥ WEDDING THEME
WEDDING BY COLOURS


AKAD NIKAH
GREY
16th SEPT 2011
PINK AND WHITE
AKAD NIKAH & BERLULUT
16th SEPT 2011
CREAM , GOLD AND IVORY
SANDING
17th SEPT 2011
RED
MAJLIS BERTANDANG
26th NOV 2011